A frekvenciaváltók mobil paraméterezése, az Eaton új drivesConnect alkalmazásával

forrás: Prím Online, 2018. július 19. 15:23

Az EatonPowerXL frekvenciaváltó portfóliójának vezérlése mostantól mobiltelefonnal is megoldható: Az Eaton új drivesConnect alkalmazás bármelyik okostelefont vagy táblagépet képes ember-gép interfésszé alakítani, ezáltal még könnyebbé teszi a gépgyártók és az üzemeltetők számára a DE1, DC1 és DA1 frekvenciaváltók valamint az új DB1 (cold plate unit) sorozat paraméterezését, vezérlését és felügyeletét. 

A drivesConnect alkalmazás az Eaton már ismert, azonos nevű szoftverének a funkcionalitásán alapul. A felhasználók az Android és iOS alkalmazáson keresztül egyaránt elérhetik a frekvenciaváltók felhasználóbarát paraméterstruktúráját, továbbá adatkészleteket hozhatnak létre és szerkeszthetnek. Az alkalmazás tartalmazza az asztali verzió felügyeleti és vezérlési funkcióit is. Az alkalmazás használható például a frekvenciaváltók működtetésére vagy diagnosztizálására.

 

 

Bluetooth-on keresztül vagy a modern Near Field Communication (NFC) szabványok segítségével két adatkészlet is átvihető a mobilkészülékről az Eaton DX-COM-STICK-re. Az NFC-n keresztüli adatátvitel engedélyezéséhez a mobilkészüléket a DX-COM-STICK-től pár centiméteren belül kell elhelyezni (áramtalanított állapotban). Az NFC szabványok használata nemcsak gyors adatátvitelt tesz lehetővé, hanem biztonságosabbá is teszi a folyamatot. A paraméterek átadásának végső lépésként a sticket egyszerűen be kell dugni a megfelelő frekvenciaváltóba. 

 

Az Eaton DX-COM-STICK egy Bluetooth-os kommunikációs stick, amelyet kifejezetten a PowerXL frekvenciaváltók paramétereinek az átvitelére fejlesztettek ki. Az integrált COM porton keresztül csatlakozik a frekvenciaváltókhoz. Az NFC technológia bevezetése során a sticket átalakítottuk, így az megfelel az iOS új Bluetooth szabványainak.

 

Az átalakított DX-COM-STICK és a DB1 2018 eleji megjelenésével párhuzamosan az alkalmazás ingyenesen letölthető lesz az Apple App Store-ból (iOS esetén) és a Google Play Store-ból (Android rendszerek esetén).

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Befektetéstámogató szolgáltatásokat indít a Getronics

Investment Services Group (ISG) néven új befektetéstámogató üzletágat indít a globális ICT szolgáltatóként közismert Getronics, ezúttal kifejezetten magántőke alapok és befektetési bankok számára. 

2018. november 19. 13:37

Hogyan fordítsuk előnyünkre az energiaellátási kockázatokat?

Rugalmasnak maradni az egyik legnagyobb kihívás a vállalatok számára. Ide tartozik az üzletmenet folytonosságának biztosítása, egy katasztrófa utáni helyreállítás, de még az egyszerű változásmenedzsment is. 

2018. november 19. 09:44

Online és az üzletekben is elérhető kedvezményekkel indult a Black Week a Telenornál

A Telenor kutatásai szerint az egyre növekvő számú online vásárlások mögött jól körülhatárolható vásárlói szokások azonosíthatók be. 

2018. november 19. 09:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com