Hogyan pakolj, hogy minden beférjen?

forrás: Prím Online, 2019. december 12. 17:27

Egy repülőút már magában izgalmas, hát még akkor, ha nem férsz a bőröndödbe. Mit kéne kihagyni vagy éppen átpakolni ahhoz, hogy mindennek legyen helye, esetleg van más jó megoldás is? Lássunk néhány tippet az ideális utazásért!

10 tipp, hogy könnyebben menjen

 

  1. Lehet, hogy nem tudtál róla, de nem kell mindent csak a kabinbőröndödbe pakolnod. Mivel majdnem minden repülőn vihetsz magaddal egy kézitáskát, így az utazás szempontjából nagyon fontos kellékeknek már meg is van a helye. Iratok, pénz, kulcsok, értékek? Talán egy izgi könyv és töltő? Mindet tedd a kézitáskádba, és garantáltan elférsz a kabinbőröndben!
     
  2. Mindig a csomag tetejére vagy a fent említett kézitáskába kerüljön még: kézkrém, fontos gyógyszerek, arcra szánt pipere, nedves kéztörlő és kézfertőtlenítő, hiszen bármivel szembe kerülhetsz, egy kis nasi és üdítő, telefon, ha a könyv nem lenne elég és hozzá fülhallgató, nyakpárna, ha aludnál, íróeszköz.

  3. Bár a legtöbb gurulós bőrönd alkalmas laptop tárolására, de ha biztosra mennél, akkor válassz egy laptoptáskát az Etáskától.

  4. Zsonglőrködj a hellyel! Ne hajtogass, tekerj! Ezzel rengeteg helyet megspórolhatsz, és sokkal több minden fér bele a kabinbőröndödbe! Próbáld ki, megéri!

  5. Ne feledd, hogy a fedélzetre maximum 1 liter folyadékot vihetsz fel a bőröndben, amit 100 ml-es kiszerelésben kell prezentálnod. Éppen ezért a kedvenc tusfürdődet, samponodat porciózd ki, és tedd egy átlátszó zacskóba a cuccaid tetejére, hogy könnyen meg tudd mutatni az ellenőrzéskor!

  6. Alulra kerüljenek a cipők és a nehezebb cuccok, míg felülre a könnyebb ruhadarabok.

  7. Fontos, hogy ne vigyél felesleget! Előre tervezd meg, hogy mit fogsz viselni az adott napokon, így biztosan nem lesz szükséged más ruhadarabra. Légy előrelátó, és tervezz meg mindent! Hidd el, hálás leszel érte magadnak!

  8. Ha melegebb helyről utazol a hidegbe, akkor fontos, hogy helyet spórolj! A kabátot próbáld magadon viselni a felszállásnál, hogy ne foglalja a helyet. Jó, nem a 40 fokos melegben, de ha teheted, ne tedd a bőröndbe, mert rengeteg helyet elvesz a többi dolgodtól!

  9. A cipő kérdés nem csak a megrögzött gyűjtőknél okoz fejtörést! Mivel nagy helyet foglalnak, így érdemes egy univerzális és kényelmes cipőben utaznod, ami tökéletes a városi talpaláshoz és mindenhova praktikus. Válassz egy nőies, magasabb darabot is, ami jól jöhet egy bulisabb estén. Végül pedig egy kényelmes papucsot se hagyj otthon, ami mindig jól jöhet, bárhol is legyél, hiszen a lábadnak is jó érzés megpihenni.

  10. Ne halmozz! Ne vigyél minden napra 2 ruhát, bőven elég csak 1 szett! Ha nem megy egyedül, akkor kérj segítséget, és próbálj objektíven tekinteni az útra, arról nem is beszélve, hogy közösen pakolni sokkal érdekesebb és szórakoztatóbb!

 

Ugye, így már könnyebben fog menni az az ominózus pakolás?

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09