Tatabányán is bevezették a Közlekedési Mobiljegyet

forrás: Prím Online, 2019. október 8. 11:27

Négy hónappal az első fővárosi Közlekedési Mobiljegy (BKK Mobiljegy) termék - a repülőtéri vonaljegy, a 24 órás, a 72 órás, a hetijegy, valamint a teljes- és kedvezményes árú havi és félhavi bérlet - bevezetését követve október 1-től Tatabánya helyi közösségi közlekedésében is elérhető a mobiltelefonon keresztül megváltható elektronikus jegy. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül elérhető Közlekedési Mobiljegy 2019. június 3. – 2019. október 7. között 25 906 darab jegyértékesítést bonyolított. A Közlekedési Mobiljegy díjtermékek közül a bevezetés első négy hónapjában a legnagyobb forgalmat (20 058 darab) a repülőtéri 100E vonaljegy érte el.

„A fokozatosság elvét betartva, folyamatos teszteket és ellenőrzéseket követve vezetjük be a BKK-val közösen a fővárosi Közlekedési Mobiljegy díjtermékeit, amelyek a tegnapi napon a félhavi és havi teljes és kedvezményes bérletekkel bővültek. Köszönhetően a Budapest Főváros Polgármesteri Hivatalának és a BKK-nak a fővárosi bevezetés tapasztalatát felhasználva elsőként Tatabányán, majd a következő időszakban több nagyváros helyi közlekedésben is megkezdhetjük a Közlekedési Mobiljegy bevezetését, ezzel támogatva a készpénzmentes fenntartható smart city megoldások lakossági célú felhasználását” – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

„A magyarországi nagyvárosok közül 2019. október 1-től elsőként Tatabányán érhető el a Közlekedési Mobiljegy szolgáltatás, amely a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. valamennyi járatán biztosít lehetőséget utazásra. A mobil jegyvásárlási lehetőségen belül első lépésben a 60 percen belül tetszőleges számú átszállásra lehetőséget biztosító menetjegy érhető el. Ezt követően az üzemelési tapasztalatok figyelembevételével tervezzük a szolgáltatásba bevont termékek körének további bővítését. Szeretnénk, hogy ez a modern, biztonságos és gyors jegyvásárlási lehetőség minél nagyobb arányban elterjedjen városunkban” - nyilatkozta Kupi Gábor a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. ügyvezetője.

 

Fővárosi Közlekedési Mobiljegy (BKK Mobiljegy) forgalmi adatok 2019. június 3. – 2019. október 7.:

  • 100E buszjegy (db): 20 058
  • Budapest 24 órás jegy (db): 2 668
  • Budapest 72 órás jegy (db): 312
  • Budapest-hetijegy (db): 635
  • Havi bérlet (db): 2 189
  • Félhavi bérlet (db): 44
  • Teljes forgalom (Ft): 45 081 762

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

A SZTAKI vezetésével alakul meg a Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központ

Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter az Infotér Konferencián bejelentette, hogy a SZTAKI vezetésével 2020-ban megalakul a Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központ. A központot a Digitális Jólét Program keretében létrejött MI Koalíció hozza létre, vezetője a SZTAKI, tagjai az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóintézetei és felsőoktatási intézményekből kerülnek ki.

2019. október 18. 10:11

Orosz termékekkel nyitnak a piac felé

Újabb mérföldkőhöz ért a Sanatmetal oroszországi leányvállalata, a térd után a trauma és a csípő termékek regisztrációja is megtörtént. Ez azt jelenti, hogy a Sanatmetal CIS termékei orosz gyártmánynak minősülnek, így előnyt élveznek az orosz piacon a külföldi termékekkel szemben, és az eurázsiai piacon is nagyobb kereslet várható rájuk.

2019. október 18. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás