A tervezést segítő szoftverek használata a versenyképesség feltétele

forrás: Prím Online, 2019. december 16. 20:46

Az ipari automatizálással, a speciális feladatok ellátására megalkotott célgépek elterjedésével a gyártási folyamatok felgyorsultak, ezért a termékek előállítása egyre rövidebb időt vesz igénybe. Ahhoz, hogy az ötletek ennél is gyorsabban testet ölthessenek, a tervezési fázist is rövidebbre kell fogni, ez pedig tervezést segítő szoftverek alkalmazásával valósulhat meg.

Papíralapú tervezéstől a 3D modellezésig

 

A papíralapú tervezéshez képest hatalmas előrelépést jelentett a számítógépes tervezés, mivel ezáltal gyorsabbá és pontosabbá váltak a folyamatok, valamint kevesebb volt a hibázási lehetőség is. 

 

A mérnöki munkát már a 2D rajzolóprogramok is hatékonyabbá tették, az igazán nagy áttörést azonban a 3D technológia megjelenése jelentette. Ezzel lehetőség nyílt a megtervezett berendezések, gépek alaksajátos modellezésére

 

Azok a tervező cégek, akik nem alkalmazzák ezt a technológiai újítást, egyértelműen hátrányba kerülnek a versenyképességük tekintetében a haladóbb szemléletű társaikhoz képest.

 

A legmegbízhatóbb CAD program

 

 

A tervezést segítő szoftverek gyűjtőneve a Computer-aided Design, ismertebb nevén CAD. A leggyakrabban használt 3D CAD szoftver a Solid Edge, melyet a Siemens PLM Software fejleszt. 

 

A program négy fő területre helyezi a hangsúlyt: alkatrésztervezés, lemezalkatrész modellezés, szerelés, tervezés és műhelyrajz készítés. Használatával csökkenthető a tervezésre szánt idő, ezért a termék piacon való megjelenése is gyorsabban létrejöhet.

 

Azon megrendelők esetében, akiknél nagy szerep jut az innovatív ötletek megvalósításának, különösen fontos, hogy a tervezésben haladó technológiát alkalmazó partnerrel dolgozzanak együtt, mint amilyen a Promatech is. 

 

Miben rejlik a Solid Edge sikere?

 

A magyar nyelven is rendelkezésre álló program egyszerű kezelői felülettel bír, ezért nem csak a gyártás előkészítési fázisában és ezáltal a termelékenység javításában nyújt segítséget, hanem magát a tervezési munkát is megkönnyíti. A felhasználói felület minden olyan funkciót magában foglal, melyre szükség lehet a tervezés során, úgy mint a felületmodellezés, szimulációk, sablonok, generatív tervezés, reverse engineering vagy akár a 3D tervezés.

 

A főként kis- és középvállalkozások körében elterjedt Solid Edge szoftver súgója, valamint a Enterprise Group egy egész támogatói csapata is elérhető ebben az esetben, ha bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel a program használata során. Ahhoz, hogy a szoftver által nyújtott előnyöket hatékonyan kihasználhassa a felhasználó cég, elengedhetetlen a munkatársak képzése, melyben szintén segítséget nyújt az Enterprise Group, az alapoktól egészen a mélyebb részletekig.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

2019. december 18. 10:44

A tervezést segítő szoftverek használata a versenyképesség feltétele

Az ipari automatizálással, a speciális feladatok ellátására megalkotott célgépek elterjedésével a gyártási folyamatok felgyorsultak, ezért a termékek előállítása egyre rövidebb időt vesz igénybe. Ahhoz, hogy az ötletek ennél is gyorsabban testet ölthessenek, a tervezési fázist is rövidebbre kell fogni, ez pedig tervezést segítő szoftverek alkalmazásával valósulhat meg.

2019. december 16. 20:46

Miért egyre népszerűbb az őzhús fogyasztása?

Az őzhúsokat egyre többen kedvelik, ennek köszönhetően az éttermekben is gyakori az étlapon. Ismerje meg, hogy miért népszerűbb évről-évre az őzhús, és miért lett számos ember számára a marhahús alternatívája!

2019. december 16. 19:08

Amit a fürdőszoba költöztetésénél figyelembe kell venni

Amikor költözés előtt állunk, a pakolás heteket is igénybe vehet, főleg, ha munka mellett próbáljuk elvégezni a szükséges teendőket. A konyha és a nappali bedobozolása után úgy érezhetjük, hogy a fürdőszobával már csak a pakolászás könnyebbik fele van hátra, hiszen a fürdő a többi helyiséghez képest kicsi, és amúgy sem tárolunk ott túl sok mindent.

2019. december 13. 12:48

Hogyan pakolj, hogy minden beférjen?

Egy repülőút már magában izgalmas, hát még akkor, ha nem férsz a bőröndödbe. Mit kéne kihagyni vagy éppen átpakolni ahhoz, hogy mindennek legyen helye, esetleg van más jó megoldás is? Lássunk néhány tippet az ideális utazásért!

2019. december 12. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás