Együttműködik az MKT, a Pfizer és WIWE

forrás: Prím Online, 2018. május 21. 12:11

Lezárult a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa közös pályázata. A nyertes kardiológiai szakrendelések és ambulanciák összesen 60 WIWE diagnosztikai készüléket és 15 táblagépet kapnak a gyógyszercég felajánlásának köszönhetően, a szívritmuszavarok időben történő felismerésének, és a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorításának támogatására.

A május 10-12 között Balatonfüreden megrendezett Magyar Kardiológusok Társasága idei nagykongresszusán került átadásra az a 60 darab WIWE mobil EKG szívdiagnosztikai eszköz és 15 darab táblagép, melyekkel a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. és az MKT által szervezett pályázat nyertesei megkezdték a szívbeteg páciensek távmonitorozását. A díjátadón a Szívalapítvány képviseletében Dr. Becker Dávid, a Pfizer képviseletében Dr. Vereckei Péter beszélt a pályázat céljáról, eredményeiről, illetve a Pfizer társadalmi szerepvállalásáról és innovációs törekvéseiről.

 

A díjátadón felszólalt Prof. Dr. Merkely Béla, a pályázat fővédnöke is: „A pályázattal megvalósult jelentős hazai eszközfejlesztés életeket menthet, hiszen a WIWE eszköz segítségével idejében felismert pitvarfibrilláció kezelésével súlyos, akár halálos stroke események előzhetők meg. A készülék rendkívül modern, igen jó minőségű valós EKG görbe készítésére és tárolására alkalmas. Kis méreténél fogva „mindig kéznél lehet” - mondta el a Magyar Kardiológusok Társasága tiszteletbeli elnöke, Prof. Merkely Béla.

 

 

A díjátadót követő képzésen a WIWE részéről Szabó Éva, Diagnosztikai Divízió Igazgató beszélt az együttműködés jelentőségéről, mely lehetővé teszi, hogy a páciensek otthonuk kényelmében készítsenek EKG felvételeket, melyeket aztán személyesen, vagy emailben juttathatnak el a szakambulanciák és kardiológiai osztályok képviselőinek kiértékelésre. 

 

A WIWE igyekszik a jövő generáció egészség-tudatosságát és a digitális egészségügy lehetőségeiről való tudatosságát is növelni. Ennek jegyében május 16-án az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék és a Magyar Telekom közös szervezésében lezajlott „Bevezetés a mobilkommunikációba” kurzus meghívott előadójaként Szabó Éva, Diagnosztikai Divízió Igazgató prezentálta a WIWE eddig elért sikereit és terveit a több, mint 200 hallgatónak.

 

A kurzus céljáról és jelentőségéről Balogh Csaba, meghirdető oktató, a HVG tech rovatának vezetője így nyilatkozott: „A mobilkommunikációs és mobiltechnológiai ismeretek bővítésével a kurzus azt célozza meg, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek napjaink egyik leggyorsabban bővülő iparágának elméleti hátterébe és gyakorlati folyamataiba. A jelen és a közeljövő lehetőségeinek feltárásában a hallgatókat a terület elismert képviselői és a legújabb technológiák bemutatói is segítik.”

 

A WIWE az egészségtudatosság növelésének jegyében egyedülálló lehetőséget ajánl az egyéni vásárlóknak is: a május 18 és 31 között megvásárolt készülékek mellé ingyenes, személyre szóló kiértékelést és tanácsadást biztosít a beküldött eredmények alapján, melyet Dr. Tuboly Gergely, a WIWE klinikai referense végez. Bővebb információ a lehetőségről: http://shop.mywiwe.com/hu/news/35_

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elképesztő sebességet nyújt a Zyxel új jelerősítője

A tajvani Zyxel bevezette új, WRE6602 névre keresztelt jelerősítőjét a vezeték nélküli hálózatok teljes lefedésére. Az eszköz telepítéséhez és beállításához ajánlott applikációval perceken belül eltüntethetők a hálózati vakfoltok.

2018. június 14. 12:39

A WIWE promóciós kampánnyal csatlakozik a globális „Szívritmus Hete” kezdeményezéshez

A világméretű kampánysorozat a szívritmuszavarok korai felismerésére helyezi a hangsúlyt. Minden harmadik ember szív- és érrendszeri beteg - ám az egyre inkább elérhető közelségbe kerülő korai felismeréssel ez a szám jelentősen csökkenthető lenne.

2018. június 7. 16:17

Az LG wifis robotporszívója biztonsági őrnek is kiváló

Az otthonok biztonsága világszerte egyre nagyobb jelentőséggel bír a vásárlók számára. Egyre többen fektetnek be olyan rendszerekbe, amelyekkel biztonságban tudhatják lakásaikat még akkor is, amikor nem tartózkodnak otthon. Az LG egyik készüléke már ezen a területen is hasznos megoldásokat kínál: a wifis HOM-BOT robotporszívó nemrégiben sikeresen elijesztett egy betörőt az izraeli Holon városában, miközben értesítette a lakás tulajdonosát a rablási kísérletről.

2018. június 6. 08:34

Vezetésbiztonsági funkciókkal a hibátlan nyaralásért

Lehet akár 80˚C is az autóban, a Mio fedélzeti kamerák kibírják. A MiVue sorozat strapabíró eszközei kiváló minőségben, részletgazdagon rögzítik a kritikus pillanatokat, vezetéstámogató funkcióik pedig akkor jönnek jól, ha a hőségben lankad a figyelem. Hátsó kamerával kombinálva már csaknem 360˚-ot kontrollálnak, WiFi és Bluetooth kapcsolatuk pedig azonnali élménymegosztást és kényelmes telefonálást tesz lehetővé. Egy készülékben minden, amit egy igazi utazókamerától elvárhatunk.

2018. június 4. 11:59

InvisibleShield kijelzővédelem a legújabb Apple Watch modellekre is

Az InvisibleShield ívelt kijelzőket védő megoldása a legújabb Apple Watch modellekre is megérkezett. A Glass Curve Elite maximális törésvédelmet és 100%-os képtisztaságot biztosít, így használatával még jobban kihasználhatod a konnektivitás nyújtotta szabadságot.

2018. május 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16

A Magyar Telekom 2018. első negyedéves eredményei

2018. május 9. 17:23
cloudappsportal.com