Hogyan válasszunk kényelmes cipőt?

forrás: Prím Online, 2019. október 14. 19:07

„Csak add a lányra a megfelelő cipőt, és meghódítja benne a világot.” – mondta Bette Midler, és milyen igaza volt! A gond csak az, hogy nem fejtette ki, mit ért megfelelő cipő alatt. Mi azonban arra a következtetésre jutottunk, hogy egy kényelmetlen lábbeliben még egy napot is nehéz túlélni, a világ meghódításáról már nem is beszélve.

A kényelmes cipő puhán simul a lábadra, körülöleli, mint egy kellemes, simogató takaró. Nem okoz fájdalmat minden lépésnél, nem töri a sarkadat, nem kezdi ki a lábujjadat, és nem lesz tőle vízhólyag a talpadon.

 

A kényelmes cipő nyomában

 

Nincs egyszerű dolgunk, ugyanis akár hiszed, akár nem, a legtöbb ember lábmérete különböző – az egyik valamivel hosszabb, mint a másik. Tehát ilyenkor mindig a nagyobb láb alapján kell cipőt választani a kényelem érdekében.

 

A sarokrésznek merevnek kell lennie, hogy tartsa a bokát. Ugyanakkor a talp rugalmassága is fontos, hiszen, ha nem elég rugalmas, megakadályozza a lábízületek normál mozgását. Emiatt akár rendellenességek is kialakulhatnak, illetve a láb is elfárad.

 

Nem árt ellenőrizni a cipő belső felületét sem; puhának kell lennie, kényelmetlen belső varratok nélkül. A talpbetét legyen rugalmas, puha, könnyen eltávolítható. Ha nem felel meg ezeknek a kritériumoknak, cseréljük ki.

 

Erre figyeljünk a próba során

 

A cipőt szilárd felületen próbáljunk, ugyanis egy puha szőnyeg bármilyen lábbelit kényelmessé tud tenni. Sétáljunk pár kört a kemény padlón.

 

Amennyiben magassarkú cipőt vásárolunk, figyeljünk a következő méretekre: a sarok maximális magassága 9,5 centiméter, a talp és a sarok közti távolság pedig legalább 3 centiméter legyen. Minél rövidebb ez a távolság, annál kevésbé lesz stabil a cipő, és annál nagyobb súly lesz a lábujjakon.

 

Fontos szempont továbbá a minőség. Minél jobb alapanyagokból készül a cipő, legyen az vászon, velúr vagy festett bőr, annál tovább marad a legjobb társunk egy rendezvényen, tárgyaláson, esetleg a munkában vagy a mindennapokban.

 

A divat felülírhatja a kényelmet?

 

Bizonyos szinten talán igen, ám korántsem mindig. Minden nőnek kell egy olyan cipő, amelyet még Hamupipőke is megirigyelne, és bár az ő bálja éjfélkor véget ért, ki tudja, hány helyen törte fel a lábát az üvegcipő.

 

Tehát amellett, hogy van egy ilyen kincs a szekrényünkben, amely bár gyönyörű, pár óránál többet biztosan nem bírunk ki benne, férjen el mellette néhány komfortos darab is.

 

Persze a kényelmes cipő mindenkinek mást jelent, ezért kell alaposan és a fent említett szempontokat figyelembe véve körülnézni. Egyszerre bizony többet is fel kell próbálni ahhoz, hogy tisztán érezzük a különbséget.

 

Ha pedig ráleltünk a kedvenc márkánkra, sokkal könnyebb dolgunk lesz a választást illetően. Hiszen akkor már pontosan tudni fogjunk, mire számíthatunk, és ha a LifeStyleShop webshopjából választunk cipőt, nem fogunk mellényúlni

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás