Befektetéstámogató szolgáltatásokat indít a Getronics

forrás: Prím Online, 2018. november 19. 13:37

Investment Services Group (ISG) néven új befektetéstámogató üzletágat indít a globális ICT szolgáltatóként közismert Getronics, ezúttal kifejezetten magántőke alapok és befektetési bankok számára. 

Az ISG integrált ICT megoldásokkal támogatja a pénzügyi befektetésekkel foglalkozó szervezeteket az értékes és új befektetési célpontok megtalálásában és a tranzakciót követő operatív értékteremtésben. 

 

A Getronics új ISG üzletága egyablakos IT támogatást kínál a befektetők számára a befektetési tranzakciókat megelőző audittól kezdődően, a befektetést követő rendszerintegráción és folyamatátalakításon át, a menedzselt szolgáltatásokon keresztül, az IT outsourcingig. Mindennek hátterét a Getronics főtevékenységének IT platformja biztosítja.

  • A felvásárlás előtti szakaszban a Getronics kiterjedt szakmai tapasztalataival segíti a magántőke alapok által végzett átvilágításokat. Ennek során a Getronics ISG felülvizsgálja a kiválasztott vállalatok értékteremtő potenciálját. A Getronics digitális transzformációban szerzett jártassága nagyban segíti a befektetőket a megvásárolni kívánt vállalat IT státuszának és üzleti folyamatainak feltérképezésében, és annak megítélésében, hogy a digitalizációs trendek a jövőben hogyan fogják érinteni vállalatot.
  • A felvásárlást követő fázisban a Getronics ISG előkészíti a vállalat átalakítását, az értékteremtés négy kulcselemét szem előtt tartva: munkaerőállomány, tevékenység helyszínei, beszerzési folyamatok, teljesítmény. Ezek hatékony menedzseléséhez és javításához a Getronics ISG megoldásokat is kínál. Napjaink leggyorsabb növekedést mutató, befektetési alapok által tulajdonolt vállalatai a szoftverek, az adatelemzés, az IoT, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia területén dolgoznak. A Getronics fő kompetenciaterületeit pontosan ezek az iparágak alkotják. 

 

A Getronics ISG, egyedülálló módon, kimeneti teljesítményhez és üzleti eredményekhez kötött, a befektetőkkel való kockázatközösségre alapuló szerződéskötést kínál a menedzselt szolgáltatások és IT outsourcing területén. Ez fokozott érdekeltséget és elkötelezettséget teremt a kézzelfogható üzleti eredmények elérésében. Az első 100 nap eredményeit dashboard technológiával, digitális analitikai modell segítségével követik, az eredmények megbízhatóságának ellenőrzéséhez az adatokat több különböző forrásból nyerik ki.

 

Mark Cook, a Getronics alelnöke és az új Befektetési Szolgáltatások Csoport (ISG) ügyvezetője így fogalmazott: „A befektetési alapok a pénzügyi siker érdekében a bevételek és költségek világos modelljét követik. Az ISG már a felvásárlás előtti szakaszban képes az átvilágítás elvégzésére az üzleti tervben foglalt pénzügyi célok elérhetősége szempontjából. Az ISG egyedülálló csomagot kínál a tranzakciót megelőzően a pénzügyi befektetői döntések, majd a felvásárlást követő operatív működtetés támogatására. Ajánlatunk átöleli a szolgáltatások széles körét a technológiai átalakítással, az ingatlanokkal, a beszerzési folyamatokkal kapcsolatos szolgáltatásoktól kezdve a digitális adatelemzésig és a humántőke menedzseléséig.”

 

Nana Baffour, a Getronics csoport elnök-vezérigazgatója kifejtette: „A Getronics vállalati átalakításokat támogató szolgáltatásai egytől egyig értéket növelnek és értéket teremtenek, bármilyen típusú szervezetről legyen is szó. Szolgáltatásaink azonban, üzleti modelljükből és tevékenységükből adódóan, különösen értékesek a magántőke alapok és a befektetési bankok számára. Digitális alapon működtetni egy vállalatot ma már nem csupán elfogadott, de szinte kötelező, különösen a magántőke alapok világában. Sikeres megvalósításához azonban komoly szakértelemre van szükség.”

 

A Getronics ISG részlege 2019 januárjában kezdi meg tevékenységét. A Getronics ügyfelei között ma is számos magántőke alap megtalálható, köztük az Advent International, a The Carlyle Group, a Fidelity Investments és a Terra Firma.

 

A Getronics büszke rá, hogy közvetlenül több mint 40 országban, szolgáltatásai révén pedig 185 országban jelen van, és mintegy 10 millió digitális munkahely erőforrásait menedzseli világszerte, iparágakon átívelően: a gyártás, a kiskereskedelem, az egészségügy, a szállítmányozás és a pénzügyek területén, valamint a kormányzati szférában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás