Amit a fürdőszoba költöztetésénél figyelembe kell venni

forrás: Prím Online, 2019. december 13. 12:48

Amikor költözés előtt állunk, a pakolás heteket is igénybe vehet, főleg, ha munka mellett próbáljuk elvégezni a szükséges teendőket. A konyha és a nappali bedobozolása után úgy érezhetjük, hogy a fürdőszobával már csak a pakolászás könnyebbik fele van hátra, hiszen a fürdő a többi helyiséghez képest kicsi, és amúgy sem tárolunk ott túl sok mindent.

Amire ilyenkor nem gondolunk, az az, hogy a fürdőben lévő dolgok egy bizonyos részét minden nap használjuk, sőt még aznap is, amikor éppen költöznénk.
 


Ha te is költözni szeretnél a közeljövőben, de nem tudod, hogy kire bízd a sérülékeny dolgok költöztetését, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu szakembereivel, akik tudásuknak és tapasztalataiknak köszönhetően biztonságosan elszállítják a holmidat a régi otthonodból az újba!

 

Minden az időzítésen múlik

 

Mivel a fürdőszobát naponta használjuk, ezért hajlamosak vagyunk a fürdő bedobozolását az utolsó napra hagyni. Ez egy igen rossz megoldás, hiszen az utolsó pillanatra hagyott feladatokkal kapkodni fogunk, ami nem várt hibákat eredményezhet, például leejtjük a tükröt, ami eltörik, vagy nem zárjuk le rendesen a tusfürdős flakont, ami kifolyik.

 

Ezért lehetőleg úgy időzítsünk, hogy amikre nincs kifejezetten szükségünk a mindennapokban, mint például a törékeny díszek, azokat nyugodtan csomagoljuk el. Azokat a dolgokat, melyeket minden nap akár többször is használunk, mint a tisztálkodó szerek és a sminkek, pakoljuk egy külön dobozba, melyet csak akkor zárunk le, amikor már a furgonba kell tenni.

 

Válogassunk és selejtezzünk!

 

Költözéskor akár a fürdőt, akár a nappalit, akár a konyhát kezdenénk dobozolni, szánjunk időt a holmink átválogatására, és ha felesleges dolgot találunk, szabaduljunk meg tőle. Fürdő esetében nem ritka, hogy például üres flakonok maradnak a mosdó alatt, ezeket teljesen felesleges az új helyre magunkkal vinnünk. Vagy ha a törékeny díszek már nem okoznak örömet, nyugodtan továbbajándékozhatjuk, illetve amit nem használunk, szintén odaadhatjuk egy barátnak vagy rokonnak, aki hasznát venné. Azzal, hogy csak azokat visszük magunkkal, amire valóban szükségünk van, nem csak időt és energiát, hanem pénzt is spórolunk.

 

Stresszmentes fürdőszoba pakolás

 

Ahhoz, hogy elkerüljük a legjellemzőbb hibákat fürdőszoba pakolásakor, érdemes néhány tippet megfogadni gyakorlott költözőktől.

 

Az első ilyen, hogy készítsünk a család minden tagja számára tisztasági csomagot. Ezekbe pakoljunk minden olyan dolgot, melyekre minden nap szükségünk van. 

 

Második, hogy a törékeny dolgokat, mint amilyen a tükör is, alaposan csomagoljuk körbe kartonokkal, plédekkel, végül rögzítsük a csomagolást ragasztószalaggal. A tisztítószerek flakonjára figyelmesen csavarjuk rá a kupakot, és figyeljünk arra dobozolásnál, hogy ne a nehezebb tárgyakat tegyük a könnyebbekre, hanem fordítva, így a szivárgást és az összenyomódást is megakadályozhatjuk.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

2019. december 18. 10:44

A tervezést segítő szoftverek használata a versenyképesség feltétele

Az ipari automatizálással, a speciális feladatok ellátására megalkotott célgépek elterjedésével a gyártási folyamatok felgyorsultak, ezért a termékek előállítása egyre rövidebb időt vesz igénybe. Ahhoz, hogy az ötletek ennél is gyorsabban testet ölthessenek, a tervezési fázist is rövidebbre kell fogni, ez pedig tervezést segítő szoftverek alkalmazásával valósulhat meg.

2019. december 16. 20:46

Miért egyre népszerűbb az őzhús fogyasztása?

Az őzhúsokat egyre többen kedvelik, ennek köszönhetően az éttermekben is gyakori az étlapon. Ismerje meg, hogy miért népszerűbb évről-évre az őzhús, és miért lett számos ember számára a marhahús alternatívája!

2019. december 16. 19:08

Amit a fürdőszoba költöztetésénél figyelembe kell venni

Amikor költözés előtt állunk, a pakolás heteket is igénybe vehet, főleg, ha munka mellett próbáljuk elvégezni a szükséges teendőket. A konyha és a nappali bedobozolása után úgy érezhetjük, hogy a fürdőszobával már csak a pakolászás könnyebbik fele van hátra, hiszen a fürdő a többi helyiséghez képest kicsi, és amúgy sem tárolunk ott túl sok mindent.

2019. december 13. 12:48

Hogyan pakolj, hogy minden beférjen?

Egy repülőút már magában izgalmas, hát még akkor, ha nem férsz a bőröndödbe. Mit kéne kihagyni vagy éppen átpakolni ahhoz, hogy mindennek legyen helye, esetleg van más jó megoldás is? Lássunk néhány tippet az ideális utazásért!

2019. december 12. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás