A tervezést segítő szoftverek használata a versenyképesség feltétele

forrás: Prím Online, 2019. december 16. 20:46

Az ipari automatizálással, a speciális feladatok ellátására megalkotott célgépek elterjedésével a gyártási folyamatok felgyorsultak, ezért a termékek előállítása egyre rövidebb időt vesz igénybe. Ahhoz, hogy az ötletek ennél is gyorsabban testet ölthessenek, a tervezési fázist is rövidebbre kell fogni, ez pedig tervezést segítő szoftverek alkalmazásával valósulhat meg.

Papíralapú tervezéstől a 3D modellezésig

 

A papíralapú tervezéshez képest hatalmas előrelépést jelentett a számítógépes tervezés, mivel ezáltal gyorsabbá és pontosabbá váltak a folyamatok, valamint kevesebb volt a hibázási lehetőség is. 

 

A mérnöki munkát már a 2D rajzolóprogramok is hatékonyabbá tették, az igazán nagy áttörést azonban a 3D technológia megjelenése jelentette. Ezzel lehetőség nyílt a megtervezett berendezések, gépek alaksajátos modellezésére

 

Azok a tervező cégek, akik nem alkalmazzák ezt a technológiai újítást, egyértelműen hátrányba kerülnek a versenyképességük tekintetében a haladóbb szemléletű társaikhoz képest.

 

A legmegbízhatóbb CAD program

 

 

A tervezést segítő szoftverek gyűjtőneve a Computer-aided Design, ismertebb nevén CAD. A leggyakrabban használt 3D CAD szoftver a Solid Edge, melyet a Siemens PLM Software fejleszt. 

 

A program négy fő területre helyezi a hangsúlyt: alkatrésztervezés, lemezalkatrész modellezés, szerelés, tervezés és műhelyrajz készítés. Használatával csökkenthető a tervezésre szánt idő, ezért a termék piacon való megjelenése is gyorsabban létrejöhet.

 

Azon megrendelők esetében, akiknél nagy szerep jut az innovatív ötletek megvalósításának, különösen fontos, hogy a tervezésben haladó technológiát alkalmazó partnerrel dolgozzanak együtt, mint amilyen a Promatech is. 

 

Miben rejlik a Solid Edge sikere?

 

A magyar nyelven is rendelkezésre álló program egyszerű kezelői felülettel bír, ezért nem csak a gyártás előkészítési fázisában és ezáltal a termelékenység javításában nyújt segítséget, hanem magát a tervezési munkát is megkönnyíti. A felhasználói felület minden olyan funkciót magában foglal, melyre szükség lehet a tervezés során, úgy mint a felületmodellezés, szimulációk, sablonok, generatív tervezés, reverse engineering vagy akár a 3D tervezés.

 

A főként kis- és középvállalkozások körében elterjedt Solid Edge szoftver súgója, valamint a Enterprise Group egy egész támogatói csapata is elérhető ebben az esetben, ha bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel a program használata során. Ahhoz, hogy a szoftver által nyújtott előnyöket hatékonyan kihasználhassa a felhasználó cég, elengedhetetlen a munkatársak képzése, melyben szintén segítséget nyújt az Enterprise Group, az alapoktól egészen a mélyebb részletekig.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09