Ezeket ne hagyd otthon, ha szafarizni indulsz

forrás: Prím Online, 2019. április 16. 16:53

Szerdától három napra startup fesztivállá változik a főváros, negyedik alkalommal rendezik meg a Budapest Startup Safarit. Az érdeklődők helyszínről helyszínre vándorolva ismerkedhetnek meg a számukra érdekes cégekkel, szakmákkal, emberekkel, elsősorban az infokommunikációs szektor, a kreatívipar, a startup-kultúra, valamint az ezek köré csoportosuló üzleti szolgáltatások és társadalmi ügyek területéről. A Safarira nem árt alaposan felkészülni! A programok ismertetése mellett egyéb hasznos tanácsokkal is szolgálunk!

Az idei programsorozat az előző éveknél is változatosabbnak és izgalmasabbnak ígérkezik: barangolhatunk a VR játszóterén az EPAM szervezésében, AR sétát tehetünk a Népszigeten a T-Systems-szel, ön-és vállalkozásfejlesztést tanulhatunk hazai hírességektől a Loffice terepgyakorlatán és megpróbálhatjuk felvenni a tempót a Marvel univerzummal a „Wakanda kapujában – Az 5G hálózatok” eseményén.  A három nap során megismerkedhetünk a Mongo applikációval, ami segít a szülőknek megvédeni gyermekeiket az interneten található veszélyektől, a Bosch-tól pedig az önvezető autók legújabb fejlesztéseiről hallhatunk három szakember előadásán keresztül. A T-Systems „Csökkenő sorok-növekvő bevételek” előadásán megismerhetjük azt a mesterséges intelligencián alapuló videóanalitika rendszert, aminek segítségével optimalizálhatók a boltokban vagy akár a reptéren kialakult sorban állások. A Budapest Startup Safarin olyan cégek nyitják meg kapuikat, mint az SAP, a Tresorit, a Google, a Codecool, a Prezi, de számos befektetési alapkezelő, kockázati tőkés tanácsadó cég, HR és kommunikációs cég is képviselteti magát. Néhány program már most teltházközeli állapotban van, ezért érdemes minél előbb befoglalni a helyeket az előadásokra a minél sűrűbb és izgalmasabb szafarizás érdekében!

 

 

Mint minden szafarin, most is fontos szerepet tölt be a megfelelő felkészültség annak érdekében, hogy egyik érdekes állat se kerülje el a figyelmünket! Íme 5 dolog, ami feltétlenül legyen nálad a lehető legsikeresebb szafarizás érdekében:

1. önéletrajz 

Sokan elfelejtik, pedig az egyik legfontosabb dolog a jó állások megcsípéséhez. A személyesen átadott önéletrajzok által megjegyezhetőbbé válik az ember. Egy beszélgetés közben nem feltétlenül jut valaki eszébe minden fontos információ, amit elmondana magáról, ilyenkor egy önéletrajz többet mond minden szónál.

 

2. névjegykártya

A Startup Safari alatt sokszor váratlan helyzetekben kerülhet elő a névjegykártya, nem csak előadások után, hanem akár a büfénél való sorban állás közben. Nem tudhatjuk, hogy a megszerzett kapcsolatok közül melyiknek lesz jelentősége a jövőben, így minden helyzetben ajánlott a névjegykártyacsere.

 

3. Powerbank

Egész napos mászkálás a városban, majd kávézás néhány új baráttal? Nem lesz túl sok idő hazamenni, ezért nem árt, ha van nálunk powerbank, így nem kell aggódni amiatt, hogy a legrosszabb időben merül le a telefon.

 

4. kényelmes cipő

Egy szafarira senki nem indul el magassarkúban! A startup túra alatt is ajánlott a minél kényelmesebb, már bejáratott cipő, amivel könnyedén tudod átszelni egész Budapestet a tökéletes állás után kutatva. Noha szépen süt a nap, nem árt a meleg lábbeli, hiszen az irodákban, előadóterekben a padló lehet hideg, és az utcán sétálva is jobb elkerülni a felfázást.

 

5. jegyzetfüzet, toll

Az előadások közben olyan információk hangozhatnak el, amik a jövőben is fontosak lehetnek, ezért mindenképpen ajánlott jegyzetfüzettel és tollal nekivágni a Safarinak. Ha már jegyzetfüzetről van szó, itt is lehetünk trendik, ma már szebbnél szebb papír alapú jegyzetfüzetek kaphatók. A Moleskin füzetek jó választásnak bizonyulhatnak gumis pántjukkal és feltűnő fedőlapjukkal.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05