A jövő közlekedésének digitális fejlesztése

forrás: Prím Online, 2018. november 22. 09:48

A sharing economy-n alapuló közlekedési megoldások, okos parkolás rendszerek és más smart city fejlesztésekről is szó lesz a Symposium 2018 konferencián, amelyet a T-Systems Magyarország az „Emberi dimenziók, technológiai távlatok” címmel rendez meg november 27-én.

A Symposium 2018-on az autóspiacokkal és közlekedéssel foglalkozó szakemberek is számos újdonsággal találkozhatnak. Érdemes kiemelni például a sharing economy-n alapuló közlekedési megoldások szolgáltatást, amelynek segítségével pontosan követhető egy autó helyzete, használata, felhasználója és az üzleti igényeknek megfelelően megosztható több cég között is az adott jármű. A cégautó-flottával rendelkező vállalatoknál kulcskérdés az haszonjárművek és céges autók minél jobb kihasználása, mivel ezek nagy értéket képviselnek és gyorsan is amortizálódnak. A T-Systems megoldása egy modulokból felépülő, felhőből szolgáltatható platform, amelyet testre szabható mobil applikáció és fedélzeti hardver egység egészít ki. A három központi modul a flottamenedzsment, a kölcsönzés és az elszámolás. A moduláris rendszert olyan ügyfeleknek fejlesztették ki, akik tulajdonképpen a saját szolgáltatásuk keretében összekötik az erőforrásokat megosztó vállalatokat. Szintén a jövőbe mutatnak azok a smart city fejlesztések is, így ehhez kapcsolódóan szó lesz a Blockchain-ről és az 5G-ről is, amelyek a közlekedést és a városi parkolást és a városüzemeltetést forradalmasíthatják.

 

 

A rendezvény ezeken kívül is számtalan példával szolgál a központi téma, a digitalizáció és az általa kínált megoldások bemutatására, az egyes felhasználási területeknek megfelelően több szekcióban tárgyalják az újdonságokat: közigazgatás/oktatás, egészségügy, közlekedés/Smart cities, ipar és egészségügy. Olyan nevek számolnak be a legújabb lehetőségekről, mint Martin Lee, a Cisco Talos biztonsági elemző szervezet EMEA és Ázsia régiókért felelős vezetője vagy éppen Michal Klimes, a Hewlett Packard Enterprise szuperszámítógépekkel kapcsolatos innovációival is foglalkozó vezetője, aki az űrkutatásban használt technológiákról tart előadást. Érdekesnek ígérkezik a Symposium 2018 sztárvendége, Kevin J. Surace előadása is, aki a Szilíciumvölgy egyik vezető innovátora, az ő nevéhez fűződik az első okostelefon megalkotása is. Eredményeit többek között a Businessweek-ben, a Times-ban és a Forbes amerikai számában is publikálta már. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

HFS Research: az EY garantálja a legmagasabb szintű robotizált folyamatautomatizálási szolgáltatásokat

Az EY-t választotta 2018 legjobb robotizált folyamatautomatizálási (RPA) szolgáltatásokat nyújtó vállalatának a HFS Research. A mesterséges intelligenciával és automatizálással foglalkozó nemzetközi kutatóközpont értékelésének alapja az innovációs tevékenység, a végrehajtás minősége, valamint a vállalati ügyfelek közvetlen visszajelzése volt a szolgáltatók teljesítményéről és kompetenciáiról.

2018. december 12. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Okos karácsonyi ajándékok

Munkába állt VANDA, az első virtuális üzleti asszisztens Magyarországon

2018. december 11. 18:55

Huszonkét 5G távközlési hálózat kiépítésére szerződött eddig a Huawei

2018. november 23. 11:02

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12
cloudappsportal.com