Újgenerációs technológiák a kibercsapdák ellen

forrás: Prím Online, 2018. április 13. 09:55

A kiberbűnözés legfrissebb trendjei szerint a széleskörű és egyre összetettebb kibercsapdák pusztítanak – többek között fejlett exploitokat használnak masszív zsarolóvírus támadások során; kreatív spammelő- és adathalász támadások; valamint pszichológiai manipuláción vagy legális szoftverek kihasználásán alapuló támadások terjedtek el világszerte. 

A kibercsapdák gyors ütemű fejlődése szükségszerűen magával hozta a kiberbiztonság fejlődését is. Az új Kaspersky Üzleti Végpontvédelmi Megoldás mérföldkő a kiberbűnözés elleni harcban: újgenerációs észlelő-technológia dinamikus gépi tanulással kiegészülve, növelt láthatóság, biztonsági ellenőrzés és sebezhetőség-kezelés, hitelesítési adatok védelme és EDR integráció. 

 

 

Újgenerációs technológiák és új design

Annak érdekében, hogy a legmagasabb színtű védelmet biztosítsa – független kutatók és elégedett ügyfelek által bizonyítva világszerte – a Kaspersky Üzleti Végpontvédelmi Megoldás folyamatosan fejleszti észlelő módszereit. Az idei innováció a továbbfejlesztett dinamikus gépi tanulás, amely segítségével lehetőség van a valós idejű kártékony tevékenységek érzékelésére. További újgenerációs módszerek, amelyeket a termék tartalmaz: viselkedés alapú észlelés, HIPS – Host Intrusion Prevention System, Exploit Prevention és Remediation Engine. 

 

A különböző biztonsági ellenőrzések új képességekkel bővültek, például olyan hozzáadott mechanizmussal, amely őrzi a rendszer szempontjából kritikus folyamatokat és megakadályozza a mimikatz-szerű eszközök használatával kapcsolatos adatszivárgásokat. Segít a vállalkozások informatikai biztonságvédelmében a legújabb kibercsapdák ellen, például a WannaMine ellen, amely a számítógépeket megtámadva azok erőforrásait kriptobányászatra használja. 

 

A biztonsági rés- és patch menedzsment lehetővé teszi az automatizált sebezhetőség megszűntetését, beleértve az észlelést és priorizálást, patch-ek és frissítések letöltését. Ezek a folyamatok csökkentik annak kockázatát, hogy a kiberbűnözők népszerű szoftverek sebezhetőségét kihasználva hajtsanak végre kibertámadást. Ez a kiegészítő csökkenti a biztonsági csapatok manuális rutinműveleteit és rendszer-koordinálását azáltal, hogy lehetővé teszi az automatizálást és átláthatóbbá válnak a különböző folyamatok. A teljesen újjátervezett felhasználói felület megjeleníti a különböző védelmi rétegek és biztonsági összetevők állapotát, az újgenerációs technológiák hatékonyságát. 

 

 

Biztonsági menedzsment és teljes láthatóság

Minden szervezet informatikai részlege a rendszerek, hálózatok és készülékek egyedülálló keveréke – a biztonsági csapatoknak pedig meg kell védeniük minden egyes elemét. A Kaspersky Üzleti Végpontvédelmi Megoldás lehetővé teszi számos elem biztonsági ellenőrzését egy helyen – beleértve a kiterjesztett zsarolóprogramok elleni, vagy a külső adatforgalom védelmét. Mindez elősegíti az egységes védelmet. 

 

A Kaspersky Endpoint Detection and Response segítségével új láthatósági szintet érhetünk el a natív integráció révén. Ennek köszönhetően a Kaspersky Üzleti Végpontvédelmi Megoldás és a Kaspersky EDR együttes használatával gyűjthetjük a metaadatokat és az IoCs (támadási indikátorok) adatait, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára az alapos vizsgálatokat és kármentesítést egy esetleges kiberincidens után. 

 

A mobilitás menedzsment fejlesztései közé tartozik a fokozott láthatóság, a készülékek védelmének monitorozása, az egyszerűsített telepítés és a külső fél általi menedzsment EMM-rendszerek segítségével Androidos készülékek számára. 

 

Skálázhatóság és rugalmas telepítés

Az új verzió segítségével lehetőség van a nagymértékű skálázhatóságra, amely lehetővé teszi akár 100.000 végpont menedzselését egyetlen szerver telepítéssel. 

 

Az új Cloud móddal az optimális teljesítmény és az erőforrás-fogyasztás csökkentésével kombinálva a termék kiszolgál bármilyen méretű és biztonsági igényű vállalat igényeit. 

 

„Nagyon izgatottak vagyunk a Kaspersky Labbel való együttműködés miatt. Tudjuk, hogy a motorsport számos kockázatot hordoz magában, nemcsak a sport, hanem a technika kapcsán is, ezért rendkívül fontos a biztonság és a védelem számunkra. Nagyon boldogok vagyunk, hogy találtunk egy olyan partnert, amely gondoskodik a kiberbiztonságunkról a már bizonyított termékeivel és technológiáival.” – nyilatkozta Alex Tai, a DS Virgin Racing vezérigazgatója és csapatfőnöke. 

 

„Miközben sok kiberbiztonsági cég újrarendezi toplistás technológiáit a meglévő kibercsapdák ellen, az üzleti világ és igényei folyamatosan változnak. Még a legfejletteb anti-malware védelemmel is lehetnek kockázatok, amelyek egyediek minden szervezet számára. Épp ezért folytatjuk a még a bizonyított termékeink fejlesztéseit is, hogy biztosíthassuk a teljeskörű biztonságot minden vállalkozás számára.” – mondta Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab termékmenedzsere. 

 

Bővebb információt az Üzleti Végpontvédelmi Megoldásról ezen a linken olvashat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05