Itt az ogre&co közösségi robogó!

forrás: Prím Online, 2019. július 4. 11:10

Még el sem indult, de már rengetegen ki akarták próbálni. Hamarosan a fővárosi utakon lesz az új, 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező, közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer. Szerdán mutatta be a flotta járműveit az ogreco Kft. Olcsó, környezetbarát és menő az új robogó!

Az Uber eltűnésével, a Bubi, Blinkee, GreenGo népszerűségének növekedésével alapjaiban változott meg budapesti közlekedés szerkezete. Mától pedig egy újabb lehetőség áll azok rendelkezésére, akik valamilyen okból nem tudnak, vagy nem akarnak saját gépjárművet fenntartani, ódzkodnak a tömegközlekedéstől, vagy csak egyszerűen és gyorsan olyan ügyet kell intézniük, amihez kényelmes, egyszerű, mobiltelefonról kezelhető közlekedési megoldást keresnek. 

 

 

 

Az új közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer arra az általános problémára reagál, hogy a fővárosi közlekedés szinte elviselhetetlen – egy munkanap alatt akár egy órát is lehet vesztegetni a fővárosban azzal, hogy az egyik helyről a másikba szeretnénk eljutni. Ez azonban, ahogy az alábbi példa is mutatja, többé nem lesz probléma az ogre mobilok használói számára!

 

 

 A környezettudatos és fiatalos vállalkozás most 100 elektromos robogóval indul, és a terveik szerint hamarosan dinamikusan növelni fogja flottája nagyságát.

 

 

A kulcsnélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer – ahogy a hasonló megoldások - mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A felhasználók a regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudják kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet, amelyekkel egyszerű és könnyű felvétel után azonnal, és minden várakozás nélkül megkezdhetik a személyre szabott, és azonnali használatot, majd a hét bármely napján, a nap 24 órájában használhatják azt, minden további bürokratikus vagy szerződéses ügyintézés nélkül.

 

Bárki egyszerűen csatlakozhat a szolgáltatáshoz. Ehhez néhány egyszerű lépést kell majd a jövőben megtenni:

  • Letölteni és telepíteni az alkalmazást bármelyik store-ból (App Store, Android Play)
  • Elvégezni az online regisztrációt

 

 

Mit kell tudni a nemzetközi piacról? 

2017 és 2018 között 39 db új robogómegosztó szolgáltatás indult, 2018 őszén összesen már 85 db ilyen szolgáltatás üzemelt a világon. Ebben az időszakban 25 ezer új robogót helyeztek üzembe a szolgáltatók. Ebben az időszakban a lengyel és a spanyol piac nőtt a leginkább (1151% és 498% növekedés). Világszerte közel 2 millió regisztrált felhasználó van az ilyen típusú közösségi közlekedési rendszerekben. Kifejezetten európai központú szolgáltatás: az ilyen jellegű szolgáltatások 84%-a az EU-ban van.

 

Az ogre&co árazása üde színfolt a hazai piacon: míg mások percdíjjal működnek, addig az ogremobilok használatát perc + km alapon számolja el a szolgáltató, így a kevésbé rutinos, lassabb felhasználók számára is kedvező lehet ez az ajánlat. Az új közösségi közlekedési eszköz árazása:

  • nincs havidíj
  • egy perc 20 HUF (+ megtett kilóméterenként 79 Ft)
  • 10 Ft/perc parkolási díj 
  • maximum fizetendő összeg egy napra: 7500 Ft

Az új közlekedési eszköz elsősorban a belvárosi közlekedésben életét szeretné könnyebbé tenni. Az elindulási szolgáltatási terület is ennek megfelelően került kialakításra.  

 

 

Motor műszaki tulajdonságai:

A végsebesség 43 km/h (tudatosan korlátozták a megengedett legnagyobb sebességről (45 km/h-ról), mert a több mint 10 ezer levezetett km tapasztalat azt mutatja, hogy a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 km/h-ra van hangolva (kevesebb lesz így a lámpánál várakozás). Kb. 45 km a hatótáv, de nyugodtan lehet vele hosszabb távokat is menni, Budapesten belül. 80 kg az önsúly, ami azt jelenti, hogy teljes sebességről könnyebb vele megállni egy váratlan helyzet esetén. Széles abroncsok (budapesti utakkal kompatibilis, repedés, kátyú jóval kevésbé jelent akadályt). Parkolási asszisztens segíti a motor manőverezését tolatás közben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05