A társadalmi innováció az idei Fujitsu Innovation Gathering fő témája

forrás: Prím Online, 2018. május 29. 15:50

A Fujitsu Laboratories of Europe ma hatodik alkalommal tartja éves Fujitsu Innovation Gathering rendezvényét Stockholmban, ahol bemutatja a Fujitsu aktuális társadalmi kihívásokra reagáló, legújabb áttörő jelentőségű kutatás-fejlesztési eredményeit. 

Ezek közül nem egy most mutatkozik be első ízben az európai nagyközönségnek. Az izgalmas fejlesztések között szerepel egy új internetalapú üzemszervezési modell, amely fejlett IoT- és AI-technológiákkal garantálja a maximális termelékenységet és minőséget a gyártási környezet minden pontján; az intelligens infrastruktúrák (pl. hidak) műszaki állapotának ellenőrzésére alkalmas, új rendellenesség-észlelő technológia; több fejlett és biztonságos blokklánc-alapú megoldás, köztük egy szociális juttatások elosztását támogató platform; valamint a Torontói Egyetemmel közösen indított ‘co-creation’ kutatási projekt, amelynek keretében a daganatos betegségek sugárterápiájának optimalizálására alkalmazzák a Fujitsu ’Digital Annealer’ kvantum-jellegű számítási architektúráját.

 

A Fujitsu World Tour témájához (Co-creation a siker szolgálatában) igazodva, a rendezvény több olyan, mesterséges intelligenciára és biztonsági technológiákra épülő co-creation projektet is bemutat, amelyek jól szemléltetik, miként működik együtt a Fujitsu ügyfeleivel a digitális átalakulás definiálása és megvalósítása terén. Ezek egyike egy finnországi egészségügyi projekt, ahol a Fujitsu Laboratories AI-technológiáit használják mozgáselemzésre a műtéten átesett betegek állapotának távfigyelése során. A rendezvény programja emellett izgalmas előadásokat, szakértői prezentációkat és panelbeszélgetéseket tartalmaz. A kiállítótéren a látogatók élőben is megtekinthetik a Fujitsu legújabb innovációit. 

 

A Japán és Svédország közötti kereskedelmi kapcsolatok 150 éves fennállása alkalmából Japán svédországi nagykövete, Jan Yamazaki is előad a rendezvényen. A nyitóelőadást Shigeru Sasaki, a Fujitsu Laboratories vezérigazgatója és a Fujitsu Limited műszaki vezérigazgató-helyettese tartja, aki beszámol arról, hogyan vetíti előre a globális trendeket a Fujitsu Laboratories K+F stratégiája, hozzájárulva a fontos társadalmi kihívások élvonalbeli technológiákkal történő megoldásához. A programban több gondolatébresztő workshop foglalkozik a Fujitsu biztonsági és blokklánc-fejlesztéseivel és a Digital Annealer számítógépes architektúrával, amely kvantum-jellegű digitális áramkörök segítségével, minden eddiginél gyorsabban tudja megoldani a kombinatorikai problémákat. A résztvevők részletesen hallhatnak arról, hogyan lehet a gyakorlatban alkalmazni az új architektúrát többek között a pénzügy, az orvostudomány és az intelligens közlekedés kihívásaink legyőzésére. A technológiában rejlő lehetőségek hasznosítása érdekében a Fujitsu nemrég indította el Digital Annealer felhőszolgáltatását, amely egyelőre még csak Japánban elérhető, de a 2018-as pénzügyi évben Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is be fogják vezetni. 

 

 

Dr. Adel Rouz, a Fujitsu Laboratories of Europe vezérigazgatója elmondta, hogy az éves Fujitsu Innovation Gathering egyedülálló alkalom annak bemutatására, hogyan képes átalakítani a társadalmi környezetet a felelős innováció: „Globális K+F tevékenységünket a társadalom jobbításának szándéka vezérli. Élvonalbeli technológiáinkkal szeretnénk komoly eredményeket elérni. Szerteágazó európai K+F projektjeink a társadalmi innovációval, a biztonsággal, a gyártóipari működéssel, a mesterséges intelligencia etikai kérdéseivel és a nagy teljesítményű számítástechnika gyakorlati alkalmazásával foglalkoznak. Feltérképezzük, hogyan lehetne a mélytanulást és a már elérhető és újonnan kialakuló AI-technológiákat értékteremtésre és az adatokban rejlő lehetőségek kiaknázására használni. A Fujitsu Innovation Gathering átfogó képet ad ennek a munkának az eredményeiről, és betekintést nyújt a mögöttes stratégiai gondolkodásba és jövőképbe. A skandináv régió összes Fujitsu-csapatát mozgósító innovációs rendezvényen bemutatjuk, milyen eredmények elérésére képes a hatékony co-creation és együttműködés.” 

 

Az egynapos program végén a Fujitsu innovációs díjat ad át a legjobb csapatnak abban a versenyben, amelynek során öt skandináviai egyetem diákjai a digitális technológia segítségével keresnek megoldást napjaink fontos társadalmi kihívásaira.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SZTAKI vezetésével indultak el az új kutatólaboratóriumok

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a  Pécsi Tudományegyetemen bejelentette 18 Nemzeti Laboratórium elindulását. A Nemzeti Laboratóriumok adott kutatási témában összefogják a kutatóintézeteket, egyetemeket és az ipari szereplőket. A Nemzeti Laboratóriumok közül kettőt is az ELKH SZTAKI vezet.

2020. szeptember 29. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás