Lépj startupoddal a nemzetközi piacra

forrás: Prím Online, 2018. június 11. 10:03

2018. június 5-én mutatkozott be a Startup Campus Global Program. A decentralizált inkubátor hálózat célja, hogy az egész világot átfogó szervezetként segítse az érettebb startupok nemzetközi piacra lepését. A globális programban Budapest mellett, olyan városok szerepelnek mint London, Berlin, Hong Kong, Szingapúr, Chengdu és Shenzhen, és további európai és tengerentúli állomások indulása várható.

A globális program minden városban helyi szakmai csapattal és partnerhálózattal az adott ökoszisztéma három meghatározó iparágára, technológiájára fókuszál és helyismereti előnyei mellett lokális jelenlétet biztosít a startupok számára. A bázisok legfőbb feladata, hogy a programban résztvevő cégeknek személyre szabottan segítsék a külföldi piacra lepést, különös hangsúlyt fektetve az adott ökoszisztémába való bekapcsolásukra, a növekedéshez elengedhetetlen helyi befektetési és értékesítési, valamint releváns partner hálózat bevonása által.

 

“A gyors hal megeszi a nagy halat! Ez a programunk egyik alap állítása. A globális hálózattal célunk felgyorsítani az innovatív vállalkozások nemzetközi validációját, piac szerzését. Az innovációs versenyben az egyik legfontosabb az idő és az időzítés. Programunkkal a startupok számára szeretnénk egy gyorsító pályát biztosítani és segíteni őket a globális versenybe való bekapcsolódásra.” - mondta el Kovács Zsolt, a programot létrehozó Enteprise Hungary ügyvezetője.

 

A Startup Campus Global helyszínei és iparági fókuszai: 

  • Berlin – Fintech, E-commerce, LifeSciences, Industry 4.0   
  • Budapest – FinTech, CleanTech, E-Commerce 
  • Chengdu – LifeSciences, Agri-Food Tech, Gaming 
  • Hong Kong – Fintech, SmartCity, Blockchain 
  • London – Fintech, CleanTech, Life Sciences 
  • Shenzhen – SmartCity, LifeSciences, CleanTech / Energy 
  • Szingapúr – FinTech, Big Data, IoT 

 

A Startup Campus Global két fő programja - a három lépcsős Soft-Landing Program, valamint a Business Validation Tour, - dedikált megoldást nyújtanak azokra a problémákra, amikkel egy startup a nemzetközi piacra lépés során szembesülhet. A programok legfőbb célja, hogy a különböző piacok és startup ökoszisztémák között hidakat építsen, valamint megkönnyítse startupok globális növekedését. 

 

A jelentkezés mindegyik helyszínre nyitott: https://www.f6s.com/startupcampusglobalincubationprogram

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05