Újabb megállapodást kötött a védelmi ipar területén az OTT-ONE

forrás: Prím Online, 2019. október 8. 12:44

Közel másfél éves előkészítő munka után újabb szerződést kötött az OTT-ONE a kolumbiai Védelmi Minisztérium tulajdonában lévő CODALTEC társasággal. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat tavaly tavasszal lépett először együttműködésre a kolumbiai társasággal innovációs fejlesztési tevékenység végzése és kivitelezése céljából. Az újabb együttműködés eredményeként az OTT-ONE tovább erősítheti tevékenységét a védelmi ipar területén.

A most megkötött szerződés értelmében az OTT-ONE jogosulttá vált egy, a kolumbiai rendvédelmi szervek által fejlesztett speciális megoldás értékesítésére kormányzati, rendvédelmi szereplőknek, valamint a civil szférában működő, speciális tevékenységet végző vállalkozások számára. A megállapodás továbbá fontos lépést jelent az OTT-ONE számára a kolumbiai piaci kapcsolatok építésében.

 

Az OTT-ONE először 2018 tavaszán lépett együttműködésre a kolumbiai Védelmi Minisztérium tulajdonában lévő CODALTEC társasággal. Akkor egy különleges tudományos és technológiai, valamint kereskedelmi tevékenységet célzó együttműködési szerződést kötött a két társaság, amelynek célja olyan közös innovációs fejlesztési tevékenység végzése és kivitelezése, amely a Kolumbiai Köztársaság Honvédelmi Ágazata tudományos és technológiai képességeinek erősítésére fókuszál. A tavaly köttetett megállapodás célja volt továbbá, hogy az OTT-ONE által fejlesztett és forgalmazott biztonságtechnikai megoldásokat a CODALTEC sikeres pilot projekteket követően saját vagy egyéb kolumbiai honvédelmi szervek használatára rendszeresítse. 

 

A CODALTEC társasággal való korábbi együttműködés részeként az OTT-ONE továbbá jogosulttá vált a CODALTEC által kifejlesztett „GECKO” fegyverszimulátorrendszer kereskedelmére, amellyel rendvédelmi szerveket, biztonságtechnikai cégeket tud szimulációs lőgyakorlatok megvalósítására alkalmas megoldással kiszolgálni. 

 

„Úgy gondoljuk, hogy a kolumbiai társasággal kötött újabb megállapodás fontos mérföldkő az OTT-ONE életében, mivel új lehetőséget nyújt a vállalatunk számára a kolumbiai Védelmi Minisztérium vállalkozásaival történő hosszú távú együttműködésre” – tette hozzá a szerződéskötés kapcsán Májer Bálint, az OTT-ONE Nyrt. vezérigazgatója. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

A SZTAKI vezetésével alakul meg a Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központ

Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter az Infotér Konferencián bejelentette, hogy a SZTAKI vezetésével 2020-ban megalakul a Mesterséges Intelligencia Kiválósági Központ. A központot a Digitális Jólét Program keretében létrejött MI Koalíció hozza létre, vezetője a SZTAKI, tagjai az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóintézetei és felsőoktatási intézményekből kerülnek ki.

2019. október 18. 10:11

Orosz termékekkel nyitnak a piac felé

Újabb mérföldkőhöz ért a Sanatmetal oroszországi leányvállalata, a térd után a trauma és a csípő termékek regisztrációja is megtörtént. Ez azt jelenti, hogy a Sanatmetal CIS termékei orosz gyártmánynak minősülnek, így előnyt élveznek az orosz piacon a külföldi termékekkel szemben, és az eurázsiai piacon is nagyobb kereslet várható rájuk.

2019. október 18. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás