Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex

forrás: Prím Online, 2019. november 11. 14:33

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

Az AerinX által fejlesztett kiterjesztett valóság (AR/MR) alapú rendszer a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálását, és az ehhez kapcsolódó karbantartási feladatokat lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé teszi, mint korábban. Ez az iparág egyik jelentős problémáját oldhatja meg, hiszen jelenleg a légijárművek külső felületének átvizsgálása lényegében manuálisan, kézi eszközökkel zajlik. 

 

 

 

„Közel egy éve kezdtük meg stratégiai partneri együttműködésünket az AerinX-szel, melynek keretében a közös munka eredményeként olyan csúcstechnológiát fejlesztünk, ami mostanra megérett az éles, tesztüzemben való alkalmazásra is. Nagy reményeket fűzünk a szoftveres megoldás használatához, az előzetes tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszer alkalmazásával precízebben és gyorsabban tudjuk majd elvégezni a repülőgépek külső felszíni átvizsgálásához kapcsolódó munkafolyamatokat, ezzel extra szolgáltatásokat kialakítva ügyfeleinknek” – hívta fel a figyelmet Demény Árpád, az Aeroplex of Central Europe repülőgép-karbantartó vállalat ügyvezetője. 

 

Early Adopter program vezeti elő a piacra lépést 

Közel három év intenzív kutatás-fejlesztési tevékenység eredményeként az AerinX jelentős mérföldkőhöz ért, hiszen az innovatív repülőgép átvizsgálási rendszer, a kiterjesztett valóság technológia folyamatos fejlődésének is köszönhetően elérte a közel piacképes állapotot. A piacra lépés előszobájaként az AerinX Early Adopter programot indított el, melynek keretében további globális repülőgépipari szereplőkkel tervez stratégiai együttműködést megvalósítani.

 

Az AerinX alapítói balról jobbra: Hanyecz Imre, Gonda László,  Wéber Zoltán, Kiss Antal Bence  

 

„Az AerinX elindította Early Adopter programját, melynek keretében exkluzív módon néhány további globális stratégiai partnerünk rendelkezésére bocsátjuk repülőgép átvizsgáló rendszerünket. A program keretében éles tesztüzemben fogjuk használni az AerinX szoftvert, a tervezetten néhány hónapos tesztidőszakot követően, a pilot projektek tapasztalatai alapján pedig várhatóan 2020 második felében piacra lépünk rendszerünkkel. Az Early Adopter programunkban résztvevő partnereinkkel hosszú távú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés kialakítását tervezzük” – fogalmazott Kiss Antal Bence, az AerinX társalapító-ügyvezetője. 

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges fejlesztéssel hódíthatnak az MI-megoldások

Új szintre emeli a nagy mennyiségű adat feldolgozását, a mesterségesintelligencia-alkalmazások és a gépi tanulás használatát a Schneider Electric és partnerei által bejelentett fejlesztés. Az első, kereskedelmi forgalomban is elérhető, integrált, folyadékhűtéses szerverszekrény azon túl, hogy támogatja a nagy számításigényű feladatok elvégzését, hatékony energiafelhasználást is biztosít.

2019. december 12. 09:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás