Magyarok pörgetik fel az eurázsiai startup ökoszisztémákat

forrás: Prím Online, 2019. november 27. 18:49

A magyarországi MeOut Csoport szervezi az eurázsiai régió legjelentősebb startup eseményét november 28-29. között Tbilisziben. Georgia fővárosában 20 kategóriában adják át az EuroAsian Startup Awards győzteseinek az elismeréseket; szerveznek emellett iparági találkozót edukációs céllal és  kiemelkedő hazai startupok bevonásával HackMeOut néven 100 fős hackathont. A mintegy 40 fős magyar delegáció jelenléte új lendületet adhat a magyar és az eurázsiai startup ökoszisztémák közti együttműködéseknek. A kétnapos eseményre több mint 14 országból mintegy 400 iparági szereplőt várnak.

A MeOut Csoport által elindított EuroAsian Startup Awards az első szervezet, amely Budapest központtal egy olyan gazdasági hidat hozott létre, amely egységes régióba szervezi Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Georgia, Moldova, az Orosz Föderáció, Ukrajna és Törökország startup ökoszisztémáit; valamint lehetőséget teremt ezen országok szereplői, illetve Magyarország és az Európai Unió közti innovációs együttműködések fokozására. 

 

“A MeOut Csoport az EuroAsian Startup Awards létrehozásával nem csupán útjára indította a régió legjelentősebb startup versenyét, hanem egy 300 millió fős gazdasági régiót kovácsolt össze. Célunk, hogy ezt a jelentős potenciállal rendelkező piacot és szereplőit becsatornázzuk a magyar és az európai uniós piacokon keresztül a nemzetközi vérkeringésbe. Ennek egyik lépéseként Magyarországon egyedülálló módon egy közel 50 főből álló innovációs csapatot delegálunk a EuroAsian Startup Awards regionális döntőjére, Tbiliszibe. Így biztosítjuk, hogy a résztvevők minőségi szakmai tartalomhoz kapjanak hozzáférést és lehetőséget teremtünk a további kapcsolatépítésére, konkrét együttműködések kialakítására” - fogalmazott Sándor Attila, a MeOut Csoport alapítója és elnöke. 

 

A EuroAsian Startup Awards döntőjét 8 helyi díjátadó előzte meg, amelyekre közel 3000 startup és ökoszisztéma szereplő (szabadúszók,  befektetők, inkubátorok, közösségi irodák stb.) nevezett. Közülük került ki a több mint 100 helyi győztes. Őket olyan kategóriákban ismerték el, mint például “az év alapítója”, “az év női vállalkozója”,  vagy “az év legjobb adat alapú startupja”. Közülük kerül ki a 20 regionális győztes november 29-én.

 

A díjátadó lehetőséget kínál arra, hogy a régió már meghatározó vagy még csak feltörekvő szereplőit összehozza. Ezzel egy olyan platform jön létre, amely kiváló lehetőséget biztosít a startup ökoszisztéma szereplőinek a kapcsolatépítésre, konkrét együttműködések kialakítására.

 

Különösen azért is, mert a regionális győztesek bejelentésén túl számos kísérőeseményre is sor kerül. HackMeOut néven egy 24 órás hackathon részeként 12 ország mintegy 80 fiatalja keres konkrét IT megoldásokat előre meghatározott üzleti kihívásokra, továbbá panelbeszélgetések részeként regionális és globális ökoszisztéma szereplők beszélgetnek innovációs trendekről, együttműködési lehetőségekről, kihívásokról. 

 

A magyar delegációt a MeOut Csoport csapatán kívül a Global Startup Awards, a TechEmbassy, az INPUT program, a Start It Up, a MindTech, a Rendi, a RocketShepherd, a HubHub, a Capturly, a Cyex és a GYEEK Club képviseli.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Tettek hálózatán biztonságban tudhatod azokat, akik igazán fontosak

A Telekom portfóliója új IoT (Internet of Things – a dolgok internete) megoldásokkal bővül, amelyek speciális, kedvező díjcsomagokat és ezekhez tartozó eszközöket tartalmaznak. A Gyerek okosóra megoldás, a Kisállat Radar megoldás, valamint Táska Radar megoldás biztosítják, hogy a Telekom ügyfelek távolról is láthassák hozzátartozóik útját, kapcsolatba léphessenek velük, valamint követhessék házi kedvencük csatangolásait, vagy akár értékeik földrajzi pozícióját. 

2019. december 8. 12:05

Százféle innováció, egy közös szikra

Az áttörő újítások mindig egy korszakalkotó ötlettel kezdődnek. Ahhoz azonban, hogy egy jó elképzelés megszülethessen, és abból sikeres fejlesztés legyen, szükség van a megfelelő és támogató háttérre. Sokszor bele sem gondolunk abba, mi minden járul hozzá egy-egy különleges újításhoz a színfalak mögött. A SUSE számos különféle területen nyújt technológiai támogatást a digitális úttörőknek, az okos városok működtetésétől kezdve a Hold meghódításán és a biztonságos közlekedésen át a rák eddig ismeretlen gyógymódjainak kutatásáig.

2019. december 8. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás