SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

forrás: Prím Online, 2019. október 17. 13:44

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

Napjainkban egyre több szervezetnél használnak konténereket, mivel segítségükkel gyorsabban elérhetővé tehetők és könnyebben hordozhatók az alkalmazások, illetve egyszerűbben kezelhetők a nagy teljesítményű, felhőnatív alkalmazások is. A konténerek felügyelete azonban összetett feladat. Ebben nyújt segítséget a SUSE a nagyvállalati felhasználásra szánt SUSE CaaS Platformmal, amely támogatást biztosít a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez, illetve egyszerűsíti a konténeralapú szolgáltatások telepítését és monitorozását. 

 

Az új kiadással a SUSE elsőként kínál olyan fejlett Kubernetes-szolgáltatást, amely kihasználja a Cilium nyílt forráskódú projekt előnyeit. A Cilium funkcióira alapozva a vállalat magasabb szintű alkalmazásbiztonságot nyújt a Kubernetes-felhasználók számára a nagy teljesítményű csomagszűrésnek, valamint a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. 

 

„A Cilium-alapú hálózati funkciók támogatásával lépéselőnyt biztosítunk ügyfeleink számára azokkal szemben, akik más, üzleti alapon támogatott Kubernetes-megoldásokat használnak. Ez is egyik példája annak, hogyan segítjük elő a digitális átalakulást kifinomult nyílt forráskódú megoldásainkkal, hozzájárulva a nagyvállalatok folyamatos innovációjához, versenyképességéhez és növekedéséhez” – hangsúlyozta Thomas Di Giacomo, a SUSE műszaki tervezésért, termékekért és innovációért felelős elnöke.

 

„A SUSE nagyon korán felismerte, hogy a Cilium mekkora értéket képvisel a Kubernetes hálózati és biztonsági technológiák megújításában a rendkívül dinamikus, API-központú mikroszolgáltatások korában. Már az 1.0 verzió kiadását megelőzően is aktív támogatója volt a Cilium nyílt forráskódú közösségnek, és nagyon örülünk, hogy nagyvállalati szintű Kubernetes disztribúcióként elsőként alkalmazzák a Ciliumot alapértelmezett hálózati és biztonsági technológiaként” – mondta Thomas Graf, az Isovalent technológiai igazgatója és társalapítója, valamint a Cilium alapítója.

 

A SUSE CaaS Platformot bemutató videó: 

 

A SUSE CaaS Platform legfrissebb kiadásának újdonságai még hatékonyabb támogatást kínálnak a konténerek és a Kubernetes használatához, mivel nagyobb alkalmazásbiztonságot nyújtanak, segítenek lépést tartani a technológiai fejlődéssel, illetve a platform skálázhatóságának lehetőségeit is bővítik. A megoldás a Kubernetes és a SUSE Linux Enterprise legújabb verzióit integrálja, és az alábbi előnyöket biztosítja a vállalatok számára: 

  • Növeli az alkalmazásbiztonságot a Cilium-alapú, nagy teljesítményű csomagszűrésnek és a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. A gyors csomagszűrés hatékonyabb védelmet nyújt a fürtök számára, a központosított felügyelettel, a következetes és hatékony biztonsági irányelvek meghatározásával és bevezetésével pedig biztonságosabbá tehető a kommunikáció. Ezáltal a biztonsági szakemberek kezébe kerül a biztonsági felügyelet, így a fejlesztőknek nem kell a hálózatbiztonsági aggályokkal foglalkozniuk, mivel a biztonsági házirendek elkülönülnek az alkalmazás kódjától.
  • Segít lépést tartani a Kubernetes technológia fejlődésével, mivel zökkenőmentesen, a háttérben futva teszi lehetővé a platform frissítését, így egyszerűbben és gyorsabban érhetők el az új funkciók. Ezenkívül a SUSE CaaS Platform képes önmagát frissíteni, így költséges állásidő nélkül állítja át a szolgáltatásokat a frissített funkciókra.
  • Több lehetőséget kínál a platform skálázásához, ezzel pedig számos különféle felhasználási terület, szolgáltatás és környezet számára biztosít támogatást. Az ügyfelek az elosztott telepítési keretrendszer segítségével hatékonyan, a fürt növekedésével horizontálisan is skálázhatják a Kubernetes környezetet. Továbbá a kisebb léptékű felhasználás költségét is csökkenthetik az új, mindössze három csomópontot tartalmazó mini fürttel, ami különösen a fejlesztői és tesztelői környezetek esetében hasznos.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu „Gateway” ügyfélközpontja gyorsítja a digitális átalakulás terjedését

A Fujitsu közzétette terveit a digitális átalakulás terjedését gyorsító korszerű ügyfélközpontja kialakításáról az indiai Punéban. A „Fujitsu Gateway” nevet viselő központ fontos kapcsolattartási pontként szolgál a Fujitsu tökéletesen integrált modellre épülő, globális szolgáltatási képességeinek meggyőző bemutatására. 

2019. november 15. 11:45

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon

Új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központ létrehozását jelentette be a Nokia Budapesten. Az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában. A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt IT megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni.

2019. november 15. 09:06

Így lehetsz képben 52 ország adózási híreivel egy csapásra!

Immár letölthető a KPMG okostelefonos alkalmazása, amivel első kézből értesülhetünk a világ bármely országának adózási témában megjelenő híréről, illetve a KPMG szervezetén belül készülő szakmai elemzésekről, jelentésekről. A KPMG Digital Economy Tax Tracker iOS-en és Androidon is fut.

2019. november 14. 18:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás