Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex

forrás: Prím Online, 2019. november 11. 14:33

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

Az AerinX által fejlesztett kiterjesztett valóság (AR/MR) alapú rendszer a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálását, és az ehhez kapcsolódó karbantartási feladatokat lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé teszi, mint korábban. Ez az iparág egyik jelentős problémáját oldhatja meg, hiszen jelenleg a légijárművek külső felületének átvizsgálása lényegében manuálisan, kézi eszközökkel zajlik. 

 

 

 

„Közel egy éve kezdtük meg stratégiai partneri együttműködésünket az AerinX-szel, melynek keretében a közös munka eredményeként olyan csúcstechnológiát fejlesztünk, ami mostanra megérett az éles, tesztüzemben való alkalmazásra is. Nagy reményeket fűzünk a szoftveres megoldás használatához, az előzetes tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszer alkalmazásával precízebben és gyorsabban tudjuk majd elvégezni a repülőgépek külső felszíni átvizsgálásához kapcsolódó munkafolyamatokat, ezzel extra szolgáltatásokat kialakítva ügyfeleinknek” – hívta fel a figyelmet Demény Árpád, az Aeroplex of Central Europe repülőgép-karbantartó vállalat ügyvezetője. 

 

Early Adopter program vezeti elő a piacra lépést 

Közel három év intenzív kutatás-fejlesztési tevékenység eredményeként az AerinX jelentős mérföldkőhöz ért, hiszen az innovatív repülőgép átvizsgálási rendszer, a kiterjesztett valóság technológia folyamatos fejlődésének is köszönhetően elérte a közel piacképes állapotot. A piacra lépés előszobájaként az AerinX Early Adopter programot indított el, melynek keretében további globális repülőgépipari szereplőkkel tervez stratégiai együttműködést megvalósítani.

 

Az AerinX alapítói balról jobbra: Hanyecz Imre, Gonda László,  Wéber Zoltán, Kiss Antal Bence  

 

„Az AerinX elindította Early Adopter programját, melynek keretében exkluzív módon néhány további globális stratégiai partnerünk rendelkezésére bocsátjuk repülőgép átvizsgáló rendszerünket. A program keretében éles tesztüzemben fogjuk használni az AerinX szoftvert, a tervezetten néhány hónapos tesztidőszakot követően, a pilot projektek tapasztalatai alapján pedig várhatóan 2020 második felében piacra lépünk rendszerünkkel. Az Early Adopter programunkban résztvevő partnereinkkel hosszú távú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés kialakítását tervezzük” – fogalmazott Kiss Antal Bence, az AerinX társalapító-ügyvezetője. 

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatok és következtetések a legjobb ellenszerei a koronavírusnak

Második szakaszába lépett a koronavírus elleni küzdelem, egyre több vállalatnál indul be a termelés, és térnek vissza a dolgozók. Az SAP szakértői összefoglalták 5+1 ajánlásukat a járványhelyzet miatti készültség fokozatos lazításának időszakára. Noha elsősorban közép- és nagyvállalati ügyfelek részére szólnak ezek a javaslatok, a metodika a kisebb vállalkozások számára is releváns lehet.

2020. május 26. 19:00

Világszerte összefognak a Continental alkalmazottai

A Continental alkalmazottai világszerte összefognak a koronavírus-járvány terjedésének és következményeinek megfékezése érdekében, és különféle kezdeményezéseken keresztül nyújtanak testre szabott segítséget, többek közt egyéni védőeszközök gyártása révén. Most, hogy a társadalmi távolságtartás már a mindennapi élet részévé vált, saját ötleteket osztanak meg és innovatív koncepciókat dolgoznak ki e téren, amivel hozzájárulnak az egészség és a közjó védelméhez.

2020. május 26. 14:31

Okos megoldásokkal javíthatnak helyzetükön az irodaüzemeltetők

Jelentős változásokra lehet számítani az irodapiacon a következő hónapokban, a bérlők ugyan lassan ismét birtokba veszik a létesítményeket, de új igények merülnek fel. Az irodaházak üzemeltetői számára a várható válság és az új elvárások miatt minden eddiginél fontosabbá válhatnak a hatékonyságot növelő intelligens megoldások. 

2020. május 26. 09:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás