A Fujitsu startup-akcelerátor programot indít Európában

forrás: Prím Online, 2019. október 6. 13:18

A Fujitsu napokban elindított észak- és nyugat-európai* akcelerátor programja gyorsabb hozzáférést nyújt a startupoknak a valós piaci lehetőségekhez, és a digitális átalakulás szolgálatába állítja az ellenőrzött minőségű, új technológiákat szállító vállalkozások kreativitását. 

A Fujitsu azt is bejelentette, hogy az európai program hatásának erősítése érdekében a japán vállalatok közül elsőként részt vesz a Lisszabonban 2019. november 4. és 9. között megrendezésre kerülő Web Summit 2019 konferencián, amely a Forbes magazin szerint „a bolygó legjobb technológiai konferenciája”**. A Fujitsu akcelerátor programjának kiválasztott partnerei*** a Web Summit keretében több mint 70 ezer résztvevő és 2600 újságíró előtt mutatják be technológiáikat. 

 

Az európai akcelerátor kezdeményezés a Fujitsu „co-creation” szemléletére épül, amely a Human Centric Experience Design (HXD) módszertannal támogatja az ügyfelek digitális átalakulását. Az akcelerátor program a partnerek egyre bővülő ökoszisztémájával működik, és lehetővé teszi a startupok számára megoldásaik gyors skálázását a nagyvállalati környezetekre. Az ügyfelek a Fujitsu digitális átalakulási központjainak globális hálózatára támaszkodva gyorsíthatják az új ötletek megalkotásának folyamatát. 

 

A Fujitsu 2015-ben indította el startup akcelerátor programját Japánban. Az eddigi hét szezon alatt több mint 120 vállalat vet részt a programban. A cég 2019 októberében nyitja meg a nyolcadik szezon pályázati időszakát. 

 

A Fujitsu indulásként 24 startup partnert keres 

Az innovatív szervezetek több mint 100 országban jelen lévő globális hálózatával, az Unknown Grouppal együttműködve az akcelerátor program indulásként 24 startup partnert választ ki. Ezeknek a vállalkozásoknak már aktívan működniük kell a megadott három szektor (kiskereskedelem, pénzügyi szolgáltatások és állami szektor) valamelyikében, és olyan technológiákkal kell foglalkozniuk, mint az MI, az analitika vagy a digitális interakciót segítő eszközök. 

 

Miután szigorú minőségellenőrzéssel megvizsgálják, hogy az új technológiák skálázhatók-e az ügyféligényeknek megfelelően, a Fujitsu konkrét digitális üzleti kihívásokhoz párosítja a startupok megoldásait,**** és meglévő megoldásaiba beépítve, globálisan skálázható SaaS szolgáltatásként kínálja majd őket. Az akcelerátor program így tovább erősíti a Fujitsu összekapcsolt szolgáltatási ökoszisztémáját és ösztönzi az innovációt. Az ügyfelek, a globális IKT-piac szereplői, a technológiai partnerek és a tudományos élet képviselői bizalomra épülő partnerség keretében kapcsolódnak a Fujitsu szellemi tulajdonához és témaszakértőihez. 

 

Az ügyfelek innovációhoz való hozzáférésének gyorsítása mellett a Fujitsu ökoszisztémája azt is lehetővé teszi a startupok számára, hogy globális ügyfélkörnek szállítsák ellenőrzött megoldásaikat. A Fujitsu arra számít, hogy a legígéretesebb startupok növekedésnek indulnak, és a Fujitsu ügyfeleinél valósítják meg új megoldásaikat. A programban részt vevő startupok kiaknázhatják a cég kiterjedt ügyfélkörében rejlő lehetőségeket, az ügyfelekkel kiépített bizalmi tőkét, és hozzáférnek a Fujitsu erőforrásaihoz, globális hálózatához, és piaci pozícióját hasznosítva növekedhetnek és értékesíthetik az új megoldásokat és innovációkat. 

 

„A startupok inspiráló megoldásokat kínálnak, de ezeket gyakran nem tudják az üzletileg kritikus, nagyvállalati használat követelményeinek megfelelően skálázni. Itt lép be a képbe a Fujitsu. Digitális átalakulási központjainkban rengeteg olyan ígéretes, fiatal startuppal találkozunk, amelyek kiemelkedő megoldások és technológiák szállítására képesek. Ez a program lehetőséget kínál az ügyfeleink számára érdekes és értékes, koncepciók azonosítására a co-creation ökoszisztémában. Majd ezt a lehetőséget kiterjesztve és elmélyítve, összekapcsoljuk a startupokat a nagyobb vállalatokkal, elősegítjük növekedésüket, ügyfeleinknek pedig gyorsabb hozzáférést kínálunk a tesztelt, megbízható, támogatott innovációkhoz” – nyilatkozta Pascal Huijbers, a Fujitsu Nyugat-Európáért felelős műszaki vezérigazgató-helyettese.

 

________________

* A Fujitsu ehhez a régiójához tartozó országok: Egyesült Királyság, Írország, Spanyolország, Hollandia, Franciaország, Luxemburg, Portugália, Finnország és Svédország 

** A Web Summit résztvevőinek és előadóinak száma meghaladja a 70 ezret. Vannak köztük vezérigazgatók, a világ legnagyobb vállalatainak alapítói, a legígéretesebb új startupok képviselői és befolyásos befektetők. A Web Summit egyben a világ újságíróinak legnagyobb gyülekezőhelye: több mint 2600 sajtómunkatárs vesz részt rajta, egyebek mellett a Bloomberg, a Financial Times, a Forbes, a CNN, a CNBC, és a Wall Street Journal képviseletében.

*** Bővebben: https://www.fujitsu.com/pt/microsite/innovation-challenge/index.html 

**** A partnerek megcélzott területei: 

  • Pénzügy: csaláskezelés, eszközgazdálkodás, megfelelés, pénztárca-megoldások és az ügyfélinterakciót segítő onboarding eszközök. 
  • Kiskereskedelem: intelligens készletgazdálkodás és előrejelzés-kezelés, személyre szabott ügyfélélmény, összekapcsolt és digitális kioszkok és próbafülkék, egyszerű fizetés és csalásészlelés.
  • Állami szektor: a kormányzati tulajdonú épületek előrejelző karbantartását segítő megoldások, csalásmegelőzés a jóléti ellátási rendszerben, egyszerű eszközök, pl. chatbotok a nyilvánossággal folyatott interakcióhoz

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Garnélák nyomon követésére és biztonságos online fizetésre egyaránt használható a blockchain

Világszerte számos területen hoz áttörést a módosíthatatlan és hiteles adatnyilvántartás biztonságát garantáló blockchain-technológia. Szabolcsi András, az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen szakértőjének elemzéséből kiderül: a TAJ-visszaélések vagy a kilométerórák visszatekerésének megakadályozása mellett az online fizetés gyorsabbá és biztonságosabbá tételét is lehetővé teszi a blockchain.

2019. október 17. 12:03

Lehet-e egészségügyi adattal életet menteni?

A Hungaromed szakmai konferenciáin 85 előadó és közel 3.000 résztvevő konzultált előadások és interaktív csoportmunkák formájában. Az október 7-9. között, második alkalommal megrendezett Hungaromed Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás több konferenciáját és szakmai eseményét is a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szervezte, főként a digitális egészségügy, a mesterséges intelligencia, a kórházi menedzsment stratégia, a betegbiztonság, az adat- és kiberbiztonság, a táplálkozástudomány és a demencia aktuális témáira fókuszálva.

2019. október 17. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás