A Dell EMC továbbfejleszti a világ legsikeresebb szerverportfólióját

forrás: Prím Online, 2019. április 23. 18:02

A Dell EMC bejelentette a világ legsikeresebb szerverportfóliójának legújabb fejlesztéseit. A Dell EMC PowerEdge-szerverek megnövelt felügyeleti lehetőségeket, biztonságot, teljesítményt és skálázhatóságot kínálnak az ügyfelek mindennapi és nagy kapacitásigényű terheléseihez. A PowerEdge-szerverek és az OpenManage rendszerfelügyelet fejlesztései együttesen egy biztonságos, skálázható számítástechnikai platformot alkotnak, amely tökéletes alapot biztosít a felhő alapú, analitikai vagy szoftver alapú adatközponti kezdeményezéseknek. 

„A szervezeteknek egyre több adatot kell kezelniük, ezért fejlettebb alkalmazásokra van szükségük, hogy pontosabban átlássák azokat, valamint elősegítsék a digitális átállás folyamatát. Az iparágvezető PowerEdge szerverportfólió fejlesztésével ügyfeleink további automatizálási, szabályozási és biztonsági szolgáltatásokhoz jutnak a nagyobb teljesítményű, alacsonyabb válaszidőt biztosító rendszereken” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell EMC szerver- és infrastrukturális rendszerekért felelős részlegének elnöke.

 

Az IDC legutóbbi felmérése szerint a Dell EMC továbbra is őrzi első helyét az x86 szerverek rangsorában mind a forgalom, mind pedig az eladott darabszámok terén, miközben 2018-ban minden korábbinál nagyobb volt a kereslet ezekre a termékekre. Az elemzőcég kutatása szerint a szervergyártók bevételei 2018 negyedik negyedévében 12,6 százalékkal, 23,6 milliárd dollárra nőttek az előző év hasonló időszakához képest, így egymás után az ötödik negyedévben volt tapasztalható kétszámjegyű bővülés, és ez volt a legnagyobb bevételt hozó negyedév az iparág történetében. Az x86 szerverek szegmensében a Dell EMC az elmúlt két év során a hatodik egymást követő negyedévben ért el egyedül vagy megosztva 1. helyet a bevétel és az eladott egységek terén.

 

„Várakozásaink szerint az informatikai rendszerek és a szolgáltatásfelügyeleti szoftverek piaca 2023-ig 7 százalékkal fog bővülni. Ennek oka az egyre összetettebb helyszíni, privát felhős, nyilvános felhős és többfelhős környezetek automatizált és hatékonyabb felügyelete iránti növekvő igény. Meglátásunk szerint a Dell Technologies az OpenManage csomag folyamatos fejlesztésével hatékony platformot alakított ki az ilyen modern, dinamikus informatikai infrastruktúrák kezelésére” – Tim Grieser, az IDC Research rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős alelnöke.

 

Fejlett infrastruktúra, összetett terhelésekhez 

A Dell EMC PowerEdge szerverek egy automatizált, biztonságos és skálázható platformot biztosítanak, és megfelelő egyensúlyt kínálnak a vállalatok számára a műveleti hatékonyság és a stratégiai kezdeményezések között. Ez különösen azokat a szervezeteket segíti, amelyeknek szigorú szolgáltatásiszint-szerződéseknek és gyakran változó üzleti elvárásoknak kell megfelelniük, miközben új terheléseket kell üzembe helyezniük.

 

A Dell EMC PowerEdge és a Dell EMC OpenManage rendszerfelügyelet több lehetőséget kínál a szerverinfrastruktúra kezelésére és a kockázatok csökkentésére, emellett jobb teljesítményt és skálázhatóságot nyújt. Az OpenManage FlexSelect Manage és a FlexSelect Secure két új szolgáltatás, amelyek rugalmasabbá teszik a PowerEdge rendszerek kezelését és védelmét. Számos új előnyre és képességre számíthatnak az ügyfelek:

 

Nagyobb szabályozhatóság

  • Az induló FlexSelect Manage architektúra rugalmasan kínál választási lehetőségeket a különböző OpenManage Enterprise képességek között. Egy innovatív energiafelhasználási beépülő modul segítségével csökkenti az egyes ügyféligények teljesítéséhez szükséges konzolok számát, és hatékonyabbá teszi a felügyeletet.
  • A Redfish-kompatibilis Dell EMC RESTful API új fejlesztései még több szerverművelet és eszköz szabályozását teszik lehetővé. A rugalmasság növelése érdekében a szerverek a megszokott felügyeleti hálózat mellett közvetlenül az operációs rendszerből is felügyelhetők. Így a felhasználók egyszerűbben integrálhatnak PowerEdge szervereket meglévő folyamataikba, és egységesebb módon felügyelhetik szervereiket.
  • Az OpenManage Mobile új kiterjesztett valóság funkciója grafikusan ábrázolja, hogy pontosan hol történt zavar a környezetben, és pontosan azonosítja a célterületeket a PowerEdge MX infrastruktúrában, felgyorsítva a hibaelhárítás folyamatát – mindezt egy mobileszközről. A szerverek karbantartása 28 százalékkal kevesebb időt igényel, és kevesebb lépésből áll mint a szervernaplók manuális lekérdezése.
  • A Dell EMC és az Intel szoros együttműködésének köszönhetően a PowerEdge szerverek az OpenManage Agent-Free felügyeletével képesek észlelni, monitorozni, konfigurálni és frissíteni a támogatott Intel Optane DC perzisztens memóriamodulokat és az Intel Optane DC SSD-ket. A BIOS, a meghajtók és a memória konfigurálásának automatizálása jelentős időmegtakarítást jelent. Az automatikus észlelés lehetővé teszi a konfigurációk alkalmazását más szervereken is, mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül, így az informatikai szakemberek a manuális feladatok helyett a stratégiai célokkal foglalkozhatnak.

