A Siemens az okos épületek vezető IoT platform szolgáltatója

forrás: Prím Online, 2020. január 19. 11:14

A Verdantix független ipari kutatóintézet az okos épületek terén a Dolgok Internete (IoT) platformok vezető szolgáltatójaként rangsorolta a Siemenst. A Verdantix a „Green Quadrant IoT platforms for Smart Buildings 2019” jelentésben 13 olyan vállalatot értékelt, melyek a megítélésük szerint a még gyerekcipőben járó, de már erős versenyt felmutató piacot formálják.

 

Infografika forrás: Verdantix

 

A Verdantix szerint az eljövendő év ingatlanstratégiáit az épületben lévők jóléte, a költségcsökkentés és a helykihasználás fogják vezérelni. „Az ügyfelek egyetlen forrásból származó képet akarnak kapni épületeik adatairól ahhoz, hogy ne csak pénzt takarítsanak meg, de fokozzák az alkalmazottjaik termelékenységét is” – mondta Dennis Callaghan, a Verdantix vezető elemzője.

 

„Rendkívüli öröm számunkra, hogy a Verdantix elismeri piaci helyzetünket, melyben saját és integrált megoldásokat ötvözünk az okos épületekre vonatkozó ambiciózus jövőképünk megvalósításához” – mondta Eike-Oliver Steffen, a Siemens Megoldás- és Termékportfólió részlegének vezérigazgatója. „A Siemens piacvezető helyezése elismerése azon képességeinknek, hogy az épületgépészet nyomon követésén, elemzésén és irányításán túl is kielégítjük az ügyfeleink folyamatosan alakuló elvárásait. Az épületek ma már együttműködnek, tanulnak és adaptálódnak, a bennük tartózkodók szokásaihoz és igényeihez igazodó környezeteket hozva létre.”

 

 

A Verdantix kiemelte, hogy a Siemens az okos épületek megoldásainak látványos ökoszisztémáját építette ki, és folyamatosan bővíti kínálatát a felhasználócentrikus okos épületek terén.

 

A Siemens átfogó és integrált okosépület-portfóliójának középpontjában a Navigator áll, ami egy felhőalapú analitikai platformon alapul, mely az épületek adatait gyűjti, rendszerezi, jeleníti meg és elemzi, elsősorban az energetikai, a fenntarthatósági és az eszközök teljesítménye szempontjából. A Siemens portfóliója számos további IoT alkalmazást kínál épületekhez, köztük a munkahelyi élményt és analitikát szolgáló Comfy-t, az Enlighted-et az IoT megoldásokhoz és a szenzortechnológiához, a Siveillance termékvonalat a biztonsági- és beléptető rendszerekhez, az épület digitális ikrét, mint az építési tervek adatainak, illetve – pl. a szenzorokból származó – élő építési adatok tárházát, vagy a Desigo CC épületirányító rendszert. Ezen alkalmazások a Siemens felhőalapú IoT operációs platformján, a MindSphere-n futnak, amely az épületeszközök összekapcsolására és a felhőbéli megfigyelési adatok integrálásának és elemzésének támogatására lett tervezve.

Kulcsszavak: Siemens okosépület IoT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztosítási iparágat is elérte a digitalizáció

Az IDC és a Liferay közös biztosítási ágazatban végzett legfrissebb tanulmánya szerint az IT-kiadások globálisan 5,2 százalékos éves növekedést vetítenek előre 2022-ig, és elérik a 126 milliárd dolláros határt. 

2020. február 25. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás