Így lehetnek versenyképesek a vállalatok a digitális gazdaságban

forrás: Prím Online, 2018. április 12. 13:51

A Schneider Electric múlt hét végén több mint 5000 ügyfelét és partnerét látta vendégül párizsi Innovációs Csúcstalálkozóján. A rendezvényen a vállalat szakértői és vezető iparági szakemberek osztották meg gondolataikat és újító ötleteiket a gazdaság digitalizációjával kapcsolatos kihívásokról és lehetőségekről. A Schneider Electric ezen a különleges eseményen jelentette be IoT-alapú EcoStruxure platformjának legújabb fejlesztéseit, melyekkel a vállalatok könnyedén lépést tarthatnak a digitális átalakulással.

Innovatív fejlesztések

A párizsi konferencia a Schneider Electric valaha megrendezett legnagyobb eseménye, amelyen a cég bemutatta többek között az EcoStruxure energiamenedzsment architektúra legújabb fejlesztéseit. A nyílt, IoT-alapú irányítástechnikai rendszer összegyűjti, elemzi, és jól átlátható módon bocsátja rendelkezésre az adatokat, amelyek üzleti célú felhasználásával a vállalatok biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb működést érhetnek el. Az EcoStruxure folyamatos fejlesztéseket tesz lehetővé az IoT, a mobilitás, az érzékelés, a felhő, az analitika és a kiberbiztonság területén. Az architektúrát eddig több mint 480 000 alkalommal telepítették, 20 000 rendszerintegrátor támogatásával, több mint 1,5 millió eszközt csatlakoztatva.

 

 

„A világ eddig soha nem látott ütemben változik. Egy olyan új gazdaság mozgatja, amelyben az IoT, a mesterséges intelligencia, valamint a digitalizáció lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy jelentős mértékben növeljék üzleti hatékonyságukat és egyedi megkülönböztető előnyüket. A cégek manapság csak úgy maradhatnak versenyképesek, ha merész innovációkat valósítanak meg, felelős iparági vezetőként pedig a mi feladatunk megmutatni nekik, hogyan álljanak át sikeresen a digitális energiamenedzsmentre és automatizálásra” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

 

 

A párizsi konferencián debütált három fő EcoStruxure-fejlesztés:

  • EcoStruxure Power: a vállalat újgenerációs, IoT-alapú villamos elosztó platformja és architektúrája olyan új energiagazdálkodási képességeket nyújt, amelyekkel az ügyfelek jelentősen növelhetik a működési hatékonyságot és a rendelkezésre állást. Az eseményen az ehhez kapcsolódó új felhasználói alkalmazásokat (EcoStruxure Power Advisor), peremhálózati vezérléskezelő szoftvert (EcoStruxure Power Monitoring Expert 9.0 és Power Scada Operation 9.0), valamint csatlakoztatott eszközöket (Prologic ION9000 mérő és Easergy P3 védelmi relé) mutatták be.
  • EcoStruxure Building: az intelligens platform maximális energiahatékonyságot biztosít az épületekben, valamint növeli az ott dolgozók kényelmét és hatékonyságát. A megújult architektúra új felhasználói alkalmazásokat (EcoStruxure Building Advisor), egy újfajta peremhálózati vezérlő alkalmazást (Ecostruxure Building Operation 2.0), továbbá csatlakoztatott érzékelőket (SmartX IP Controller MPx és SmartX Room Szenzorok) tartalmaz.
  • EcoStruxure Asset Advisor: a Schneider Electric egyedülálló berendezésfigyelő alkalmazása felhőalapú, adatvezérelt, folyamatos előrejelzési szolgáltatásokat biztosít a villamos elosztórendszer és az adatközpontok eszközeinek állandó működéséhez. 

 

 

Eszmecsere a gazdaság digitalizációjáról

A kétnapos rendezvény során a résztvevők különböző stratégiai beszélgetésekbe kapcsolódhattak be, például az energiaelosztás újradefiniálása, az intuitív gyártás vagy az újragondolt épületek témájában. A vállalat több mint 15 interaktív szakértői előadást is szervezett, melyek során az előadók már megvalósult felhasználói gyakorlatokat ismertettek. Emellett a látogatók az 5000 négyzetméteres innovációs központban nézhették meg, illetve próbálhatták ki a gyakorlatban a Schneider Electric fejlett technológiai megoldásait. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu diktálja a tempót a virtualizált scale-out SAP HANA rendszereknél

A nagyméretű rendszereiket SAP HANA platformon futtató vállalatok hitelesített scale-out teljesítménnyel optimalizálhatják kritikus virtualizált infrastruktúrájukat az adatközpontban. A Fujitsu PRIMEQUEST nagyvállalati szerverek új SAP által hitelesített teszteredményei igazolják, hogy a kiszolgálók lépést tudnak tartani az SAP HANA-n futó rendszerek által használt adattömeg gyors ütemű növekedésével – hozzájárulva ezzel a digitális átalakulás sikeréhez.

2018. április 19. 13:41

Nagy sikerrel zajlik a WIWE prevenciós és egészség promóciós programsorozata

A Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziója számos programmal és kampánnyal hívja fel a figyelmet a szívbetegségek megelőzésének lehetőségére és fontosságára országszerte.

2018. április 19. 11:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25
cloudappsportal.com