Magyar fejlesztésű 3D nyomtatóval készítették a Trónok harca figuráit a budapesti premierre

forrás: Prím Online, 2019. április 16. 18:11

Budapestre is megérkezett a tél. A magyarországi bemutatóra a sorozatban látható sárkányok és a vastrón élethű mását a CraftBot magyar 3D nyomtatóival készítették el. A premierre készített 3D figurákat, családi címerekkel ellátott pénzérméket, könyvjelzőket a vendégek haza is vihették. A CraftUnique történetében nem a Trónok harca volt az első együttműködés egy hollywoodi szuperprodukcióval. 

A vállalat 3D CraftBot nyomtatóit korábban is használták olyan hollywoodi szuperprodukciókhoz, mint a Szárnyas fejvadász 2049, ahová teljesen élethű emberi testeket nyomtattak. Valamint különböző neves hazai előadók extrém színpadi produkcióihoz is készítettek már 3D kellékeket. A Trónok harca 3D figurái a CraftBot mérnökeit is kihívások elé állították, hiszen olyan fokú kidolgozottság volt szükséges, amelyhez elengedhetetlen volt a magyar szakemberek tapasztalata. A kinyomtatott 3D sárkányok esetében a kilógó részekhez, mint a sárkányok álla, támasztékot kellett volna nyomtatni. A támasztékok eltávolítása azonban nyomot hagyott volna a népszerű sorozat figuráin, így a CraftUnique csapata saját szoftverében a manuálisan is állítható support beállításokat hívta segítségül. A kétfejes géppel történő nyomtatásnál pedig olyan anyagú támasztékot használtak, amelyek vízben oldódnak, így a 3D figurák kidolgozottsága tökéletes maradt.

 

 

 

Mákos Csaba, a vállalat ügyvezető igazgatója nagy rajongója a Trónok harcának: „Már a tervezési folyamatok is nagyon izgalmasak voltak, de a bemutatón látott 3D-vel kapcsolatos lelkesedés mutatta meg igazán, hogy jó úton haladunk a CraftBottal.”

 

 

A startupként induló CraftUnique teljes egészében magyar tulajdonú vállalat, de mára már számos díj bizonyítja a cég helyét a nemzetközi piacon. A CraftBot nyomtató 2017-ben és 2018-ban a Plug N’ Play kategóriában hozta el az aranyérmet, ahol neves amerikai és ázsiai gyártókat utasított maga mögé. 

 

A budapesti székhelyű cég maga fejleszti a nyomtató hardware és software részét is, illetve a hozzá kapcsolódó, de más gépekhez is ingyenesen letölthető slicer szoftvert is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09