Kiterjesztette a készülékbiztosítási lehetőségeket a Telenor

forrás: Prím Online, 2019. november 27. 15:43

Nem számít már ritkaságnak, hogy egy mobiltelefon vagy táblagép több százezres értéket képvisel – de ki az, aki nyugodt szívvel hordana ilyesmit a zsebében tudva, hogy bármikor megsérülhet, vagy ellophatják? A Telenor immár mindenki számára ajánl megnyugtató megoldást, aki náluk vásárolja készülékét.

A készülékbiztosítás nem új dolog a Telenornál, hiszen akik hűségnyilatkozatot írtak alá a készülékvásárlásánál, ők korábban is megköthették az extra nyugalmat jelentő szerződést. Néhány napja azonban ez már nem csak nekik elérhető: mostantól mindenki választhatja a biztosítást, aki új telefont, tabletet, vagy bármilyen, saját IMEI-számmal rendelkező készüléket vásárol a szolgáltatónál. Ezek után tehát nem kötik már hűségidőhöz a biztosítást, a listaáron vásárolt készülékek mellé is választható a szolgáltatás. Így akár havi pár száz forintért cserébe már nem kell izgulni amiatt, hogy mi lesz, ha a telefon megsérül, elvész, netán ellopják. Annak fényében pedig, hogy egy mobil ára nemritkán több százezer forint, igazán nem számít komoly tételnek a biztosítás, pláne ahhoz képest, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt.

 

 

 

A Telenor három biztosítási csomagot kínál, többek közt ettől is függ a havi költség. A Basic, Medium és Extra néven kínált a csomagok nem csak havidíjaikban, de a kínált szolgáltatásokban is különböznek. A Basic csomag már 390 forinttól elérhető, a készüléket érő véletlen sérülésre, a kijelző betörésére, rongálódásra nyújt védelmet. A Medium csomag emellett a lopás (gépkocsi feltörés, betöréses lopás, rablás, zseblopás, kifosztás) káresetére, míg az Extra a gyári garancia leteltét követő 365 napon belül a készülék belső meghibásodására és párásodására is biztosítást nyújt. Ez utóbbi esetek gyakoribbak, mint gondolnánk: sokan vannak, akik akár a fürdőszobába is magukkal viszik a készüléket, nem gondolva arra, hogy a párás levegő – ha nem is azonnal, de – akár néhány hónap alatt tönkreteheti a készülékek belső fém alkatrészeit vagy az érintkezéseket. - A biztosítás ára a választott csomag mellett attól is függ, hogy mekkora volt a készülék vásárláskor aktuális listaára - tette hozzá Homola Márton, a Telenor digitális termékeiért felelős igazgatója.

 

 

 

A biztosítás nem csak biztonságot, de kényelmet is jelent, hiszen a sérült, vagy elromlott készüléket futárszolgálat veszi át, szállítja háztól-házig, ezt is tartalmazza a szolgáltatás. A kárbejelentés teljes folyamata letudható egy díjmentesen hívható telefonszámon, személyes ügyintézésre nincs szükség. Ráadásul a kárrendezés idejére sem marad telefon nélkül az ügyfél: igény esetén a Telenor cserekészüléket biztosít. Ha a telefon vagy tablet nem javítható, vagy ellopták azt, a készüléket a biztosító cseréli vagy pótolja. Fontos azonban tudni, hogy ha bűncselekmény miatt sérült meg, vagy tűnt el a készülék, a biztosítás érvényesítéséhez rendőrségi feljelentést kell tenni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Tettek hálózatán biztonságban tudhatod azokat, akik igazán fontosak

A Telekom portfóliója új IoT (Internet of Things – a dolgok internete) megoldásokkal bővül, amelyek speciális, kedvező díjcsomagokat és ezekhez tartozó eszközöket tartalmaznak. A Gyerek okosóra megoldás, a Kisállat Radar megoldás, valamint Táska Radar megoldás biztosítják, hogy a Telekom ügyfelek távolról is láthassák hozzátartozóik útját, kapcsolatba léphessenek velük, valamint követhessék házi kedvencük csatangolásait, vagy akár értékeik földrajzi pozícióját. 

2019. december 8. 12:05

Százféle innováció, egy közös szikra

Az áttörő újítások mindig egy korszakalkotó ötlettel kezdődnek. Ahhoz azonban, hogy egy jó elképzelés megszülethessen, és abból sikeres fejlesztés legyen, szükség van a megfelelő és támogató háttérre. Sokszor bele sem gondolunk abba, mi minden járul hozzá egy-egy különleges újításhoz a színfalak mögött. A SUSE számos különféle területen nyújt technológiai támogatást a digitális úttörőknek, az okos városok működtetésétől kezdve a Hold meghódításán és a biztonságos közlekedésen át a rák eddig ismeretlen gyógymódjainak kutatásáig.

2019. december 8. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás