Kibertámadások elleni védelem a kisvállalkozásoknak is

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 18. 15:25
A Zyxel bejelentette legújabb tűzfal termékvonalát, amely költséghatékony hálózati és adatvédelmi megoldást kínál a KKV-k részére a kibertámadások ellen. A Zyxel ATP egy minden-az-egyben átjáró megoldás, amely integrálja a méretezhető, felhő-alapú sandboxing csúcstechnológiát további biztonsági rétegekkel a fenyegetések felismerésére és blokkolására.
 
„A tavalyi évben a zsarolóvírusos támadások elképesztő méretet öltöttek, ez pedig kellő figyelmeztetés volt mindenki számára, hogy nem csak azok válhatnak áldozattá, akik bizalmas információkkal vagy nagy pénzösszegekkel dolgoznak” – mondta el Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.
 
A problémát nehezítik az ismeretlen eredetű fenyegetések. A hagyományos biztonsági megoldások nem képesek ezeket megállítani, a számuk pedig rohamosan nő – tavalyi év második felére 40%-kal emelkedett. „Egészen eddig az ilyen mértékű támadások megállításához szükséges csúcstechnológiát a legtöbb KKV nem engedhette meg magának.” – tette hozzá Treso Tamás.
 
A ZyWALL ATP sorozatának többszintű védelmi rendszerével végre elérhetővé válnak a komplexebb megoldások is. A védelem első vonalában a sandboxing áll, amely az ismeretlen és potenciálisan veszélyes adatcsomagokat először egy biztonságos, elszigetelt környezetben futtatja le, és már a beengedés előtt eldönti, hogy veszélyes-e vagy sem.
 
 
Sok fenyegetés még eddig sem jut el.. Ahogy a legtöbb biztonsági megoldás, a Zyxel ATP is megvizsgálja a beérkező adatcsomagok hitelességét az aláírás integritásának ellenőrzésével. Az aktuálisan fenyegetőnek jelölt aláírások listájáról olyan megbízható forrásokból érkeznek rendszeres frissítések, mint a Bitdefender, emellett a Zyxel ATP folyamatosan értesül az összes új, beazonosított fenyegetésről is, amelyet a többi ATP tűzfal észlel a világ bármely pontján. 
 
Ahhoz, hogy teljeskörű megoldást nyújthasson, és minden támadást kivédhessen, a Zyxel ATP hét további biztonsági réteggel rendelkezik: web biztonság (tartalom és botnet filter), alkalmazás és email biztonság, behatolás észlelés és megelőzés, geo-blocking, menedzselt AP szolgáltatás és SecuReporter. A Zyxel ATP egy éves arany fokozatú előfizetést tartalmaz, így a felhasználóknak jut ideje alaposan megismerni minden egyes funkciót. Az ATP200 inkább a kisebb vállalkozásoknak ideális, míg az ATP500 a kis és közepes vállalkozások igényeit egyaránt képes kielégíteni, 1.800 és 2.600 Mbps közötti átviteli sebességgel, és akár 1-50 illetve 50-100 közötti felhasználó számmal.
Kulcsszavak: firewall ZyXEL

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik. A kiadások alatt az incidensek utáni összes költséget értjük. Például egy zsarolóvírus esetében nem csak a váltságdíj kifizetése számít, hanem az incidens miatti termelékenységcsökkenés, számítógépek mentesítése, újratelepítése, a biztonsági szabályozás javítása, a szükséges technológiai védelmi beruházások és a vállalat hírnevét ért járulékos károk is. Azonban a kiberbűnözőknek is vannak költségeik, még ha ezek nem is mérhetők a vállalatokat ért károkhoz. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy milyen szolgáltatások érhetők el a dark weben, és ezek mekkora kiadást jelentenek a kiberbűnözők számára.

2019. március 19. 14:15

Mit tegyen az, akinek ellopták a jelszavait?

Január közepén derült ki, hogy az egyik ismert felhő alapú tárolóhely felületein kering egy 700 millió e-mail címet és 20 millió jelszót tartalmazó lista. Ennek kapcsán az ESET szakértői összegyűjtöttek néhány hasznos tanácsot a felhasználói adatok védelme érdekében, amelyek segíthetnek megtudni, hogy illetéktelen kezekbe kerültek-e jelszavaink, illetve hogy miként tarthatjuk biztonságban felhasználói fiókjainkat és a jelszavainkat.

2019. március 12. 12:59

Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot nyitott a Huawei Brüsszelben

Kiberbiztonsági Átláthatósági Központot (Cyber Security Transparency Centre) nyitott a Huawei Technologies Brüsszelben. A vállalat új központjában a kormányzati ügynökségek, szakértők, iparági szövetségek, valamint szabványokkal foglalkozó szervezetek közösen dolgozhatnak a digitális korszak biztonságán és fejlődésén. A vállalat a központban hozzáférhetővé és vizsgálhatóvá teszi forráskódjait és lehetőséget biztosít bit-szintű vizsgálatokra is. 

2019. március 5. 18:09

ESET kiberbiztonsági előrejelzés – 2019-ben sem csökken majd a cryptojacking támadások száma

Okosotthonok támadása, bizalmas adatok nem megfelelő kezelése, globális adatvédelem – vajon mi vár majd a kiberbiztonság területén a felhasználókra és a szakemberekre a következő 12 hónapban? 

2019. január 8. 18:42

Trendek a vállalati biztonságban – messze még a megfelelő hozzáállás

Hetente érkeznek hírek újabb és újabb gigantikus méretű adatlopásokról, kiszivárgásokról, illetve statisztikák a leggyengébb jelszavak használatáról – a megfelelő hozzáállás, a kívánatos biztonságtudatosság mégis messze elmarad az elvárhatótól. Közben azért a GDPR idei hatálybalépésével elindult a felelős gondolkodás a témában, de messze még az út vége – ha van egyáltalán. Az ESET IT-biztonsági szakértője, Csizmazia-Darab István a vállalati biztonságtudatosság jelenét és aktuális trendjeit gyűjtötte össze.

2018. december 17. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás