HPE funkcióval erősít a Micro Focus biztonsági megoldása

forrás: Prím Online, 2018. november 7. 09:52

A Sentinel SIEM (Security Information and Event Management – biztonsági információ- és eseménykezelő) megoldás mostantól egy olyan funkciót is magában foglal, amely a HPE szoftverrészlegének felvásárlásával került a Micro Focus birtokába. Ennek köszönhetően az ügyfelek egyszerűbben csatlakoztathatnak különböző esemény- és naplóforrásokat az eszközhöz.

A HPE szoftverrészlegének közelmúltbeli átvételével még szélesebbé vált a Micro Focus portfóliója. A kínálatban így több új biztonsági termék is szerepel, ami indokolttá tette egy  vállalatbiztonsági kompetenciaközpont megnyitását Budapesten. Ezenkívül a felvásárlással megszerzett friss know how a már meglévő és Magyarországon is széles körben használt szoftverekbe is beépül, ezáltal pedig még több hasznos funkciót kínálnak a programok. Jó példa erre az ArcSight Smart Connector és a Sentinel integrációja. A Micro Focus a jövőben folyamatosan továbbfejleszti és új funkciókkal bővíti mind a kínálatban már korábban is megtalálható Sentinel szoftvert, mind a HPE-től újonnan átvett ArcSight eszközöket.

 

 

A Sentinel folyamatos, 24 órás megfigyelést és védelmet tesz lehetővé a teljes infrastruktúrában. A megoldás automatikusan összegyűjti és korrelálja a naplófájlokat, illetve az eseményeket, így azonosítva a gyanús tevékenységet, és szükség esetén azonnali válaszlépésekkel hárítja el az azokat. A legújabb kiadással integrált ArcSight Connector azzal segíti ezt a folyamatot, hogy bármilyen eszközön képes automatizálni a naplók összegyűjtését és kezelését, ennek köszönhetően a felhasználók még egyszerűbben csatlakoztathatnak napló- és eseményforrásokat a rendszerhez. A Sentinel legújabb verziója ezenfelül gépi tanulást is alkalmaz az értesítések és incidensek kivizsgálása során, és még átláthatóbbá teszi az események és a riasztások kezelését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05