Robotikával foglalkozik az újonnan megnyílt New York-i MI központ

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 10. 13:55
A Samsung Electronics New Yorkban nyitotta meg legújabb, mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó kutatóközpontját, amelyet Daniel D. Lee, a Samsung Research ügyvezető alelnöke, az MI robotika világszinten elismert szakértője vezet. Az idegtudományokon alapuló mesterséges intelligencia vezető tudósának számító, a Samsung Research ügyvezető alelnökeként tevékenykedő H. Sebastian Seung közreműködésével a New York-i központ élen jár majd a robotika területén végzett mesterséges intelligencia kutatásokban.
A Samsung tervei szerint 2020-ig mintegy 1000 szakembert foglalkoztat majd, ezáltal bővíti kutatási kapacitását a mesterséges intelligencia területén. A New York-i a Samsung hatodik MI központja a világon, amely szorosan együttműködik majd a Samsung többi, mesterséges intelligenciát kutató létesítményével. A további öt központ Koreában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Oroszországban és az Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben működik.
 
 
„A neurális hálózatok integrálása óriási előrelépést jelent a mesterséges intelligencia területén – mondta el H. Sebastian Seung. – Büszkék vagyunk, hogy a Samsung New York-i MI laboratóriuma is részese lehet ennek az új fejezetnek, amely korszakalkotó innovációkat hoz majd el az új generációk számára.”
 
A Samsung globális mesterséges intelligencia központjai a helyi erőforrásokat bevetve támogatják majd a gyártó kutatásait, lehetővé téve, hogy a Samsung egyike legyen a világ vezető mesterséges intelligenciát kutató intézményeinek.
 
„Jelenleg azon értékek kialakítására koncentrálunk, amelyek mentén a Samsung termékei és szolgáltatásai a mesterséges intelligencia erejét alkalmazva könnyebbé és kényelmesebbé tehetik a felhasználók életét – mondta el Hyun-suk Kim, a Samsung Electronics kutatás-fejlesztési tevékenységéért felelős részleg, a Samsung Research elnöke. – Ebben a globális mesterséges intelligencia központjaink, így a New York-i létesítmény is, kulcsszerephez jut.”

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50