A technológia mentheti meg a kiskereskedőket

forrás: Prím Online, 2020. január 22. 17:20

Öt év alatt közel 20 ezerrel csökkent a hazai kiskereskedelmi üzletek száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. A sarki boltok megszűnésével járó folyamatot lelassíthatja a Schneider Electric és a Scale Computing új, közös megoldása.

Míg 2014 június végén még közel 140 ezer kiskereskedelmi boltban vásárolhattak a magyar fogyasztók, addig tavaly június végén mintegy 20 ezerrel kevesebb, valamivel több mint 120 ezer üzlet volt az országban a KSH adatai alapján. Az internetes vásárlás növekvő népszerűsége, az egyre kiélezettebb árverseny és a rendkívül nehéz munkaerőpiaci helyzet egyaránt kihívást jelent a nagy üzletláncoknak, illetve a kis- és közepes kereskedelmi vállalkozásoknak. 

 

A technológia azonban segítséget kínálhat ebben a helyzetben, a Schneider Electric és a Scale Computing új megoldása ugyanis elviszi az üzletekbe a hatékonyabb működéshez szükséges számítási kapacitást és képességet. A Scale Computing HC3 Edge virtualizációs platformja, illetve a Schneider Electric EcoStruxure Micro Data Centers kombinációja segít a kiskereskedőknek az áruházon belüli feladatok elvégzésének optimalizálásában, illetve a vásárlók jobb kiszolgálásában. 

 

Az integrált, gyorsan telepíthető megoldás átfogó és biztonságos informatikai infrastruktúrát biztosít, aminek köszönhetően az egyes, a központtól távol lévő üzletekben mini adatközpontok működtethetők, támogatva ezzel a gyors döntéshozatalt, legyen szó akár az árukészlet összeállításáról, vagy az aktuális fogyasztói igényekhez való alkalmazkodásról. 

 

A Scale Computing és a Schneider Electric közös megoldása a dolgok internete (IoT) kínálta opciók kiaknázására is lehetőséget kínál a kereskedőknek, hiszen a készletgazdálkodás mellett az épületmenedzsment, az eszközök kezelése is egyetlen platformról irányítható. 

 

A HC3 Edge gyorsan telepíthető, webes böngészőn keresztül biztosít elérhetőséget a távoli rendszerekhez és a tárolóegységek, valamint a virtuális gépek kezelés egyetlen felületről oldható meg. A megerősített biztonságot kínáló rendszer szabványosított megoldásainak köszönhetően gyorsan és költséghatékonyan bevethető. A HC3 Edge szoftvert választó kiskereskedelmi cégeknek nem kell rejtett költségektől tartaniuk, és a termék árában a biztonsági mentés és helyreállítás is benne van.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05