Kibertámadások elleni védelem a kisvállalkozásoknak is

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 18. 15:25
A Zyxel bejelentette legújabb tűzfal termékvonalát, amely költséghatékony hálózati és adatvédelmi megoldást kínál a KKV-k részére a kibertámadások ellen. A Zyxel ATP egy minden-az-egyben átjáró megoldás, amely integrálja a méretezhető, felhő-alapú sandboxing csúcstechnológiát további biztonsági rétegekkel a fenyegetések felismerésére és blokkolására.
 
„A tavalyi évben a zsarolóvírusos támadások elképesztő méretet öltöttek, ez pedig kellő figyelmeztetés volt mindenki számára, hogy nem csak azok válhatnak áldozattá, akik bizalmas információkkal vagy nagy pénzösszegekkel dolgoznak” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.
 
A problémát nehezítik az ismeretlen eredetű fenyegetések. A hagyományos biztonsági megoldások nem képesek ezeket megállítani, a számuk pedig rohamosan nő – tavalyi év második felére 40%-kal emelkedett. „Egészen eddig az ilyen mértékű támadások megállításához szükséges csúcstechnológiát a legtöbb KKV nem engedhette meg magának.” – tette hozzá Treso Tamás.
 
A ZyWALL ATP sorozatának többszintű védelmi rendszerével végre elérhetővé válnak a komplexebb megoldások is. A védelem első vonalában a sandboxing áll, amely az ismeretlen és potenciálisan veszélyes adatcsomagokat először egy biztonságos, elszigetelt környezetben futtatja le, és már a beengedés előtt eldönti, hogy veszélyes-e vagy sem.
 
 
Sok fenyegetés még eddig sem jut el.. Ahogy a legtöbb biztonsági megoldás, a Zyxel ATP is megvizsgálja a beérkező adatcsomagok hitelességét az aláírás integritásának ellenőrzésével. Az aktuálisan fenyegetőnek jelölt aláírások listájáról olyan megbízható forrásokból érkeznek rendszeres frissítések, mint a Bitdefender, emellett a Zyxel ATP folyamatosan értesül az összes új, beazonosított fenyegetésről is, amelyet a többi ATP tűzfal észlel a világ bármely pontján. 
 
Ahhoz, hogy teljeskörű megoldást nyújthasson, és minden támadást kivédhessen, a Zyxel ATP hét további biztonsági réteggel rendelkezik: web biztonság (tartalom és botnet filter), alkalmazás és email biztonság, behatolás észlelés és megelőzés, geo-blocking, menedzselt AP szolgáltatás és SecuReporter. A Zyxel ATP egy éves arany fokozatú előfizetést tartalmaz, így a felhasználóknak jut ideje alaposan megismerni minden egyes funkciót. Az ATP200 inkább a kisebb vállalkozásoknak ideális, míg az ATP500 a kis és közepes vállalkozások igényeit egyaránt képes kielégíteni, 1.800 és 2.600 Mbps közötti átviteli sebességgel, és akár 1-50 illetve 50-100 közötti felhasználó számmal.
Kulcsszavak: firewall ZyXEL

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ESET bemutatta új nagyvállalati portfólióját a 2018-as ITBN CONF-EXPO-n

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián. Az ESET amellett, hogy két előadót is delegált az Informatikai Biztonság Napja rendezvényre, bemutatta új nagyvállalati megoldásait is. A konferencia meglepetéseként Csizmazia-Darab István a Sicontacttal közös blogjával, az antivirus.blog.hu-val, elnyerte az ITBN Biztonsági Díját.

2018. október 8. 14:43

Újfajta kibertámadást fedeztek fel az ESET kutatói

Az ESET kutatói felfedeztek egy újfajta kibertámadást, amely az UEFI (Universal Extensible Firmware Interface, a BIOS utódja) rootkitet használta az áldozatok számítógépére való beférkőzéshez. Az ESET által LoJax néven azonosított rootkit a hírhedt Sednit csoport egyik közép- és kelet-európai kiemelt politikai célpontokat támadó akciójában tűnt fel, ez volt a kártevő eddigi legelső ismert felbukkanása.

2018. október 5. 18:11

5 kiberbiztonsági fenyegetés, amire érdemes figyelni

Az Accenture évközi biztonsági jelentésében arra hívja fel a figyelmet, hogy vállalatok és kritikus infrastruktúrák a közeljövőben sokkal több, és komolyabb támadásoknak lesznek kitéve. Ezek közé tartoznak majd a tisztességtelen államok által pénzelt, fizikai károkat is okozó támadások, valamint az üzletmenet megzavarását, a pénzkeresést vagy a kiemelt célpontok elleni kémkedést célzó akciók. 

2018. szeptember 19. 14:39

Kibertámadások elleni védelem a kisvállalkozásoknak is

A Zyxel bejelentette legújabb tűzfal termékvonalát, amely költséghatékony hálózati és adatvédelmi megoldást kínál a KKV-k részére a kibertámadások ellen. A Zyxel ATP egy minden-az-egyben átjáró megoldás, amely integrálja a méretezhető, felhő-alapú sandboxing csúcstechnológiát további biztonsági rétegekkel a fenyegetések felismerésére és blokkolására.
 

2018. szeptember 18. 15:25

Hogyan védjük meg céges értékeinket a kiberbűnözőktől?

A Juniper Research szerint a globális adatszivárgások költsége 2019-re várhatóan 2 milliárd dollárra emelkedik, amelynek zöme a nagyvállalatokat sújtja majd. Ezekhez a nagyobb cégekhez azonban sokszor mintegy ugródeszkaként a kisebb, gyengébben védett kisebb vállalkozásokon, beszállító partnereken keresztül vezet a kiberbűnözők útja, akik a könnyebb utat választva innen támadják meg később a kiszemelt jelentősebb célpontokat. Egy ilyen incidens azonban erkölcsileg és anyagilag is komoly veszélyeket, súlyos adat- valamint bizalomvesztést, hírnév rombolást jelenthet az érintett kkv-k számára. Az ESET szakemberei összegyűjtötték a kis- és középvállalkozások számára a legfontosabb tudnivalókat és tennivalókat a kiberbiztonság területén.

 

2018. szeptember 10. 14:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18

A drón vagy a Tesla gyorsul jobban?

2018. szeptember 18. 14:04
cloudappsportal.com