A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 18. 10:01

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

Több ezer jelentkezőnek csupán a 20%-a jutott be eddig az oldalra, ami azt jelenti, hogy ötből négy regisztráló társkeresőt kiszavaznak a többiek. Nagyon szigorúnak tűnnek a számok első ránézésre, ráadásul annak fényében még inkább, hogy a pozitív és negatív szavazatok aránya jelentős eltérést mutat a férfiak és a nők tekintetében.

 

Összességében elmondható, hogy a nők jóval kritikusabbak a férfiak kinézetével kapcsolatban, mint fordítva. A legszigorúbb szavazók a fiatal korosztályban találhatók, a 30 év alatti nők csak a legsármosabb, legjóképűbb férfiakat engednék be az oldalra. Nagyon szigorúan szavaznak még a harmincas hölgyek is, 40 felett azonban már engedékenyebbek és kevésbé negatív szavazatokat adnak le a jelentkező szingli férfiakra. A férfiaknál ugyanez a tendencia figyelhető meg, azaz a fiatalok jóval kritikusabban szavaznak, mint az átlag.

 

Az urak egyébként kétszer-háromszor annyi hölgyet szavaznak be az oldalra, ami vagy azt jelenti, hogy a nők sokkal szimpatikusabbnak tűnnek a fotóik alapján, mint a férfiak, vagy azt, hogy férfiak – a tévhittel ellentétben – kevésbé válogatósak és a belső értékeket is legalább olyan fontosnak tartják. Ezt nem tudhatjuk, az a kiugró adat azonban elég elgondolkodtató, hogy a legszigorúbban szavazó huszonéves nők mellett az 50 év feletti férfiak is a vasszigorukról híresek: náluk a többiekhez képest jóval kevesebb hölgy jutna be az oldalra. De a „kakukktojást” jelentő ötvenes férfiakat kivéve elmondható, hogy minél idősebb egy társkereső, annál engedékenyebb – vagyis kevésbé szigorú – a másik kinézetével kapcsolatban. Esetleg azt, hogy az életkor előrehaladtával a szépség mást jelent, mint fiatal korunkban.

 

Az oldal üzemeltetői az eddigi több ezer fotóra érkezett szavazat alapján elárulták, hogy a napszemüveg nélküli, közeli, közvetlenül a kamerába néző és mosolygós arcok sokkal nagyobb eséllyel indulnak a szavazatokért. Ezzel valószínűleg nem is tudunk vitatkozni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás