A foci-vb idején összesítve több mint 130 évet töltöttek a szurkolók a MyTV előtt

forrás: Prím Online, 2018. július 17. 13:52

A Telenor megvizsgálta a TV szolgáltatásában a labdarúgó-világbajnokság (vb) ideje alatt generált forgalmat, amelyből a döntő iránti érdeklődés mellett a legnépszerűbb mérkőzésre és a megváltozott szurkoló szokásokra is következtetni lehet.

A Telenor MyTV szolgáltatás statisztikáiból a kezdetek óta kiolvasható, hogy az élő sportesemények alkalmával – például Olimpia, Forma-1 és kedvelt sportok világrangadói – jelentősen nő azok száma, akik MyTV-n követik az eseményeket. A 2018-as VB a számos foci meglepetése mellett a MyTV életében is új rekordokat hozott, a használati statisztikákból megállapítható, hogy a szolgáltatás mára megváltoztatta a szurkolói szokásokat is. Kevésbé számít a helyhez kötöttség, olyan mérkőzéseket is képesek élőben követni az emberek, amelyekről korábban, hozzáférhető élő tévéadás híján lemaradtak.

 

Nem a döntő volt a legnézettebb mérkőzés

A MyTV felhasználók a vb ideje alatt összesítve több mint 130 évet töltöttek a szolgáltatással. A hálózaton ez új MyTV irányú adatforgalmi rekordot hozott. A hálózati forgalom alapján az látható, hogy szinte végig egyre többen kapcsolódtak be a VB közvetítésekbe. Érdekesség, hogy a legnagyobb nézettséget a teljes vb ideje alatt mégsem a döntő, hanem az Oroszország-Horvátország mérkőzés 11-es párbaja hozta, míg teljes megtekintett mérkőzés tekintetében a Franciaország-Belgium összecsapás vonzotta a legtöbb nézőt.

 

A Telenor hálózatán mért MyTV irányú adatforgalom alakulása

 

Nagyképernyő vagy mobileszköz; belföldön vagy az EU-ban?

A kezdetben mobiltévé szolgáltatásként indult MyTV mára a széles csatornakínálat mellett otthoni nagyképernyős tévéken is könnyedén elérhetővé vált. A vb időszakáról készített statisztikák alapján jól látszik, hogy az emberek éltek is ezzel a lehetőséggel: a MyTV-t fele-fele arányban nézték nagyképernyőn és mobileszközökön. Magyarországi települések tekintetében a legtöbb szurkoló Budapesten, Szentendrén, Szegeden és Debrecenben használta a szolgáltatást a foci-vb ideje alatt. Az új európai szabályozásnak köszönhetően a MyTV csatornái már az Európai Unió bármely országában elérhetőek, ami szintén látszódik az adatokból: a foci-világbajnokság alatti forgalom több mint 10%-a Magyarországon kívül zajlott, azaz a hazai előfizetők külföldre is magukkal vitték a MyTV-t, ami jól mutatatja a vezeték nélküli tévézés egyik legnagyobb előnyét a fix vezetékes szolgáltatásokkal szemben.

 

„A vb alatt Görögországba sodort az élet üzleti ügyben. Az egész napos teendőket követően az esti járatra tudtam jegyet foglalni, viszont a gép indulása egybeesett a világbajnokság egyik elődöntőjével és mivel szakértőként is dolgozom, nagyon fontos, hogy képben legyek az eseményekkel. A helyzetet a MyTV oldotta meg, így egy másodpercnyi történésről sem maradtam le. Igaz, ehhez már kellett az is, hogy a hosszabbítás utolsó pillanatait a stewardess engedélyével, a kifutón gurulva nézhessem, izgulhassam végig. Ott sem akadozott a szolgáltatás. Bár a rossz képminőség nagyobb meglepetés lett volna, mint a németek vagy az argentinok kiesése” – osztotta meg személyes történetét Hrutka János, korábbi labdarúgó válogatott, sportmenedzser. Hrutka János hivatalos rajongói oldala: https://www.facebook.com/hrutkahu/ 

 

Bővebb információ a MyTV szolgáltatásról: https://mytv.telenor.hu/info/#mytv

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09