A Vodafone és a Brain Bar teret ad a fiatal tehetségeknek

forrás: Prím Online, 2019. május 8. 12:35

Az együttműködésnek köszönhetően a jövőfesztivál egyik színpadjára bárki pályázhat előadónak, akinek a megadott témák kapcsán van egy jó ötlete. Ehhez egy rövid, úgynevezett „elevator pitch” videót kell készítenie az érdeklődőknek, amelyben meggyőzik a zsűrit, hogy őket válasszák.

A május 30-31-én ötödik alkalommal megrendezett Brain Bar arról ismert, hogy saját területükön kiemelkedő előadókat hoz el Budapestre. Idén a fesztivál vendége lesz többek közöt Jordan Peterson pszichológus, a 12 szabály az élethez c. bestseller szerzője, akinek tanácsait világszerte milliók követik. Maye Musk dietetikus és szupermodel, illetve Frank Cooper, a BlackRock globális marketingvezetője, a BuzzFeed, a Pepsi és a legendás Def Jam lemezkiadó korábbi kreatív főnöke, valamint itt lesz a világszerte ismert adattudós, a MIT Media Lab professzora, Cesar Hidalgo is, aki a vállalatok és a nemzetek tanulási képességét kutatja.  

 

A kiemelkedően színes program mellett az idei Brain Bart a Vodafone Magyarországgal való együttműködése teszi még izgalmasabbá. Akárcsak a fesztivál, a szolgáltató is elsősorban a jövővel foglalkozik, ezért a mai naptól a Vodafone elindítja az „Elevator pitch” nevű kezdeményezést, amelynek keretében a döntőbe jutó tíz fiatal tehetség a témában jártas, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező vendégekkel és előadókkal oszthatja meg ötleteit a Brain Bar két napján, a külön erre a programra dedikált „Talent Stage”-en.  „A Vodafone és a Brain Bar víziója olyannyira egyeznek egymással, hogy ennek az együttműködésnek meg kellett valósulnia. Egy irányba haladunk, a digitális fejlődés és a környezet iránti elkötelezettségünk, valamint a jövő iránti érdeklődésünk visz előre minket, és örülök, hogy ennek a kezdeményezésnek köszönhetően a fiatal tehetségeknek is lehetőséget biztosíthatunk arra, hogy a Brain Bar nyújtotta inspiráló környezetben adhassanak hangot a bennük rejlő ötleteknek” – mondta el Carra Anita, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

A Talent Stage színpadra bárki bekerülhet előadóként, a zsűri által legjobbnak ítélt pályázó pedig egy csúcsmobillal is gazdagodhat. Fontos, hogy három fő témakörben lehet pályázni, ezek a Digitális társadalom – ide tartoznak a társadalomra hatást gyakorló technológiai újdonságok, mint például az új pénzügyi szolgáltatások vagy az okos közlekedés – a Társadalmi egyenlőség – ide tartozik a munkahelyi egyenlőség kérdése, vagy a digitális tudás fontosságának témaköre – és a Környezetvédelem – ide például a klímaváltozás és az e-hulladék csökkentésének fontosságát sorolják. 

 

Pályázni egy rövid, magyar nyelvű videóval lehet; az úgynevezett elevator pitch műfaj lényege, hogy nagyon rövid idő alatt – akár egy közös liftezés során – kell az alanynak meggyőznie a hallgatótábort. Ebben az esetben a hallgatótábor egy szakértői zsűri lesz, ők értékelik majd a beérkező videókat. A pályázati felvételek elkészíthetők a Corvinus Egyetem Fővám téri főépületében lévő lift installációban május 13. és 16. között, vagy akár egy tetszőleges lifben is. A nevezési határidő május 16. a pályázati anyagokat az alábbi linkre lehet feltölteni. 

 

Az előadások mellett a látogatók olyan jövőbe mutató M2M és IoT megoldásokkal is találkozhatnak, mint a Vodafone által tavaly a belvárosban és Székesfehérváron bemutatott okos parkolási megoldás. A résztvevők mini demó formájában ki is próbálhatják az NB IoT szenzorokon alapuló technológiát, amely lehetővé teszi, hogy valós időben, mobilapplikáción keresztül követhető legyen a parkolóhelyek foglaltsági állapota. Emellett a látogatók megismerkedhetnek az agrárium robotizációját hatékonyabbá, az állattenyésztést és növénytermesztést. biztonságosabbá tevő okos mezőgazdasági technológiákkal is. Ilyen például a Vodafone távolról, egyszerűen használható megoldása, ami folyamatosan ellenőrzi a termelési körülmények működését, baj esetén pedig jelez a diszpécserközpontnak.

 

Ezeken felül világszerte számos egyéb fejlesztés fogja még segíteni a hétköznapjainkat – mint például a súlyos testi fogyatékkal élők életét megkönnyítő Ekso Bionics –, amelyek működésébe a Brain Bar résztvevői egy különleges interaktív eszközön keresztül nyerhetnek betekintést.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

2024. március 21. 17:55

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05