A Fujitsu a nemrég elindított AI4People Forum alapító tagja

forrás: Prím Online, 2018. június 3. 09:55

A Fujitsu Laboratories of Europe a nemrég elindított AI4People kezdeményezés egyik alapító tagja. Ez Európában az első olyan globális fórum, amely a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) társadalmi hatásaival foglalkozik. 

Az AI4People kapcsolatot kívánt teremteni az új AI-alkalmazások fejlesztését befolyásoló fontosabb szereplők, például az Európai Bizottság, az Európai Parlament, a civil szervezetek, az iparág és a média között. Ez összhangban áll a Fujitsu Laboratories társadalmilag felelős AI-fejlesztésre való törekvésével, és előkészíti a jövő mesterségesintelligencia kezdeményezéseit támogató európai etikai keretrendszer kidolgozását. Az AI4People fórum első eredményeit novemberben mutatják be, a Brüsszelben megrendezendő AI-csúcstalálkozón. 

 

A Fujitsu csoport globális AI-kutatási kiválóságközpontjainak egyike, a Fujitsu Laboratories of Europe vezérigazgatója, Dr. Adel Rouz elmondta: „K+F tevékenységünk során tudatosan törekszünk a társadalom jobbítására, arra, hogy élvonalbeli technológiánkkal fejlődést érjünk el és társadalmi kihívásokat oldjunk meg. Szerteágazó európai K+F projektjeink során feltérképezzük, hogyan lehetne a mélytanulást a már elérhető és fejlesztés alatt álló AI-technológiákkal ötvözni. Ehhez alapvető fontosságú, hogy megteremtsük a jó AI-társadalom etikai keretrendszerét, és felismerjük, hogy a mesterséges intelligencia olyan erő, amely át fogja alakítani életünket, interakcióinkat és környezetünket. Az AI4People fontos eszköz ahhoz, hogy ezt a folyamatot megismerjük és a közjót szem előtt tartva befolyásoljuk. Örülünk, hogy fejlődése ilyen korai szakaszában tudtunk csatlakozni a kezdeményezéshez, és részt vehetünk a jövő AI-vonatkozású etikai ajánlásainak és szabályainak megalkotásában.”

 

„Örömmel üdvözöljük tagjaink között a Fujitsu Laboratories of Europe szervezetét, az AI-fejlesztés szegmensének fontos európai szereplőjét. A mesterséges intelligencia a mindennapi élet valamennyi területét átalakítja, és a társadalomra nézve is komoly hatással jár. Ez a technológia merőben eltér minden korábbitól, ezért a jövő előkészítéséhez célzott társadalmi-politikai tervezésre van szükség. Az AI4People fő küldetése a jövő digitális világának felelős és tudatos formálása. A Fujitsuhoz hasonló partnerekkel közösen szeretnénk megvalósítani céljainkat, és elősegíteni a jó AI-társadalom megteremtését először Európában, és végül az egész világon” – nyilatkozta Michelangelo Baracchi Bonvicini, az AI4People elnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05