SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

forrás: Prím Online, 2019. október 17. 13:44

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

Napjainkban egyre több szervezetnél használnak konténereket, mivel segítségükkel gyorsabban elérhetővé tehetők és könnyebben hordozhatók az alkalmazások, illetve egyszerűbben kezelhetők a nagy teljesítményű, felhőnatív alkalmazások is. A konténerek felügyelete azonban összetett feladat. Ebben nyújt segítséget a SUSE a nagyvállalati felhasználásra szánt SUSE CaaS Platformmal, amely támogatást biztosít a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez, illetve egyszerűsíti a konténeralapú szolgáltatások telepítését és monitorozását. 

 

Az új kiadással a SUSE elsőként kínál olyan fejlett Kubernetes-szolgáltatást, amely kihasználja a Cilium nyílt forráskódú projekt előnyeit. A Cilium funkcióira alapozva a vállalat magasabb szintű alkalmazásbiztonságot nyújt a Kubernetes-felhasználók számára a nagy teljesítményű csomagszűrésnek, valamint a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. 

 

„A Cilium-alapú hálózati funkciók támogatásával lépéselőnyt biztosítunk ügyfeleink számára azokkal szemben, akik más, üzleti alapon támogatott Kubernetes-megoldásokat használnak. Ez is egyik példája annak, hogyan segítjük elő a digitális átalakulást kifinomult nyílt forráskódú megoldásainkkal, hozzájárulva a nagyvállalatok folyamatos innovációjához, versenyképességéhez és növekedéséhez” – hangsúlyozta Thomas Di Giacomo, a SUSE műszaki tervezésért, termékekért és innovációért felelős elnöke.

 

„A SUSE nagyon korán felismerte, hogy a Cilium mekkora értéket képvisel a Kubernetes hálózati és biztonsági technológiák megújításában a rendkívül dinamikus, API-központú mikroszolgáltatások korában. Már az 1.0 verzió kiadását megelőzően is aktív támogatója volt a Cilium nyílt forráskódú közösségnek, és nagyon örülünk, hogy nagyvállalati szintű Kubernetes disztribúcióként elsőként alkalmazzák a Ciliumot alapértelmezett hálózati és biztonsági technológiaként” – mondta Thomas Graf, az Isovalent technológiai igazgatója és társalapítója, valamint a Cilium alapítója.

 

A SUSE CaaS Platformot bemutató videó: 

 

A SUSE CaaS Platform legfrissebb kiadásának újdonságai még hatékonyabb támogatást kínálnak a konténerek és a Kubernetes használatához, mivel nagyobb alkalmazásbiztonságot nyújtanak, segítenek lépést tartani a technológiai fejlődéssel, illetve a platform skálázhatóságának lehetőségeit is bővítik. A megoldás a Kubernetes és a SUSE Linux Enterprise legújabb verzióit integrálja, és az alábbi előnyöket biztosítja a vállalatok számára: 

  • Növeli az alkalmazásbiztonságot a Cilium-alapú, nagy teljesítményű csomagszűrésnek és a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. A gyors csomagszűrés hatékonyabb védelmet nyújt a fürtök számára, a központosított felügyelettel, a következetes és hatékony biztonsági irányelvek meghatározásával és bevezetésével pedig biztonságosabbá tehető a kommunikáció. Ezáltal a biztonsági szakemberek kezébe kerül a biztonsági felügyelet, így a fejlesztőknek nem kell a hálózatbiztonsági aggályokkal foglalkozniuk, mivel a biztonsági házirendek elkülönülnek az alkalmazás kódjától.
  • Segít lépést tartani a Kubernetes technológia fejlődésével, mivel zökkenőmentesen, a háttérben futva teszi lehetővé a platform frissítését, így egyszerűbben és gyorsabban érhetők el az új funkciók. Ezenkívül a SUSE CaaS Platform képes önmagát frissíteni, így költséges állásidő nélkül állítja át a szolgáltatásokat a frissített funkciókra.
  • Több lehetőséget kínál a platform skálázásához, ezzel pedig számos különféle felhasználási terület, szolgáltatás és környezet számára biztosít támogatást. Az ügyfelek az elosztott telepítési keretrendszer segítségével hatékonyan, a fürt növekedésével horizontálisan is skálázhatják a Kubernetes környezetet. Továbbá a kisebb léptékű felhasználás költségét is csökkenthetik az új, mindössze három csomópontot tartalmazó mini fürttel, ami különösen a fejlesztői és tesztelői környezetek esetében hasznos.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyre többen nem akarnak villanyszámlát fizetni

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata - árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára is. Mennyire reális tehát, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?

2020. július 9. 15:58

A Madách Színház zárt ajtók mellett is közel 6000 nézőt fogadott júniusban

A koronavírus megjelenése a szórakoztatóipart és a színházakat sem kímélte, a kényszerű bezárások miatt alternatív megoldásra volt szükség a közönség kiszolgálása érdekében. A Madách Színház és az IBM együttműködése nyomán a nézők júniusban 11 előadást láthattak élőben, online.

2020. július 9. 14:40

25 millió embert képez át informatikussá a Microsoft

A COVID-járvány következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítéséhez járul hozzá a Microsoft június 25-én induló programja, amely világszerte 25 millió ember átképzését fogja támogatni. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub együtt biztosítanak ingyenes tananyagot, segítik az álláskeresőket a képesítések megszerzésében és az elhelyezkedésben.

2020. július 9. 09:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás