Idén is drónparádé Óbudán

forrás: Prím Online, 2019. április 29. 14:28

Drónbemutatóval, e-sport sarokkal, Nerf pályával, családi programokkal és influencer közönségtalálkozóval várja május 11-én a drónok szerelmeseit Óbudán a 3. Korzó Drónfesztivál. A rendezvény házigazdája és műsorvezetője idén is Winkler Róbert lesz.

Drónverseny kicsiknek és nagyoknak

Az egész napos rendezvényen bárki elsajátíthatja a drónröptetés technikáját, a drónversenyen pedig a kezdőtől a profi kategóriáig bárki megmérettetheti magát. Az amatőr versenyzők két korosztályban, 12 év alatti és 12 év feletti pályára nevezhetnek, a saját drónnal rendelkezők pedig a haladó terepen mérhetik össze tudásukat. A profiknak, amennyiben előzetesen programozzák a DJI Tello drónjukat, lehetőségük van a versenyen az egyedi repülés bemutatására, ahol minden kategóriában értékes nyeremények várják a jelentkezőket.

 

Az óbudai Korzón a hobbidrónok mellett a csúcstechnológiát képviselő ipari-, mezőgazdasági-, kutató-, mentő- és a filmes drónokat is megismerhetik a látogatók. A fesztivál a szakmai programok mellett az egész család számára kínál kikapcsolódási lehetőségeket: látványos bemutatók, drónfotó kiállítás, szivacskilövő Nerf pálya, valamint mini távirányítós munkagépek (RC munkagépek) várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. 

 

„Évről évre egyre több technológiai újítás jelenik meg, ezért célunk, hogy mind a fiatal, mind az idősebb korosztályhoz közelebb hozzuk ezeket az innovatív, okos megoldásokat. A rendezvény családi jellege és a közösségi élmény mellett kiemelt szerepet kap az edukáció, valamint az eszközök helyes és sokszínű használatának bemutatása, ezért számos olyan programmal készülünk, ami játékosan és érthetően mutatja be a drónok világát” - mondta el Philippe Beurtheret, a Ceetrus Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

E-sport és közönségtalálkozó 

A rendezvényen a szimulátorok és a videójátékok kedvelőit az e-sport klubban számos profi gamer PC, Xbox és személyesen Unfield, hazánk egyik legismertebb videójáték-guruja várja. A közönségtalálkozón a látogatók találkozhatnak Henry Kettnerrel, a KD csapatával, a Dre3dd vloggerével, Azmoval, és a DroneHungary csapatával is, aki pedig elég bátor hozzá, akár versenyezni is kihívhatja a kedvenc influencerét a nap folyamán. 

 

„Idén is arra törekszünk, hogy minél szélesebb közönségnek bemutathassuk a dróntechnológiában rejlő lehetőségeket és a legújabb trendeket. Ilyen aktivitás lesz például az „utasrepültetés”, ami azt jelenti, hogy VR szemüveg segítségével „fel lehet szállni” a drónnal együtt a levegőbe” – mondta el Daubner Csaba, a Drone Sys ügyvezetője, a rendezvény szakmai támogatója.

 

A szervezők azokra is gondoltak, akiket elsősorban a drónozás szakmai háttere és annak szabályozása érdekel. Az eseményen informatív szakmai beszélgetéseket is tartanak a nap folyamán, így a látogatók mindent megtudhatnak a drónok használatáról.

 

Kíváncsi vagy, kik neveztek eddig a Drónversenyre? Winkler Róbert és Unfield közös videójából minden kiderül: https://youtu.be/z1eug7aNPcY

 

A Drónversenyre az esemény előtt is lehetőség van regisztrálni ezen a linken, de a szervezők a helyszínen is várják a nevezéseket. 

 

A rendezvény látogatása ingyenes.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09