A One Identity veszprémi fejlesztőcsapata nyert az Angular Attack nemzetközi programozóversenyén

forrás: Prím Online, 2019. április 17. 09:57

Az Angular Attack világszerte a legjelentősebb verseny ebben a kategóriában, amelyre több száz csapat nevez be minden évben – az online hackathon szakmai támogatói többek között a GitHub, a Google, a Zenko.IO a Rangle.IO és a Wijmo. A nyertes magyar csapat a verseny kezdete, 2016 óta részt vesz az Angular Attack nemzetközi programozóversenyen és eddig három alkalommal szereztek első helyezést az öt kategória egyikében.

Az Angular Attack versenyre a világ minden tájáról nevezhetnek 1-4 fős csapatok, akiknek 48 óra áll rendelkezésükre hogy a nulláról fejlesszenek egy tetszőleges alkalmazást, amely aztán öt kategóriában is megmérettetésre kerül: "Judges Favorite", "Hacker Favorite", Innováció, Dizájn és Népszerűség. Az első négy kategória győzteseit a szakértőkből – többek között a Google, eBay, Frontend Masters, Telerik delegáltjaiból – álló zsűri választja ki, például a forráskódot is alaposan megvizsgálva. Ezek közül is a "Judges Favorite" a legfontosabb kategória – az itt díjazott alkalmazás a többi kategóriában már nem nyerhet, függetlenül attól hogy megfelelt azok kritériumainak is. A legnépszerűbb alkalmazás kiválasztása pedig nyilvános szavazással zajlik.

 

A veszprémi csapat eddigi győzelmei az Angular Attackon:

  • 2019: a „Song Hero” alkalmazás a „Judges Favorite" kategória nyertese lett. A Guitar Hero-n alapuló interaktív zenei játékban a Diszkópatkányok című film taktusaira gyűjthetünk pontokat, már amennyiben játékosunk megfelelően playback-el és headbang-el.
  • 2018: a „Bubble Beat” nevű DJ alkalmazás a "Hacker Favorite" kategóriában lett győztes
  • 2016: a „Balatone Waves Sound Player” speciális relaxációs alkalmazás már a verseny történetének legelső alkalmával elhozta a „Judges Favorite” díjat a 3600 regisztrált csapat közül 

 

 

Az idei év nyertes csapatának tagjai: Kálóczi Dávid, Szabó Gergely, Tamás Csaba és Zana László - a korábbi évek sikereihez pedig Hugyák Tamás és Méreg Balázs kollégáik is nagyban hozzájárultak. A csapat tagjai és támogatóik mindannyian a One Identity (korábban Balabit) veszprémi fejlesztőcsapatának munkatársai, akik munkájuk során is használják az Angular-t, jelenleg is ez a vezető frontend technológia a vállalatnál.

 

A One Identity 2018. januárjában vásárolta fel az egyik legsikeresebb hazai startupot, a Balabitet, amelynek hazai (budapesti és veszprémi) fejlesztőközpontjai jelenleg a One Identity legnagyobb fejlesztési bázisai. A vállalat egyik legdinamikusabban növekvő területe a One Identity Safeguard for Privileged Session Monitoring terméken alapul, amely a Balabit akvizíciójával került a portfólióba, és az eszköz felületét a versenyben is használt technológiával, Angular-ral fejleszti a veszprémi csapat. 

 

A csapattagok aktív résztvevői a hazai technológiai közösségeknek és szívesen osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a tanulni vágyókkal:

•2019. április 18-án 15:00 órától a Startup Safari Budapest keretében tart előadást Zana László a hackathon projektek fontosságáról, azok hatásairól a termékre, a csapatkohézióra és a szakmai fejlődésre. Konkrét példákon keresztül mutatják be hogy egy hackathon projekt miként indukálja a cégen belüli innovációt és ez milyen hatással van a produktivitásra. Bővebb információ a One Identity Balabit HUB facebook oldalon érhető el.

•2019. április 24-én 18:00 órától a Veszprémi Technology Meetup-on, a One Identity havonta megrendezésre kerülő ingyenes rendezvényén élőben is bemutatásra kerül az idei nyertes „Song Hero” alkalmazás. A pizzázással egybekötött élménybeszámolón technológiáról és a verseny részleteiről is lehet beszélgetni a fejlesztőkkel. Bővebb információ a Veszprémi Technology Meetup facebook oldalán érhető el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Svéd nagyvállalatok fognak össze, hogy közép-kelet-európai startupokat támogassanak

A Svéd Nagykövetség védnöksége alatt négy svéd nagyvállalat fogott össze és hirdette meg a MATCH Startup Programot.  Ennek keretében a közép-kelet-európai régió innovatív startupjai személyesen mutathatják be termékeiket és szolgáltatásaikat az Ericsson, az ABB, a SIGMA és az AQ Anton döntéshozóinak június 14-én, Budapesten. 

2019. április 25. 15:59

Négy sávban fog idén új, széles sávú frekvenciahasználati lehetőségeket értékesíteni az NMHH

Két fő frekvenciaértékesítési feladaton dolgozik idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Egyrészt a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávokban összesen több mint 600 MHz-nyi frekvenciát fog értékesíteni ebben az évben, másrészt ezzel párhuzamosan már gondozza a földfelszíni digitális televízió műsorszóró hálózatok lejáró frekvenciajogosultságára áprilisban kiírt pályázatot, amelyre az ajánlatok április 30-án nyújthatók be.

2019. április 25. 15:12

Szedjük ráncba az üzleti folyamatokat

Már platformszolgáltatásként is elérhető a Micro Focus Solutions Business Manager. A vállalat nemrég jelentette meg a folyamatkezelő rendszer legfrissebb kiadását, amellyel egyidejűleg a megoldás most már PaaS (Platform-as-a-Service) formában is elérhető. Az eszköz segítségével a szervezetek számos különféle üzleti területen kezelhetik és követhetik nyomon folyamataikat, jelentősen javítva ezzel a hatékonyságot.

2019. április 25. 15:01

Fel kell pörgetni a vállalaton belüli mobilitást

A folyamatos tanulás erősítése, a pénzbeli és nem pénzbeli ösztönző elemek továbbfejlesztése, a HR-t támogató digitális technológiák alkalmazása, a vállalaton belüli mobilitás fokozása – többek között ezekre a területekre fordítanak kiemelt figyelmet a cégek a Deloitte felmérése szerint. A „Globális Humán Erőforrás Trendek 2019” jelentésből kiderül az is, hogy milyen hatással van az üzleti teljesítményre a társadalmi vállalatok (social enterprise) megjelenése a munkaerőpiacon, és milyen változásokat eredményez a technológia szervezeti működésbe történő integrálódása.

2019. április 25. 12:46

Még a zavarba ejtő adatainkat sem töröljük a pendrive-jainkról azok kidobása előtt

A felhasználók előszeretettel helyeznek idegen, utcán talált, ismeretlen külső meghajtókat (memóriakártyákat, pendrive-okat) a számítógépükbe, pedig az ESET szakemberei szerint az ilyen USB-meghajtók könnyen tartalmazhatnak kártékony kódokat, kémprogramokat, sőt még az is elképzelhető, hogy éppen nekünk helyezték el azt csaliként. 

2019. április 25. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54
cloudappsportal.com