Teltház az MKB Fintechlab Design Summit 2019-en

forrás: Prím Online, 2019. december 3. 18:38

November 21-én a hazai pénzügyi világ számára értékes eseményre került sor az MKB Fintechlab szervezésében. Az idei évben első alkalommal megrendezett  Fintechlab Design Summit 2019 fókuszában az ügyfélközpontú tervezés állt, amely a legalkalmasabb  eszköz a digitális átálláshoz szükséges gondolkodásmód kialakítására. 

A Fintechlab Design Summit 2019 170 résztvevője a nemzetközi bankvilág olyan ismert szereplőinek képviselőitől tanulhatott, mint a Revolut, az N26, a CHERRISK, a Transferwise, vagy a cseh MONETA Money Bank. 

 

A Fintechlab Design Summit 2019 témái az ügyfélközpontú szolgáltatások kialakítására és az ezekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokra épültek. Henrik Hagedorn, az N26 egyik vezetője elmondta, hogy az N26-nál például már felhasználói élményt tükröző UX mérőszámokkal elemzik az ügyfelek elégedettségét. Karol Sadaj, a Revolut lengyelországi vezetője hangsúlyozta, hogy az ügyfélélmény szempontjából kiemelkedően fontos az egyszerű, érthető felhasználói élmény és az ügyfelek viselkedésének mély megértése, ugyanis a digitális világban a bankoknak választ kell tudniuk adni a nagy globális trendek miatt megváltozott ügyfélelvárásokra, mint a mobiltelefon elterjedése vagy az 24/7 elérhetőség.

 

Pereczes János, az MKB Fintechlab ügyvezető igazgatója: "A Design Thinking (tervezői gondolkodásmód) számunkra a működés definiálását jelenti: hogyan definiáljuk egy szervezet működését, hogyan tervezünk meg ügyfélélményt, és hogyan fejlesztünk digitális és fióki szolgáltatásokat. Mint minden szektor, a pénzügyi szektor is az emberekről szól, így a fejlődés azt jelenti, hogy ügyfeleinkre és kollégáinkra koncentrálunk és a technológia előrehaladásával, azt felhasználva valódi értéket teremtünk számukra. Tudatos építkezés zajlik nálunk, amely középpontjában emberek állnak. Azért szerveztük meg a Fintechlab Design Summit 2019-et, hogy a tapasztalatainkat megoszthassuk és elhozzuk a közönség számára a legsikeresebb nemzetközi példákat."

 

Az MKB Fintechlab kiemelten fontosnak találja az edukációt és a következő generációs szakemberek támogatását, így a rendezvényen lehetősége nyílt részt venni a Corvinus és a CEU diákjainak is. 

 

A tervek szerint a rendezvény évente visszatérő formában segíti majd a nemzetközi kapcsolatépítést és együttműködést. Továbbá, az MKB Fintechlab kapcsolódó eseményei és képzési programjai 2020-ban folytatódnak, melyek a tervezői gondolkodással kapcsolatos tudást lesznek hivatottak átadni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

A Magyar Telekom bejelenti, hogy Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes saját kezdeményezésére távozik a Társaságtól 2020. február 29-i hatállyal. Utódja 2020. március 1-i hatállyal Darja Dodonova, a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz.

2019. december 6. 15:06

Már bérletet is lehet vásárolni a MÁV mobilalkalmazás segítségével

A MÁV-START újabb fejlesztésének köszönhetően a menetjegyeken kívül már bérletet is lehet váltani a MÁV applikáción keresztül. Az új funkció kezdetben azok számára lesz elérhető, akiknek Android operációs rendszert futtat okoseszköze; az iOS-t használók pedig várhatóan február 15-től vehetik igénybe az új szolgáltatást.

2019. december 6. 11:57

Új megoldás a senior szűkében lévő szoftverfejlesztő cégeknek

Az informatikushiány ellenére a pályakezdő fejlesztők elhelyezkedését is nehezíti, hogy a cégek sokszor már egy belépő pozíció esetén is elvárják a tapasztalatot. A programozókat képző Green Fox Academy belső fejlesztési ügynökségében, a Húliban a frissen végzettek már az álláskeresés idején valós projekteken dolgozhatnak, jelenleg többek között a Twitter ex engineering managere számára fejlesztenek. A Húli új együttműködési konstrukciója emellett a vállalatok egyik legfőbb toborzási kihívására is választ ad.

2019. december 6. 09:13

Meghirdették a 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM-mel és az NKFIH-val együtt, keresi azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2019-ben kiemelkedő innovációs tevékenységgel, jelentős üzleti hasznot értek el. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtandó Innovációs Nagydíjra és további hét innovációs díjra, 2020. február 12-ig lehet jelentkezni.

2019. december 5. 20:35

Negyedik alkalommal kapott Zöld Nyomda díjat a Xerox

Negyedik alkalommal kapta meg a Zöld Nyomda Díjat a Xerox Digitális Nyomda, amellyel elismerték, hogy olyan innovatív technológiákat használ a termelékenység növelésére, amely a lehető legkisebbre csökkenti a környezeti hatásokat. A Xerox, amely élen jár az intelligens dokumentumkezelésben, közel húsz éve segíti ügyfeleit digitális nyomdai szolgáltatásokkal is Magyarországon, amelynek során olyan megoldásokat kínál, amellyel támogatja a digitalizációs törekvéseket is.

2019. december 5. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás