Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

forrás: Prím Online, 2019. november 18. 12:54

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

Ez az eddigi legnagyobb kezdeményezés, amely összefogásra szólítja fel az állami, üzleti és civil szféra szereplőit azzal a céllal, hogy közös és összehangolt lépéseket tegyenek a kibertér védelme érdekében. Közöttük tudhatunk immár 74 államot, 350 nemzetközi, civil és kormányzati szervezetet, valamint a magánszektor 600 képviselőjét. Összességében a párizsi felhívás aláírói az ENSZ tagállamainak csaknem 40 %-át képviselik. A csatlakozók száma egyértelműen tükrözi, hogy a biztonságos kibertér iránti elkötelezettség széles körben elterjedt és támogatott ­- olvasható John Frank, a Microsoft EU kormányzati kapcsolatokért felelős alelnökének a posztjában.

 

 

A francia kormány által 2018 novemberében bejelentett önkéntes többoldalú érdekképviseleti kezdeményezés 9 alapelve a kibertérben zajló folyamatok valós kihívásaira fókuszál, mint például a választási folyamatok ellen irányuló kibertámadások megakadályozása, az internethez való hozzáférés védelme és a kritikus infrastruktúrák elleni támadások megfékezése. A párizsi felhívás fontos lépés és erős alap a digitális béke felé vezető úton. Közös együttműködésre és elköteleződésre szólít fel a vonatkozó alapelvek és nemzetközi normák támogatására.

 

„A kezdeményezés korai közreműködőjeként és aktív támogatójaként, örömmel látjuk a számos közép-kelet-európai és különösen a magyar csatlakozókat is. Gratulálunk nekik és várjuk e téren is a közös együttműködést!” – mondta Mátrai Zsuzsanna, a Microsoft közép-kelet-európai vállalati és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05