A Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszere három éven belül 57%-os beruházásmegtérülést biztosít

forrás: Prím Online, 2018. július 24. 15:57

A Fujitsu ma tette közzé a Forrester Consulting kutatócég gazdasági hatástanulmányának eredményeit az SAP-környezetekhez szánt PRIMEFLEX integrált rendszerről. A tanulmány megállapította, hogy a rendszerberuházás mintegy 20 hónapon belül megtérül – 3,3 millió euró nettó jelenérték és 57%-os három éves beruházásmegtérülés (ROI) mellett*.

A piacvezető Forrester tanácsadói a vállalat hatástanulmány-módszertana (Total Economic Impact, TEI)** használatával megvizsgálták, milyen beruházásmegtérülést érthetnek el a Fujitsu PRIMEFLEX for SAP Landscapes rendszert megvásárló vállalati ügyfelek. Az e módszertannal végzett vizsgálatok keretrendszert biztosítanak az ügyfelek számára a kiválasztott technológiák megvásárlásától várható pénzügyi hatás értékeléséhez. A beruházás előnyeinek, költségeinek és kockázatainak jobb megértése érdekében a Forrester két olyan ügyféllel is interjút készített, akik már bevezették a Fujitsu PRIMEFLEX for SAP*** megoldását.

 

„Napjaink üzleti rendszereinél követelmény az agilitás, és képesnek kell lenniük rugalmasan változni és igazodni az állandóan változó igényekhez. Ezzel párhuzamosan a vállalatok által használt SAP-környezetek jelentős része komplex és nehézkes lett az idő előrehaladtával végrehajtott bővítések és kiegészítések miatt. A Fujitsu PRIMEFLEX for SAP Landscapes rendszerrel az ügyfelek visszaszerezhetik az ellenőrzést SAP-környezetük felett, és olyan infrastruktúrát építhetnek ki, amely támogatja az innovációt és a növekedést. A Forrester hatástanulmánya bemutatja, hogy a PRIMEFLEX for SAP Landscapes rendszert használó ügyfelek nem csupán a modern és hatékony infrastruktúra előnyeit élvezhetik, hanem jelentős költségmegtakarítást is elérhetnek, két éven belüli megtérülés mellett” – mutat rá Michael Keegan, a Fujitsu EMEIA-régióbeli terméküzletágának vezetője, és a Fujitsu Egyesült Királyságért és Írországért felelős elnöke. 

 

„Kizárólag gazdaságilag megalapozott, tényszerű adatok birtokában lehet helyes beruházási döntést hozni” – folytatja Keegan. „Ez különösen így van, ha a szervezet egészséges működése szempontjából létfontosságú, komplex, nagyszabású és globális IT-infrastruktúráról van szó. Ezért annyira fontos ez a hatástanulmány, amely elméleti modell helyett a valós életből vet használati forgatókönyvek alapján mutatja meg az elérhető megtakarítás nagyságát.”

 

 

A Forrester tanulmánya mélyrehatóan vizsgálta a pénzügyi hatást 

A Forrester feltételezései a tanulmányban egy tipikus ügyfélnél három év alatt felmerülő pénzügyi hatást modellezték. A példaként használt szervezet egy globálisan működő és mintegy 200 SAP-rendszert használó, nagyméretű disztribúciós és gyártóvállalat volt. A vizsgálat mind a működési hatékonyság, mind pedig költségmegtakarítás szempontjából jelentős előnyöket azonosított. A Forrester becslése szerint az ilyen típusú ügyfelek 4,2 millió dollár körüli megtakarítást várhatnak a rendszertől – ami egy jellemző SAP-rendszerbevezetés költségének kb. 30%-a – elsősorban a régi infrastruktúra frissítési igényének megszüntetéséből eredően. 

 

További 2 millió dollár megtakarítás valószínűsíthető az alacsonyabb karbantartási költségeknek köszönhetően, míg a PRIMEFLEX infrastruktúra emelt szintű agilitása 1 és 3 millió dollár közötti megtakarítást eredményez az erőforrások gyorsabb üzembe állításából eredően. A PRIMEFLEX jellegéből adódó egyszerűbb adminisztráció, karbantartás és tesztelés mintegy 50%-kal javítja a működési produktivitást, ami pénzben kifejezve megközelítőleg 988 000 dollárt jelent. A PRIMEFLEX által nyújtott teljes körűen virtualizált szerverkörnyezet és a rövidebb tervezett leállások becsült értéke 556 000 dollár. 

 

A tanulmány részletesen ismerteti, milyen beruházásra van szükség a fenti előnyök eléréséhez. Ennek tartalma a következő: az összes szervert, tárolót, hálózati hardvert és licencet lefedő infrastrukturális költség 5 millió dollár, a beállítási és migrációs költség kb. 644 000 dollár, az oktatási költség pedig mintegy 50 000 dollár. A PRIMFLEX integrációtól három éven belül kb. 9 millió dollár értékű előny várható az összesen 5,7 millió dolláros költséghez képest, ami 3,3 millió dollár nettó jelenértéknek és 57%-os beruházásmegtérülésnek (ROI) felel meg. 

 

A tanulmány teljes szövege letölthető a http://www.fujitsu.com/global/microsite/sap-simplicity címről.

 

_______________

* A FUJITSU PRIMEFLEX for SAP Landscapes integrált rendszer hatástanulmánya (Total Economic Impact™), 2018. május 

** A Forrester Total Economic Impact™ (TEI) keretrendszerének célja a beruházási döntést befolyásoló előnyök, költség- és rugalmasságbeli tényezők azonosítása

*** A Fujitsu PRIMEFLEX for SAP Landscapes a szerverek, tárolók, hálózati csatlakozóelemek és szoftverek elődefiniált, előtesztelt és előintegrált együttesére épülő integrált rendszer. A Fujitsu egy termékként szállítja, szorosan közreműködő partnerek, többek között a SUSE támogatásával. A Fujitsu PRIMEFLEX for SAP Landscapes lehetővé teszi az SAP-alkalmazásokra és -adatbázisokra optimalizált infrastruktúrák egyszerű és biztonságos létrehozását. Integrált FlexFrame Orchestrator szoftvere elősegíti az infrastruktúra, az adatbázisok és az alkalmazások egységes és következetes adminisztrálását. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az együttműködő mobil robotok öt alkalmazási módja

Az együttműködő robotok használata még mindig újszerűnek számít a belső szállítási feladatok esetében. Mindezt bizonyítja, hogy a „De mégis mit tudok ezzel a robottal csinálni?” kérdést nem egyszer teszik fel a MiR szakembereinek bemutatóik során. 

2018. augusztus 16. 13:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2018. második negyedéves eredményei

2018. augusztus 9. 14:43

Területi értékesítési igazgatót igazolt a Kaspersky Lab

2018. július 25. 15:17

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17
cloudappsportal.com