A frekvenciaváltók mobil paraméterezése, az Eaton új drivesConnect alkalmazásával

forrás: Prím Online, 2018. július 19. 15:23

Az EatonPowerXL frekvenciaváltó portfóliójának vezérlése mostantól mobiltelefonnal is megoldható: Az Eaton új drivesConnect alkalmazás bármelyik okostelefont vagy táblagépet képes ember-gép interfésszé alakítani, ezáltal még könnyebbé teszi a gépgyártók és az üzemeltetők számára a DE1, DC1 és DA1 frekvenciaváltók valamint az új DB1 (cold plate unit) sorozat paraméterezését, vezérlését és felügyeletét. 

A drivesConnect alkalmazás az Eaton már ismert, azonos nevű szoftverének a funkcionalitásán alapul. A felhasználók az Android és iOS alkalmazáson keresztül egyaránt elérhetik a frekvenciaváltók felhasználóbarát paraméterstruktúráját, továbbá adatkészleteket hozhatnak létre és szerkeszthetnek. Az alkalmazás tartalmazza az asztali verzió felügyeleti és vezérlési funkcióit is. Az alkalmazás használható például a frekvenciaváltók működtetésére vagy diagnosztizálására.

 

 

Bluetooth-on keresztül vagy a modern Near Field Communication (NFC) szabványok segítségével két adatkészlet is átvihető a mobilkészülékről az Eaton DX-COM-STICK-re. Az NFC-n keresztüli adatátvitel engedélyezéséhez a mobilkészüléket a DX-COM-STICK-től pár centiméteren belül kell elhelyezni (áramtalanított állapotban). Az NFC szabványok használata nemcsak gyors adatátvitelt tesz lehetővé, hanem biztonságosabbá is teszi a folyamatot. A paraméterek átadásának végső lépésként a sticket egyszerűen be kell dugni a megfelelő frekvenciaváltóba. 

 

Az Eaton DX-COM-STICK egy Bluetooth-os kommunikációs stick, amelyet kifejezetten a PowerXL frekvenciaváltók paramétereinek az átvitelére fejlesztettek ki. Az integrált COM porton keresztül csatlakozik a frekvenciaváltókhoz. Az NFC technológia bevezetése során a sticket átalakítottuk, így az megfelel az iOS új Bluetooth szabványainak.

 

Az átalakított DX-COM-STICK és a DB1 2018 eleji megjelenésével párhuzamosan az alkalmazás ingyenesen letölthető lesz az Apple App Store-ból (iOS esetén) és a Google Play Store-ból (Android rendszerek esetén).

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az együttműködő mobil robotok öt alkalmazási módja

Az együttműködő robotok használata még mindig újszerűnek számít a belső szállítási feladatok esetében. Mindezt bizonyítja, hogy a „De mégis mit tudok ezzel a robottal csinálni?” kérdést nem egyszer teszik fel a MiR szakembereinek bemutatóik során. 

2018. augusztus 16. 13:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2018. második negyedéves eredményei

2018. augusztus 9. 14:43

Területi értékesítési igazgatót igazolt a Kaspersky Lab

2018. július 25. 15:17

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17
cloudappsportal.com