Kerüljön harmóniába a környezettel: az Epson megoldásai segítenek ebben

forrás: Prím Online, 2018. június 8. 08:24

Világszerte egyre több szakértő hívja fel a figyelmet a tényre, hogy az ember romboló tevékenysége már napjainkban is visszafordíthatatlan károkat okozott környezetünkben. Június 5-én volt a Környezetvédelem világnapja, érdemes tehát megállnunk egy kicsit, és az egyre sűrűsödő problémák megelőzése érdekében átgondolni, hogy személy szerint és az üzleti életben hogyan és miként járulhatunk hozzá az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez.

Technológiai megoldások ezrei állnak rendelkezésünkre, melyek iránt a vállalatok valóban elköteleződnek annak érdekében, hogy a káros környezeti hatásokat minimalizálják. Az Epson 2004 óta elhivatott az ENSZ Globális Megállapodásában (Global Compact, UNGC) foglaltak iránt, és a 13 000 másik aláíróval együtt folyamatosan dolgozik a fenntartható fejlődési célok eléréséért. 

 

Jobb termékek egy jobb jövőért

Az Epson termékei előállításakor arra törekszik, hogy az adott folyamat minél kevesebb energiaigénnyel és a lehető legtöbb újrahasznosítható anyag felhasználással mehessen végbe. Már a tervezőasztalon úgy születnek meg ezek a gépek, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbben, minél inkább megújuló energiával és a legkevesebb hulladék mellett lehessen gyártani. Az Epson nem kizárólag a termékek tervezése és létrehozása során fektet nagy hangsúlyt a környezetvédelemre, hanem elkötelezett amellett, hogy a teljes életciklus alatt a lehető legkevesebb energiát használják fel, és a konkurens megoldásokhoz képest akár 90 százalékos szén-dioxid kibocsátás csökkentést is elérhessenek velük a felhasználók.

 

Miért kellene választani a vállalat és a bolygó érdekei között?

A szén-dioxid kibocsátás, mely a klímaváltozásban fő szerepet játszik, kulcsfontosságú tényező kormányzati és vállalati szempontból is. Az Epson hisz abban, hogy ez kettős felelősség, hiszen a vállalatoknak és a fogyasztóknak is elvitathatatlan szerepe van egy-egy ilyen vállalás sikerességében. Az Epson amellett, hogy segít csökkenteni a környezetre gyakorolt hatást, üzleti előnyöket is garantál azáltal, hogy kevesebb lesz az áramszámla, miközben az eszközök nagyobb produktivitást engednek meg. 

 

Kifizetődő változás

A környezetvédelmi célok elérésében az Epson partnerként tekint vásárlóira, hiszen termékei használatával az üzleti fenntarthatóság mellett ők is hozzájárulnak bolygónk környezetének védelméhez. Az Epson üzleti tintasugaras nyomtatói valóban környezetbarát megoldást nyújtanak a lézernyomtatókkal szemben, ugyanis használatuk során nem keletkezik hő, így működésük során nem bocsátanak ki környezetszennyező gázokat sem. Ha az irodák redukálják a magas energiafelhasználású eszközök használatát, – mint például a magas hőkibocsátású lézertechnológiát – akkor csökkenthetik akár a légkondicionáló készülékek igénybevételét is. A modern irodák mindinkább digitálissá válnak, a nyomtatás ugyanakkor továbbra is elkerülhetetlen folyamat a munka világában, így környezeti fenntarthatóság szempontjából a tintasugaras nyomtatók bizonyulhatnak kizárólag optimális választásnak.

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB és a Hydrogen Optimized közösen fejleszt zöld hidrogéntermelési rendszereket

Az ABB globális technológiai vállalat és a Hydrogen Optimized megállapodott, hogy közösen vizsgálja meg a villamos hálózatokra csatlakoztatott, nagyvolumenű, zöld hidrogéntermelő rendszerek fejlesztését, hogy tiszta, fenntartható és megfizethető energiaforrást kínáljanak. 

2020. szeptember 21. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás