MKB Fintechlab: már londoni fintech cégek is az MKB inkubációs programját választják

forrás: Prím Online, 2019. február 11. 12:35

Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab rövid idő alatt Közép-Kelet-Európa meghatározó fintech központjává vált. Az utóbbi hetek, hónapok nemzetközi érdeklődése azt mutatja, hogy már a fintech világ központjának számító Londonból is az MKB Fintechlabba jönnek tanulni a startupok. Az MKB Fintechlab március elején induló harmadik nemzetközi inkubációs programjában - rekordszámú jelentkező után - négy ország kilenc startupja vesz részt. A kiválasztottak közül két startup már „visszajár” az MKB Fintechlabba, hiszen tavaly év végén ők nyerték az az MKB Fintechlab Budapesten megrendezett első nemzetközi hackathonját.

Az MKB Fintechlab harmadik évében a bank specialistáiból és vezetőiből álló szakértői gárda négy országból – köztük Nagy-Britanniából, Észtországból, Finnországból – a kilenc legtehetségesebb startupot választotta ki, köztük van a 2018-as év leginnovatívabb finn fintech startupjának választott cég is. A 12 hetes program célja, hogy a résztvevő startupok jelentős mértékű, gyors szakmai fejlődést érjenek el, és a legjobb fintech fejlesztések gyakorlati alkalmazásával új együttműködéseket alakítsanak ki az MKB Pénzügyi Csoporttal és partnereivel. A kiválasztott startupok megoldásai között van újszerű fizetési megoldás, szabályozói megfelelést segítő szoftver és blockchain-alapú bankkártya is. 

 

Az MKB Fintechlab inkubációs programja 12 hetes, intenzív vállalkozásfejlesztési program, amelynek során a Fintechlab specialistái, neves banki és iparági mentorok segítik a startupokat üzleti és szervezeti modelljük, valamint értékesítési stratégiájuk gyors fejlesztésében. A program különlegessége, hogy a résztvevők akár 50 millió Ft tőkebefektetést is kaphatnak, fejlesztéseiket az MKB Bank új digitális rendszereire alapozva, a bankkal közösen vezethetik a piacra. 

 

Pereczes János, MKB Fintechlab ügyvezető: „Az MKB Fintechlab már három éve „kapu” az MKB Bank és a nemzetközi fintech világ között. Ezen a kapun keresztül épülnek be a fintech innovációk az MKB Pénzügyi Csoport szolgáltatásaiba, ezek egyre erősebb kapcsokat és innovációkat jelentenek az ügyfelek és az MKB Bank kapcsolatában. Öröm és elismerés számunkra, ahogy évről évre egyre több és szélesebb körből érkező innováció létrejöttét tudjuk támogatni, majd ezt követően a gyakorlatba is átültetni. A legjobb úton haladunk, hogy rövid időn belül Budapestet nemzetközi fintech központként is jegyezzék”. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05