SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

forrás: Prím Online, 2019. október 17. 13:44

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

Napjainkban egyre több szervezetnél használnak konténereket, mivel segítségükkel gyorsabban elérhetővé tehetők és könnyebben hordozhatók az alkalmazások, illetve egyszerűbben kezelhetők a nagy teljesítményű, felhőnatív alkalmazások is. A konténerek felügyelete azonban összetett feladat. Ebben nyújt segítséget a SUSE a nagyvállalati felhasználásra szánt SUSE CaaS Platformmal, amely támogatást biztosít a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez, illetve egyszerűsíti a konténeralapú szolgáltatások telepítését és monitorozását. 

 

Az új kiadással a SUSE elsőként kínál olyan fejlett Kubernetes-szolgáltatást, amely kihasználja a Cilium nyílt forráskódú projekt előnyeit. A Cilium funkcióira alapozva a vállalat magasabb szintű alkalmazásbiztonságot nyújt a Kubernetes-felhasználók számára a nagy teljesítményű csomagszűrésnek, valamint a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. 

 

„A Cilium-alapú hálózati funkciók támogatásával lépéselőnyt biztosítunk ügyfeleink számára azokkal szemben, akik más, üzleti alapon támogatott Kubernetes-megoldásokat használnak. Ez is egyik példája annak, hogyan segítjük elő a digitális átalakulást kifinomult nyílt forráskódú megoldásainkkal, hozzájárulva a nagyvállalatok folyamatos innovációjához, versenyképességéhez és növekedéséhez” – hangsúlyozta Thomas Di Giacomo, a SUSE műszaki tervezésért, termékekért és innovációért felelős elnöke.

 

„A SUSE nagyon korán felismerte, hogy a Cilium mekkora értéket képvisel a Kubernetes hálózati és biztonsági technológiák megújításában a rendkívül dinamikus, API-központú mikroszolgáltatások korában. Már az 1.0 verzió kiadását megelőzően is aktív támogatója volt a Cilium nyílt forráskódú közösségnek, és nagyon örülünk, hogy nagyvállalati szintű Kubernetes disztribúcióként elsőként alkalmazzák a Ciliumot alapértelmezett hálózati és biztonsági technológiaként” – mondta Thomas Graf, az Isovalent technológiai igazgatója és társalapítója, valamint a Cilium alapítója.

 

A SUSE CaaS Platformot bemutató videó: 

 

A SUSE CaaS Platform legfrissebb kiadásának újdonságai még hatékonyabb támogatást kínálnak a konténerek és a Kubernetes használatához, mivel nagyobb alkalmazásbiztonságot nyújtanak, segítenek lépést tartani a technológiai fejlődéssel, illetve a platform skálázhatóságának lehetőségeit is bővítik. A megoldás a Kubernetes és a SUSE Linux Enterprise legújabb verzióit integrálja, és az alábbi előnyöket biztosítja a vállalatok számára: 

  • Növeli az alkalmazásbiztonságot a Cilium-alapú, nagy teljesítményű csomagszűrésnek és a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. A gyors csomagszűrés hatékonyabb védelmet nyújt a fürtök számára, a központosított felügyelettel, a következetes és hatékony biztonsági irányelvek meghatározásával és bevezetésével pedig biztonságosabbá tehető a kommunikáció. Ezáltal a biztonsági szakemberek kezébe kerül a biztonsági felügyelet, így a fejlesztőknek nem kell a hálózatbiztonsági aggályokkal foglalkozniuk, mivel a biztonsági házirendek elkülönülnek az alkalmazás kódjától.
  • Segít lépést tartani a Kubernetes technológia fejlődésével, mivel zökkenőmentesen, a háttérben futva teszi lehetővé a platform frissítését, így egyszerűbben és gyorsabban érhetők el az új funkciók. Ezenkívül a SUSE CaaS Platform képes önmagát frissíteni, így költséges állásidő nélkül állítja át a szolgáltatásokat a frissített funkciókra.
  • Több lehetőséget kínál a platform skálázásához, ezzel pedig számos különféle felhasználási terület, szolgáltatás és környezet számára biztosít támogatást. Az ügyfelek az elosztott telepítési keretrendszer segítségével hatékonyan, a fürt növekedésével horizontálisan is skálázhatják a Kubernetes környezetet. Továbbá a kisebb léptékű felhasználás költségét is csökkenthetik az új, mindössze három csomópontot tartalmazó mini fürttel, ami különösen a fejlesztői és tesztelői környezetek esetében hasznos.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

2020. április 3. 18:00

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere

Elindult Magyarország első virtuális tőkebefektetési piactere, amely kifejezetten azoknak az innovatív magyar startupoknak és cégeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, amelyek megoldást kínálnak a koronavírus-járvány okozta helyzetre, és segíthetik az ország gazdaságának újraindítását. Az Első Magyar Virtuális Tőkebefektetési Showroom (EMVITIS) felületén szakmai előszűrést követően közvetlenül a legnagyobb magyar tőkealapok és inkubátorházak befektetőihez juthatnak el a projektek gazdái. A hiánypótló digitális platformot már a közeljövőben tőzsdére tervezik vinni, hogy bárki részesülhessen az ország gazdasági talpra állásának sikeréből.

2020. április 3. 15:11

Következetes felhőmenedzsment

A Dell Technologies legújabb tanulmánya szerint a többfelhős rendszerek egységes felügyelete csökkenti az informatikai költségeket, növeli az adatbiztonságot és felgyorsítja az innovációt.

2020. április 3. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás