Megalakult a VISZ Digitális Transzformációs Munkacsoportja

forrás: Prím Online, 2019. december 16. 10:44

Digitális Transzformációs munkacsoportot hozott létre a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ), melynek vezetője Gazdag Ferenc.

A VISZ Digitális Transzformációs munkacsoportjának célja, hogy felismerjék a digitális átalakítás lehetőségeit a különböző iparágakban. Ennek érdekében a tagok megosztják majd egymással transzformációs gyakorlataikat, tapasztalataikat. 

 

A digitális fejlődés ugyanis jelentős változásokat hoz a vállalatoknál. Ezt igazolja például, hogy német nyelvterületen a vállalatvezetők 82%-ának várakozása szerint a hagyományos üzleti területek visszaszorulnak – ismertette Tanács Zoltán, az IFUA Horváth & Partners partnere a cég felmérését a munkacsoport alakuló ülésén.

 

A munkacsoport több nézőpontból foglalkozik a digitális transzformációval. Egyebek mellett ilyen az üzleti-, a digitális- és az IT-stratégia viszonya, az üzlet és az IT együttműködése a fejlesztésekben, a digitális transzformáció szervezeti irányítása és az IT szerepe. Téma lesz az is, hogy az egyes iparágaknak milyen digitalizációs specialitásaik vannak, milyen technológiai kérdések merülnek fel a digitális átalakítás során, s hogyan változik a vállalati kultúra a digitalizációval.

 

Mindezzel abban kívánják segíteni a CIO-kat, hogy felismerjék saját szerepüket a digitális transzformációban, s ezzel kapcsolatos feladataikat sikeresen el tudják látni.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24