 

 

Megnövelt biztonság

  • Szigorítson adatai védelmén és egyszerűsítse az öntitkosító meghajtók felügyeletét az új OpenManage Secure Enterprise Key Managerrel! Ez lehetővé teszi az öntitkosító meghajtók kulcsainak központi kezelését, így a meghajtók és a szerverek szintjén is növeli az adatbiztonságot.
  • Az új OpenManage FlexSelect Secure képesség lehetővé teszi a biztonsági megoldások skálázását úgy, hogy azok alkalmazkodjanak az aktuális üzleti igényekhez. Például az integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) új biztonsági és titkosítási lehetőségei kellő rugalmasságot biztosítanak a szerverkomponensek és a külső kapcsolatok közötti kommunikációhoz, saját biztonsági szabályzatok alapján.

 

Megnövelt teljesítmény és skálázhatóság

  • A 2. generációs Intel Xeon skálázható processzorokkal a PowerEdge felhasználók megnövelt teljesítménnyel segíthetik elő a digitális átállás folyamatát. Az új processzorokkal ellátott PowerEdge szerverek akár 40 százalékkal megnövelik az üzleti alkalmazások teljesítményét, javítva a felhasználói élményt a szervezet belső és külső felhasználói számára is. Az egyszerű BIOS-hangolás optimalizált terhelésű szerverkonfigurációs profilokkal lehetővé teszi, hogy az ügyfelek optimális teljesítményt érjenek el új technológiák vagy terhelések hozzáadása során is.
  • Egy új teljesítményteszt szerint a 2. generációs Intel Xeon skálázható processzorral rendelkező Dell EMC PowerEdge R940 szerverek akár 69 500 egyidejű felhasználót képesek támogatni az SAP Sales & Distribution Standard Application Benchmarkban. Ez azt jelenti, hogy egyetlen szerver akár 60 százalékkal több felhasználót képes támogatni a PowerEdge R930 szerverekhez képest.
  • Az új Intel Optane DC perzisztens memória felgyorsítja a memóriában tárolt adatbázisok működését, a virtuális és adatelemzési terheléseket, és egyes PowerEdge-szervereken akár 2,5-szer több memória áll rendelkezésre. Az Intel Optane DC-vel rendelkező PowerEdge R740xd másodpercenként akár 2,7-szer több művelet elvégzését teszi lehetővé a virtuális Microsoft SQL Server 2019 előzetes verzió környezetében futó, VMware ESXi-t használó NVMe-meghajtókhoz képest.
  • A Dell EMC Ready Solutions gyorsabb adatelemzést kínál a nagy teljesítményű informatikai megoldásokhoz és mesterséges intelligencián (AI) alapuló alkalmazásokhoz. Az új Intel Deep Learning Boost technológiával pedig a felhasználók könnyebben kezelhetik az olyan párhuzamos számítási feladatokat mint például a mély tanulás. Ezzel akár háromszor gyorsabb következtetési sebesség érhető el a mély neurális hálózatokban.

 

Az új funkciókat a Dell EMC OpenManage rendszerfelügyelet-portfólió teszi lehetővé és támogatja, tovább egyszerűsítve az infrastruktúra kezelését az ügyfelek számára. Az iDRAC a PowerEdge portfólió egyik alapvető eleme, amellyel a szerverek üzembe helyezését, konfigurálását, frissítését és karbantartását lehet automatizálni.

 

Elérhetőség

  • A Dell EMC OpenManage frissítései a PowerEdge-portfólió legtöbb elemében 2019 második negyedévében lesznek elérhetők.
  • A 2. generációs Intel Xeon skálázható processzorokkal rendelkező Dell EMC PowerEdge R940, R740, R740xd, R740xd2, R640 és C6420 szerverek 2019. április 16-án válnak világszerte elérhetővé. A további PowerEdge szerverek, beleértve a PowerEdge MX-szériát, a processzorfrissítéssel együtt pedig 2019 második negyedévében lesznek világszerte elérhetők. 
  • Az Intel Optane DC perzisztens memória a Dell EMC koncepció-ellenőrzési ügyfélprogramban lesz beszerezhető kipróbálásra áprilistól kezdve a Dell Technologies ügyfélmegoldási központjain keresztül. A széles körű nemzetközi megjelenés 2019 második negyedévében várható egyes két- és négyfoglalatos PowerEdge szerverek részeként. 
  • A HPC-hez készült, Intel Deep Learning Boostot használó Dell EMC Ready Solutions 2019. április 23-án lesz világszerte elérhető.
  • Ezek a frissített PowerEdge szerverek szolgálnak a Dell EMC Ready Solutions 2019-es megoldásai és a Dell EMC hiperkonvergens infrastruktúraportfóliójának alapjául.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05