Az ABB okos DC töltőrendszert mutatott be az eMove 360° kiállításon

forrás: Prím Online, 2018. november 12. 16:07

Az ABB olyan távvezérelhető, kompakt, fali DC töltőt mutatott be az e-mobilitás kiemelke-dő eseményén Münchenben, amely nagy teljesítménnyel képes közvetlenül a jármű ak-kumulátorát tölteni. 

A Münchenben megrendezett eMove 360° vásárra látogatók a gyakorlatban győződhettek meg az ABB új, kompakt, 24 kW-os DC falitöltőjének kiváló tulajdonságairól.  

 

Az ABB AC töltőihez hasonlóan, az új DC villámtöltő is ideálisan alkalmazható irodaépületekben, autókereskedésekben és nyilvános parkolóhelyeken. Mivel a DC villámtöltő 24 kW-os teljesítménnyel közvetlenül a jármű akkumulátorát képes tölteni, ezért rövidebb töltési időre van szükség, mint a jellemzően 6 kW-os fedélzeti átalakító esetében.      

 

Frank Mühlon, az ABB globális elektromosjármű-töltési üzletágának vezetője így nyilatkozott a termékkel kapcsolatban: „Ha a töltést AC berendezéssel végezzük, a töltési teljesítményt gyakran korlátozza a jármű fedélzeti átalakítója. A fedél-zeti átalakítók névleges teljesítménye jellemzően 3,3, 6 vagy 7 kW, ami azt jelenti, hogy a töltőállomás e feletti teljesít-ményét nem lehet kihasználni.” 

 

„A magas, 60 A kimeneti áramerősségű DC fali töltő a töltési teljesítményt közvetlenül az akkumulátorra adja, így az az átalakító jelentette szűk keresztmetszet kiiktatásával gyors, hatékony töltést biztosít.”  

 

„Arra számítunk, hogy a DC falitöltő a magán járműtulajdonosok és a vállalatok körében is elősegíti majd az e-mobilitási megoldások térnyerését. Büszkék vagyunk arra, hogy új termékünkkel újabb lépést tettünk a kibocsátásmentes közleke-dés felé vezető úton.”  

 

 

Az ABB DC fali töltődoboza egy és két töltőcsatlakozással is forgalomba kerül. A töltő a CCS és a CHAdeMO szabványok-kal is kompatibilis.  Egyszerű napi üzemeltetését a 7 hüvelykes, színes, érintőképernyős kijelzője biztosítja. A töltő a következő főbb funkcióikkal rendelkezik: töltési folyamat indítása és leállítása, töltés előrehaladásának kijelzése, ársza-básra/fizetésre vonatkozó információk, súgómenük, nyelvválasztás és PIN-kód-hozzáférés. 

 

A maximum 920V DC kimeneti feszültségű készülék teljes mértékben jövő-kompatibilis, így hatékonyan tudja majd tölteni a nagy feszültségszintekre tervezett elektromos autók következő generációját is.  

 

Az intelligens DC fali doboz az ABB AbilityTM Connected Services-t használja, aminek köszönhetően kiaknázza a meglévő IT struktúrák kínálta összes lehetőséget, így hitelesítést és back-office integrálást tesz lehetővé, de eszköztárában fizetési platform, távfelügyelet, távdiagnosztika és -javítás, valamint távoli (“over-the-air”) frissítés és bővítés is található. 

 

A rendelkezésre álló főbb opciók a következők: nagyobb biztonságot garantáló rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) és képernyőn megjelenő PIN-kód-engedélyezés, a helyi követelményekhez való illeszkedést elősegítő bemeneti áramerős-ség-korlátozó szoftver, statisztikai, konfigurációs és hozzáférés-kezelési célokat szolgáló webalapú eszközök, valamint testreszabott branding lehetőségek.  

 

A Fortune magazin nemrég az ABB-t az előkelő 8. helyre rangsorolta a „világot megváltozató” vállalatok listáján. Az előkelő hellyel az ABB-nek az e-mobilitás és az elektromos járművek töltési technológiája terén elért jelentős fejlesztéseit kívánták elismerni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09