A tökéletes szelfi egyszerűbb, mint hinnéd

forrás: Prím Online, 2018. április 13. 13:48

Naponta több millió mobilos önarcképet, azaz szelfit készítenek és osztanak meg a közösségi médiában. De mégis mi kell ahhoz, hogy a tökéletes szelfi elkészüljön? Mi sem egyszerűbb ennél – csak egy okostelefon szükséges egy jó kamerával, na meg néhány egyszerű trükk. A Honor 9 Lite válogatása következik.

A szelfi olyannyira népszerű manapság, hogy már különböző típusok is megkülönböztethetőek, mint például a friendsie – barátokkal készült szelfi, nailfie – körömről készült szelfi, yummytummy – az izmokat megmutató fotó, jógázás közben készített yogaselfie, és még sok más. De mégis miért gyártunk a mobilunkkal ennyi önarcképet? Számos oka van: valaki szeretne egy számára fontos eseményt megörökíteni, mások megmutatni, hogy éppen merre járnak vagy csupán dicsekedni az új frizurájukkal. 

 

Mindenekelőtt a jó fotóhoz kell egy kiváló első kamera. A Honor 9 Lite például duplalencsés 13+2 MP-s kamerájával segíti, hogy tökéletes felbontású képeket tudj készíteni A 13 MP-s kamera felelős a részletek rögzítéséért, míg a 2MP-s társa a kép mélységét tökéletesíti. Mindkét blende széles nyílással is rendelkezik, F2.0 elöl és F2.2 hátul, lehetővé téve ezzel a manapság nagyon trendi bokeh hatást. A „bokeh” elmosódottságot jelent, és ezzel a funkcióval a kép egyes részeit művészien lehet homályosítani. 

 

Előfordulhat, hogy a szelfi készítése sok erőfeszítést igényel, például ha kicsinek bizonyul a kezed, ott kell megnyomnod a fényképező gombját ahol pont nem éred el, stb. A Honor 9 Lite megszünteti ezeket a problémákat a mosoly- és integető funkcióval. Tehát elég csak egyszerűen mosolyognod a kamerába vagy addig integetned, amíg a kéz jel meg nem jelenik a kijelzőn, majd a telefon 2 másodperc múlva automatikusan fényképez. 

 

 

És most következzen néhány egyszerű szabály, a tökéletes szelfi készítéséhez:

 

1. Tökéletes beállítás

A legfontosabb az arcod. Először is, mindig a lencsébe nézz, ne pedig mellé. Az álladat tartsd lent, a kamerát fent. Ha nem vagy biztos abban, hogyan is pózolj, nézz körül kedvenc sztárjaid közösségi média oldalain. Ők aztán tudják, hogyan kell a kamerába nézni! Így meg lehet találni a legmegfelelőbb módját a szelfikészítésnek. Lazulj el, érezd magad kényelmesen és nyújtsd önmagad!

 

2. Jó megvilágítás

A szelfikészítés következő szabálya a jó megvilágítás. A rossz fény tönkreteheti még a legjobb pózodat is. Például rosszul fogsz festeni, ha túl erős a fény és ezért hunyorogsz. Éppen ezért tanácsos természetes megvilágítást használni, ha pedig mesterséges fénynél fotózol, ügyelj arra, hogy az ne világítson a szemedbe. Vagy ami még jobb, sütkérezz egy kicsit a napon, de ügyelj a napszemüveg viselésére! A jó fényviszonyok a szem alatti ráncokat akár teljesen el is tüntethetik. 

 

3. A háttér is fontos

Fontos megjegyezni, hogy amikor szelfit készítesz, nem csupán önmagadról készítesz fotót, hanem arról is, ami mögötted van. Bizonyosodj meg róla, hogy a körülötted nincs rendetlenség, vagy oda nem illő dolgok. A háttér legyen előnyös és praktikus. 

 

4. Ne légy unalmas! 

Ugyanazt a beállítást és arckifejezést használni századszorra is – nem túl szerencsés. Amikor szelfit készítesz, próbálj meg valami érdekeset csinálni, ha például egy koncerten vagy, figyelj arra, hogy a háttér is cool legyen: lehet, hogy éppen el tudsz kapni egy fotót a színpadon lévő sztárral? A mosoly mindig jól mutat: a Honor 9 Lite mosoly funkciója kifejezetten hasznos lehet a megfelelő beállítás megtalálásához.

 

A szelfizés kiváló szórakozás, amely örök életűvé varázsolja a fotókat, készüljenek akár egy utazáson, a barátaiddal való találkozás alkalmával, vagy egy vasárnapi kiruccanáson. A görcsös igyekezettel készített szelfiből sosem lesz jó fotó. Tehát, ha rajongasz a szelfikért, szerezz be egy jó telefont egy jó kamerával és érezd jól magad!

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Tízezer látogató a RETRÓ kiállításon!

A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum RETRÓ kiállítását láthatták az érdeklődők két héten át a debreceni FÓRUM bevásárlóközpontban. A látogatószám azt mutatja, hogy szívesen kalandoztak az érdeklődők az 1970-80-as években. Az idősebbek a gyerekkorukat elevenítették fel, míg a 40 évnél fiatalabbak egy ismeretlen világba csöppentek. Olyan ikonikus tárgyak idézték meg a ’70-80-as évek hangulatát, mint a vonalas telefon, a SOKOL rádió, a trapper farmer, a pille szék vagy épp egy szódás szifon. Tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, egy múltidéző kvízjáték és még egy Soltész Rezső élőkoncert is színesítette az amúgy sem unalmas kiállítást. 

2023. március 29. 12:47

Így válassza ki a megfelelő vezeték nélküli technológiát

A vezeték nélküli technológia ma már az emberek és a vállalkozások mindennapi életének szerves részét képezi. Csakúgy, mint mondjuk az elektromosság esetében, akkor döbbenünk rá a vezeték nélküli technológia fontosságára, amikor probléma adódik a hálózatunkkal. Éppen ezért most minden eddiginél fontosabb, hogy a szervezetek úgy alakítsák vezeték nélküli megoldásaikat, hogy azok megfeleljenek az üzletük sajátos igényeinek és elvárásainak.

2023. március 29. 11:21

Szoftverfejlesztéssel termelik a pénzt, oktatásba fektetik

Új magyar szoftverfejlesztő céget alapított a Green Fox Academy egykori alapítógárdájának két tagja. A Bobcats Coding szoftverfejlesztési projektekhez ad bérbe az adott területhez leginkább értő szakembereket vagy csapatokat. Az elsősorban nemzetközi piacot célzó cég már meg is kapta első külföldi megbízását, és folyamatosan toborozza a fejlesztőket. Különös vonzerejük, hogy egy jó ügyért is dolgoznak: a mindenkori profit 30%-át egy hazai oktatási alapba fektetik.

2023. március 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08