Új vezető a Baker McKenzie adatvédelmi jogi csapatának élén

forrás: Prím Online, 2019. december 3. 17:05

Dr. Vári Csaba novemberben csatlakozott Magyarország egyik vezető jogi irodájához, hogy a szellemi tulajdon és információs technológiai csoportban átvegye az adatvédelmi csoport irányítását. Vezetésével tovább bővülnek a Baker McKenzie által nyújtott szolgáltatások az adatvédelem és kiberbiztonság területén. 

A szakember több mint 20 éves szakmai pályafutása során elismert nemzetközi ügyvédi irodákban szerzett széleskörű jogi tapasztalatot. Éveken keresztül egy szellemi tulajdon és információs technológiai csoport vezető ügyvédjeként különös figyelmet fordított az adatvédelmi és a hálózati biztonsági ügyekre. 

 

Dr. Vári Csaba a GDPR életbe lépése során jelentős számú globális és hazai ügyfelet segített az új uniós szabályozás sikeres adaptálásában. Ennek során az ügyfelek adatvédelmi tevékenységének teljes körű átvilágítása mellett jogi támogatást nyújtott a szükséges folyamatok és rendszerek bevezetése és implementálása kapcsán, továbbá képzéseket tartott a személyes adatok kezelését napi szinten végző munkatársak és az ügyfelek vezetői részére. A szakértő az elmúlt években számos szakmai publikáció szerzőjeként is feltűnt. 

 

Új pozíciójában az adatvédelmi csoport vezetőjeként biztosít teljes körű jogi tanácsadást ügyfeleinek az adatvédelem és a kiberbiztonság területén, legyen szó az európai általános adatvédelmi rendeletről és a hazai adatvédelmi jogszabályokról vagy az elektronikus kereskedelmet és a felhőszolgáltatásokat érintő legfrissebb szabályozásokról. Hatékony jogi támogatást nyújt ügyfeleinek adatvédelmi hatásvizsgálatok elvégzése, adatvédelmi incidensek kezelése valamint érintetti jogokkal kapcsolatos megkeresések megválaszolása során, továbbá képviseli ügyfeleit a felügyeleti hatóságok és bíróságok előtt. 

 

"Csaba érkezésével két évtizedes jogi pályája alatt felhalmozott páratlan adatvédelmi tanácsadói szaktudással és tapasztalattal gazdagodik irodánk. Teljeskörű szakmai ismeretének köszönhetően továbbra is kimagasló szolgáltatást tudunk ügyfeleinknek nyújtani az adatvédelem és a kiberbiztonság területén" - hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszerte összefognak a Continental alkalmazottai

A Continental alkalmazottai világszerte összefognak a koronavírus-járvány terjedésének és következményeinek megfékezése érdekében, és különféle kezdeményezéseken keresztül nyújtanak testre szabott segítséget, többek közt egyéni védőeszközök gyártása révén. Most, hogy a társadalmi távolságtartás már a mindennapi élet részévé vált, saját ötleteket osztanak meg és innovatív koncepciókat dolgoznak ki e téren, amivel hozzájárulnak az egészség és a közjó védelméhez.

2020. május 26. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás