Hogyan pakolj, hogy minden beférjen?

forrás: Prím Online, 2019. december 12. 17:27

Egy repülőút már magában izgalmas, hát még akkor, ha nem férsz a bőröndödbe. Mit kéne kihagyni vagy éppen átpakolni ahhoz, hogy mindennek legyen helye, esetleg van más jó megoldás is? Lássunk néhány tippet az ideális utazásért!

10 tipp, hogy könnyebben menjen

 

 1. Lehet, hogy nem tudtál róla, de nem kell mindent csak a kabinbőröndödbe pakolnod. Mivel majdnem minden repülőn vihetsz magaddal egy kézitáskát, így az utazás szempontjából nagyon fontos kellékeknek már meg is van a helye. Iratok, pénz, kulcsok, értékek? Talán egy izgi könyv és töltő? Mindet tedd a kézitáskádba, és garantáltan elférsz a kabinbőröndben!
   
 2. Mindig a csomag tetejére vagy a fent említett kézitáskába kerüljön még: kézkrém, fontos gyógyszerek, arcra szánt pipere, nedves kéztörlő és kézfertőtlenítő, hiszen bármivel szembe kerülhetsz, egy kis nasi és üdítő, telefon, ha a könyv nem lenne elég és hozzá fülhallgató, nyakpárna, ha aludnál, íróeszköz.

 3. Bár a legtöbb gurulós bőrönd alkalmas laptop tárolására, de ha biztosra mennél, akkor válassz egy laptoptáskát az Etáskától.

 4. Zsonglőrködj a hellyel! Ne hajtogass, tekerj! Ezzel rengeteg helyet megspórolhatsz, és sokkal több minden fér bele a kabinbőröndödbe! Próbáld ki, megéri!

 5. Ne feledd, hogy a fedélzetre maximum 1 liter folyadékot vihetsz fel a bőröndben, amit 100 ml-es kiszerelésben kell prezentálnod. Éppen ezért a kedvenc tusfürdődet, samponodat porciózd ki, és tedd egy átlátszó zacskóba a cuccaid tetejére, hogy könnyen meg tudd mutatni az ellenőrzéskor!

 6. Alulra kerüljenek a cipők és a nehezebb cuccok, míg felülre a könnyebb ruhadarabok.

 7. Fontos, hogy ne vigyél felesleget! Előre tervezd meg, hogy mit fogsz viselni az adott napokon, így biztosan nem lesz szükséged más ruhadarabra. Légy előrelátó, és tervezz meg mindent! Hidd el, hálás leszel érte magadnak!

 8. Ha melegebb helyről utazol a hidegbe, akkor fontos, hogy helyet spórolj! A kabátot próbáld magadon viselni a felszállásnál, hogy ne foglalja a helyet. Jó, nem a 40 fokos melegben, de ha teheted, ne tedd a bőröndbe, mert rengeteg helyet elvesz a többi dolgodtól!

 9. A cipő kérdés nem csak a megrögzött gyűjtőknél okoz fejtörést! Mivel nagy helyet foglalnak, így érdemes egy univerzális és kényelmes cipőben utaznod, ami tökéletes a városi talpaláshoz és mindenhova praktikus. Válassz egy nőies, magasabb darabot is, ami jól jöhet egy bulisabb estén. Végül pedig egy kényelmes papucsot se hagyj otthon, ami mindig jól jöhet, bárhol is legyél, hiszen a lábadnak is jó érzés megpihenni.

 10. Ne halmozz! Ne vigyél minden napra 2 ruhát, bőven elég csak 1 szett! Ha nem megy egyedül, akkor kérj segítséget, és próbálj objektíven tekinteni az útra, arról nem is beszélve, hogy közösen pakolni sokkal érdekesebb és szórakoztatóbb!

 

Ugye, így már könnyebben fog menni az az ominózus pakolás?

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

2019. december 18. 10:44

A tervezést segítő szoftverek használata a versenyképesség feltétele

Az ipari automatizálással, a speciális feladatok ellátására megalkotott célgépek elterjedésével a gyártási folyamatok felgyorsultak, ezért a termékek előállítása egyre rövidebb időt vesz igénybe. Ahhoz, hogy az ötletek ennél is gyorsabban testet ölthessenek, a tervezési fázist is rövidebbre kell fogni, ez pedig tervezést segítő szoftverek alkalmazásával valósulhat meg.

2019. december 16. 20:46

Miért egyre népszerűbb az őzhús fogyasztása?

Az őzhúsokat egyre többen kedvelik, ennek köszönhetően az éttermekben is gyakori az étlapon. Ismerje meg, hogy miért népszerűbb évről-évre az őzhús, és miért lett számos ember számára a marhahús alternatívája!

2019. december 16. 19:08

Amit a fürdőszoba költöztetésénél figyelembe kell venni

Amikor költözés előtt állunk, a pakolás heteket is igénybe vehet, főleg, ha munka mellett próbáljuk elvégezni a szükséges teendőket. A konyha és a nappali bedobozolása után úgy érezhetjük, hogy a fürdőszobával már csak a pakolászás könnyebbik fele van hátra, hiszen a fürdő a többi helyiséghez képest kicsi, és amúgy sem tárolunk ott túl sok mindent.

2019. december 13. 12:48

Hogyan pakolj, hogy minden beférjen?

Egy repülőút már magában izgalmas, hát még akkor, ha nem férsz a bőröndödbe. Mit kéne kihagyni vagy éppen átpakolni ahhoz, hogy mindennek legyen helye, esetleg van más jó megoldás is? Lássunk néhány tippet az ideális utazásért!

2019. december 12. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás