A Razer és a versenyzők is készen állnak a 2019-es Southeast Asian Games-re

forrás: Prím Online, 2019. december 4. 18:05

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája, megkezdte a visszaszámlálást a 2019-es Southeast Asian Games-re (SEA Games 2019, 2019-es Délkelet-Ázsiai Játékok), egy tizenegy ország részvételével zajló nemzetközi sporteseményre, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szentesített, és amelyen az esportok először kerülnek érmeszerző, kompetitív versenyszámként elismerésre.

A résztvevő országok versenyzői nemsokára összegyűlnek a Fülöp-szigeteken zajló SEA Games esport rendezvény megnyitóján, hogy megünnepeljék azt a történelmi eseményt, hogy az esportokat most első alkalommal ismerik el hivatalos sportágként. A versenyzők ezt követően a Mobile Legends: Bang Bang, Arena of Valor, Dota 2, Starcraft II, Tekken 7, valamint a Hearthstone játékokban csapnak össze, hogy megszerezzék az első SEA Games esport-medálokat.

 

"Ez egy jelentős mérföldkő az esportok és a SEA Games számára." - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. „A SEA Games-en való részvétel kulcsfontosságú lépés az esportok valódi világszínvonalú sportként történő elismertetése szempontjából. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy milyen messzire jutott az esport, és továbbra is világszerte támogatni fogjuk az esport versenyzőket.”

 

A PhilSGOC garantálja az esport versenyzők jólétét

A Fülöp-szigeteki SEA Games Szervező Bizottsága (PhilSGOC) és a Razer emellett szoros kommunikációt folytat az esport versenyzők biztonságáról és kényelméről. Nyilvános eszmecserét folytattak a SEA Games versenyzőivel való bánásmód és a versenyhelyszínek szervezése kapcsán a sajtóban megjelent negatív visszhangokkal kapcsolatban, amelyek megkérdőjelezték a versenyzők elhelyezésének, táplálkozásának, és általános életszínvonalának minőségét. A PhilSGOC biztosította a Razert arról, hogy gondoskodni fog az esport versenyzőkről. Ezen felül a verseny helyszíne (Filoil Flying V Centre) megfelelő felszereléssel fogja elősegíteni az esport-eseményeket.

 

„A PhilSGOC biztosított minket arról, hogy a versenyzők jóléte továbbra is az elsődleges prioritás számukra. Optimális környezet áll esport versenyzőink rendelkezésére, hogy a legjobb tudásuk szerint teljesítsenek.” - mondta Tan. „A versenyzők itt egy új korszakot nyitnak meg, mivel nem csak a nemzeti büszkeségért, hanem a sport legitimációja érdekében is küzdenek. Jelenlétük a SEA Games-en ösztönözni fogja az új esport tehetségeket, hogy kitörjenek, és olyasvalamiért tegyenek, ami igazi szenvedélyük.”

 

A út az esportok elismertetéséig

A Razer immáron több mint egy évtizede küzd azért, hogy világszerte népszerűsítse az esportokat, és az első márkák között volt, akik esport csapatokba és versenyekbe fektettek be, valamint támogatták és szponzorálták ezeket. A világ esport versenyzőinek támogatására a Razer létrehozta a Team Razert - a világ esport bajnokságain hivatásosan versenyző játékosok elit csoportját. A Team Razer - egyebek mellett - az Evil Geniuses, a mousesports, és a Team Alliance csapatait tudhatja soraiban.

 

A SEA Games 2019 hivatalos esport-partnereként a Razer egyéves kampányt indított a régióból érkező támogatás ösztönzése érdekében. A Min-Liang Tan vezérigazgató által vezetett Razer küldöttség 2018-ban több alkalommal is találkozott a PhilSGOC és a Fülöp-szigeteki Olimpiai Bizottság (POC) tagjaival, folyamatosan azon dolgozva, hogy az esportokat beépítsék a 2019. évi SEA Games programjába - ez pedig idén decemberben végre meg is valósul.

