A tökéletes szelfi egyszerűbb, mint hinnéd

forrás: Prím Online, 2018. április 13. 13:48

Naponta több millió mobilos önarcképet, azaz szelfit készítenek és osztanak meg a közösségi médiában. De mégis mi kell ahhoz, hogy a tökéletes szelfi elkészüljön? Mi sem egyszerűbb ennél – csak egy okostelefon szükséges egy jó kamerával, na meg néhány egyszerű trükk. A Honor 9 Lite válogatása következik.

A szelfi olyannyira népszerű manapság, hogy már különböző típusok is megkülönböztethetőek, mint például a friendsie – barátokkal készült szelfi, nailfie – körömről készült szelfi, yummytummy – az izmokat megmutató fotó, jógázás közben készített yogaselfie, és még sok más. De mégis miért gyártunk a mobilunkkal ennyi önarcképet? Számos oka van: valaki szeretne egy számára fontos eseményt megörökíteni, mások megmutatni, hogy éppen merre járnak vagy csupán dicsekedni az új frizurájukkal. 

 

Mindenekelőtt a jó fotóhoz kell egy kiváló első kamera. A Honor 9 Lite például duplalencsés 13+2 MP-s kamerájával segíti, hogy tökéletes felbontású képeket tudj készíteni A 13 MP-s kamera felelős a részletek rögzítéséért, míg a 2MP-s társa a kép mélységét tökéletesíti. Mindkét blende széles nyílással is rendelkezik, F2.0 elöl és F2.2 hátul, lehetővé téve ezzel a manapság nagyon trendi bokeh hatást. A „bokeh” elmosódottságot jelent, és ezzel a funkcióval a kép egyes részeit művészien lehet homályosítani. 

 

Előfordulhat, hogy a szelfi készítése sok erőfeszítést igényel, például ha kicsinek bizonyul a kezed, ott kell megnyomnod a fényképező gombját ahol pont nem éred el, stb. A Honor 9 Lite megszünteti ezeket a problémákat a mosoly- és integető funkcióval. Tehát elég csak egyszerűen mosolyognod a kamerába vagy addig integetned, amíg a kéz jel meg nem jelenik a kijelzőn, majd a telefon 2 másodperc múlva automatikusan fényképez. 

 

 

És most következzen néhány egyszerű szabály, a tökéletes szelfi készítéséhez:

 

1. Tökéletes beállítás

A legfontosabb az arcod. Először is, mindig a lencsébe nézz, ne pedig mellé. Az álladat tartsd lent, a kamerát fent. Ha nem vagy biztos abban, hogyan is pózolj, nézz körül kedvenc sztárjaid közösségi média oldalain. Ők aztán tudják, hogyan kell a kamerába nézni! Így meg lehet találni a legmegfelelőbb módját a szelfikészítésnek. Lazulj el, érezd magad kényelmesen és nyújtsd önmagad!

 

2. Jó megvilágítás

A szelfikészítés következő szabálya a jó megvilágítás. A rossz fény tönkreteheti még a legjobb pózodat is. Például rosszul fogsz festeni, ha túl erős a fény és ezért hunyorogsz. Éppen ezért tanácsos természetes megvilágítást használni, ha pedig mesterséges fénynél fotózol, ügyelj arra, hogy az ne világítson a szemedbe. Vagy ami még jobb, sütkérezz egy kicsit a napon, de ügyelj a napszemüveg viselésére! A jó fényviszonyok a szem alatti ráncokat akár teljesen el is tüntethetik. 

 

3. A háttér is fontos

Fontos megjegyezni, hogy amikor szelfit készítesz, nem csupán önmagadról készítesz fotót, hanem arról is, ami mögötted van. Bizonyosodj meg róla, hogy a körülötted nincs rendetlenség, vagy oda nem illő dolgok. A háttér legyen előnyös és praktikus. 

 

4. Ne légy unalmas! 

Ugyanazt a beállítást és arckifejezést használni századszorra is – nem túl szerencsés. Amikor szelfit készítesz, próbálj meg valami érdekeset csinálni, ha például egy koncerten vagy, figyelj arra, hogy a háttér is cool legyen: lehet, hogy éppen el tudsz kapni egy fotót a színpadon lévő sztárral? A mosoly mindig jól mutat: a Honor 9 Lite mosoly funkciója kifejezetten hasznos lehet a megfelelő beállítás megtalálásához.

 

A szelfizés kiváló szórakozás, amely örök életűvé varázsolja a fotókat, készüljenek akár egy utazáson, a barátaiddal való találkozás alkalmával, vagy egy vasárnapi kiruccanáson. A görcsös igyekezettel készített szelfiből sosem lesz jó fotó. Tehát, ha rajongasz a szelfikért, szerezz be egy jó telefont egy jó kamerával és érezd jól magad!

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

4 éven belül átveszik a vezetést az elektromos járművek Európában

Az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése Európában már 2027-re meghaladja az összes többi motortípus forgalmát, amivel a kontinens beelőzi az Egyesült Államokat és Kínát is – derül ki az EY nemzetközi elemzéséből. A tanulmány szerint 2040-re a belső égésű motorral hajtott járművek aránya az összes eladás kevesebb mint 1 százalékára zsugorodik világszerte. 

2023. január 28. 12:23

Évet értékelt a Binance: már 128 millióan használják a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét

A kriptoszektor tavalyi, több platform számára válságos évében a piac legnagyobb cége, a Binance fejlődni tudott: jelentősen növelte ügyfelei számát, emelte többek között az innovációra és kiberbiztonságra szánt összeget, komoly segítséget nyújtott az ukrán humanitárius válság áldozatainak. Évértékelőjükben az iparág megújulását célzó stratégiájukról is közöltek fontos részleteket.

2023. január 28. 10:07

Megtorpanó IT iparág: vége a korlátlan növekedésnek?

Az elmúlt bő egy évtizedben a techcégeket a befektetők elsősorban növekedési potenciáljuk alapján értékelték, tekintet nélkül tényleges teljesítményükre. Most azonban megtorpant az iparág, és egyre gyorsulnak a leépítések az informatikában. Eyal Zucker, az Exadel budapesti irodájának vezetője szerint bizonyos szempontból új korszak kezdődik, amelynek során a növekedés hajszolása helyett a tényleges bevétel- és profittermelésre, valamint felhasználói elégedettségre kerül a hangsúly a tech-iparban. Ez a szemléletváltás szükséges és természetes folyamat, és bár sokaknak nehéz lesz, a szektor egésze jól jön ki belőle.

2023. január 27. 20:31

Magyarország első szuperszonikus kutatórakétáját bocsátották fel magyar diákok

Sikeresen startolt a BME Aerospace Team által – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főtámogatásával – megépített megépített 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta, amely repülés közben két tudományos kísérletet végzett: egy élő csontsejtekkel végzett orvosbiológiai, valamit egy, a Föld mágnesességét mérő légkörfizikai kísérlet kapott helyet az eszközön. A felbocsátást január 26-án tartották meg.

2023. január 27. 18:47

Az AOC bemutatja a nagy teljesítményű P3 üzleti monitorcsaládot

A kijelzőspecialista AOC bejelenti a professzionális P3 termékcsaládot, amely hét új monitort tartalmaz három különböző méretben (a 24 hüvelyk/60,4 cm képátlójú 24P3CW, 24P3CV és 24P3QW modelleket, a 27 hüvelyk/68,6 cm képátlójú Q27P3CW, Q27P3CV és Q27P3QW modelleket, valamint a 34 hüvelyk/86,4 cm képátlójú ultraszéles CU34P3CV modellt). 

2023. január 27. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46