Együttműködik az MKT, a Pfizer és WIWE

forrás: Prím Online, 2018. május 21. 12:11

Lezárult a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa közös pályázata. A nyertes kardiológiai szakrendelések és ambulanciák összesen 60 WIWE diagnosztikai készüléket és 15 táblagépet kapnak a gyógyszercég felajánlásának köszönhetően, a szívritmuszavarok időben történő felismerésének, és a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorításának támogatására.

A május 10-12 között Balatonfüreden megrendezett Magyar Kardiológusok Társasága idei nagykongresszusán került átadásra az a 60 darab WIWE mobil EKG szívdiagnosztikai eszköz és 15 darab táblagép, melyekkel a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. és az MKT által szervezett pályázat nyertesei megkezdték a szívbeteg páciensek távmonitorozását. A díjátadón a Szívalapítvány képviseletében Dr. Becker Dávid, a Pfizer képviseletében Dr. Vereckei Péter beszélt a pályázat céljáról, eredményeiről, illetve a Pfizer társadalmi szerepvállalásáról és innovációs törekvéseiről.

 

A díjátadón felszólalt Prof. Dr. Merkely Béla, a pályázat fővédnöke is: „A pályázattal megvalósult jelentős hazai eszközfejlesztés életeket menthet, hiszen a WIWE eszköz segítségével idejében felismert pitvarfibrilláció kezelésével súlyos, akár halálos stroke események előzhetők meg. A készülék rendkívül modern, igen jó minőségű valós EKG görbe készítésére és tárolására alkalmas. Kis méreténél fogva „mindig kéznél lehet” - mondta el a Magyar Kardiológusok Társasága tiszteletbeli elnöke, Prof. Merkely Béla.

 

 

A díjátadót követő képzésen a WIWE részéről Szabó Éva, Diagnosztikai Divízió Igazgató beszélt az együttműködés jelentőségéről, mely lehetővé teszi, hogy a páciensek otthonuk kényelmében készítsenek EKG felvételeket, melyeket aztán személyesen, vagy emailben juttathatnak el a szakambulanciák és kardiológiai osztályok képviselőinek kiértékelésre. 

 

A WIWE igyekszik a jövő generáció egészség-tudatosságát és a digitális egészségügy lehetőségeiről való tudatosságát is növelni. Ennek jegyében május 16-án az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék és a Magyar Telekom közös szervezésében lezajlott „Bevezetés a mobilkommunikációba” kurzus meghívott előadójaként Szabó Éva, Diagnosztikai Divízió Igazgató prezentálta a WIWE eddig elért sikereit és terveit a több, mint 200 hallgatónak.

 

A kurzus céljáról és jelentőségéről Balogh Csaba, meghirdető oktató, a HVG tech rovatának vezetője így nyilatkozott: „A mobilkommunikációs és mobiltechnológiai ismeretek bővítésével a kurzus azt célozza meg, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek napjaink egyik leggyorsabban bővülő iparágának elméleti hátterébe és gyakorlati folyamataiba. A jelen és a közeljövő lehetőségeinek feltárásában a hallgatókat a terület elismert képviselői és a legújabb technológiák bemutatói is segítik.”

 

A WIWE az egészségtudatosság növelésének jegyében egyedülálló lehetőséget ajánl az egyéni vásárlóknak is: a május 18 és 31 között megvásárolt készülékek mellé ingyenes, személyre szóló kiértékelést és tanácsadást biztosít a beküldött eredmények alapján, melyet Dr. Tuboly Gergely, a WIWE klinikai referense végez. Bővebb információ a lehetőségről: http://shop.mywiwe.com/hu/news/35_

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Drónokat is használ az E.ON a hálózati hibák felderítésére

Az E.ON öt üzemében kezdték meg a dróntechnológia alkalmazását a szakemberek. A dupla kamerával felszerelt ipari drónok emberi szemmel nem érzékelhető eltéréseket is kiszűrnek, így a villamos hálózaton keletkező hibák korai beazonosítására az eddigieknél jelentősen hatékonyabb lehetőséget adnak. 

2018. szeptember 19. 14:49

Meghosszabbított garanciával kampányol a Mio

 A navigációiról és autós kameráiról ismert márka szeptember 1. és december 31. között 2 év helyett 3 év garanciával firgalmazza a Mio menetrögzítő kamerákat és navigációkat.

2018. szeptember 16. 14:36

A változatos portfólió megmutat be az LG

Az LG Electronics (LG) ThinQ márkájára koncentrál a 2018-as IFA-n: a rangos berlini szakkiállításon augusztus 31. és szeptember 5. között a vállalat innovációi és víziója kapja a főszerepet. Az LG célja bemutatni, hogy fejlett ThinQ technológiai megoldásai hogyan képesek jelentősen átformálni a vásárlók mindennapi életét szerte a világon.

2018. augusztus 31. 16:51

A Sony a következő fő termékeit mutatta be az idei évben

A Sony az idei évben is bemutatta legújabb termékeit és élvonalbeli fejlesztéseit az augusztus 31-én kezdődő berlini IFA szórakoztató elektronika kiállításon.

2018. augusztus 31. 15:17

Új Baby-G és G-Shock „S-size” órák közül választhatnak a hölgyek

Az idei évben kiemelt figyelem irányul a hölgyekre a Casio óragyártó részlegénél. A japán cég több olyan kollekciót is piacra dobott, melyek a sportosság mellett a fiatalos lüktetést és az időtálló eleganciát jelenítik meg. 

2018. augusztus 30. 11:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18

A drón vagy a Tesla gyorsul jobban?

2018. szeptember 18. 14:04

Nemzetközi online vásárlási trendek

2018. szeptember 12. 11:54
cloudappsportal.com