 

Jól felkészülten, tökéletesen felszerelve

A Razer az összes versenyzőt nagy teljesítményű esport-perifériáival fogja felfegyverezni. A a Razer Viper – a közelmúltban megjelent, esport-profikkal szoros együttműködésben kifejlesztett, optikai kapcsolókkal rendelkező, könnyű gamer egér - lesz a 2019-es SEA Games hivatalos egere a játékok során. Annak biztosítása érdekében, hogy minden résztvevő versenyző jól felkészült legyen, és lehető legjobb formáját nyújtsa, a Razer számos profi edzőtábort is szervezett az esemény előtt.

 

A szingapúri csapat (elől) edzése a thaiföldi csapat ellen Szingapúrban, a 2019. szeptember 2-án és-3-án tartott Razer SEA Games Esports Bootcampen.

 

Ez év szeptemberében, Szingapúrban rendezték meg az első Razer SEA Games Esports Bootcampet a régió Dota 2 csapatai számára. A SEA Games szingapúri, indonéz, thaiföldi és Fülöp-szigeteki színekben induló versenyzőit Sam 'Bulba' Sosale, az élvonalbeli Evil Geniuses esport csapat edzője készítette fel.

 

Ez a lendület novemberben is kitartott, amikor egy második edzőtáborra került sor az Indonéziából, Malajziából, a Fülöp-szigetekről és Thaiföldről érkezett, Tekken 7 versenyzők számára. Őket Kim “JDCR” Hyunjin, a világ egyik legsikeresebb Tekken játékosa edzette.

 

A 2019. évi SEA Games megnyitó ünnepségére a Fülöp-szigeteki Manilában, a Filoil Flying V Centre-ben kerül sor 2019. december 5-én, amelyet az egyes játékok sűrű ütemezésű, izgalmas bajnokságai követnek, a döntőket pedig 2019. december 10-én tartják meg.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvan az év digitális tanári csapata

Negyedik alkalommal adta át az egymillió forint alapítványi támogatással járó Az Év Középiskolai Digitalizációs Tanári Csapata díjat a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A díjra magyarországi középfokú oktatási intézmények pályázhattak – és rekordszámban pályáztak is.

2019. december 6. 16:49

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

A Magyar Telekom bejelenti, hogy Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes saját kezdeményezésére távozik a Társaságtól 2020. február 29-i hatállyal. Utódja 2020. március 1-i hatállyal Darja Dodonova, a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz.

2019. december 6. 15:06

Már bérletet is lehet vásárolni a MÁV mobilalkalmazás segítségével

A MÁV-START újabb fejlesztésének köszönhetően a menetjegyeken kívül már bérletet is lehet váltani a MÁV applikáción keresztül. Az új funkció kezdetben azok számára lesz elérhető, akiknek Android operációs rendszert futtat okoseszköze; az iOS-t használók pedig várhatóan február 15-től vehetik igénybe az új szolgáltatást.

2019. december 6. 11:57

Új megoldás a senior szűkében lévő szoftverfejlesztő cégeknek

Az informatikushiány ellenére a pályakezdő fejlesztők elhelyezkedését is nehezíti, hogy a cégek sokszor már egy belépő pozíció esetén is elvárják a tapasztalatot. A programozókat képző Green Fox Academy belső fejlesztési ügynökségében, a Húliban a frissen végzettek már az álláskeresés idején valós projekteken dolgozhatnak, jelenleg többek között a Twitter ex engineering managere számára fejlesztenek. A Húli új együttműködési konstrukciója emellett a vállalatok egyik legfőbb toborzási kihívására is választ ad.

2019. december 6. 09:13

Meghirdették a 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM-mel és az NKFIH-val együtt, keresi azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2019-ben kiemelkedő innovációs tevékenységgel, jelentős üzleti hasznot értek el. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtandó Innovációs Nagydíjra és további hét innovációs díjra, 2020. február 12-ig lehet jelentkezni.

2019. december 5. 20:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás