Future City Hackathon 2020

forrás: Prím Online, 2020. február 8. 09:59

2020. február 27-én a TECH EMBASSY és SASMOB jóvoltából megrendezésre kerül a Future City Hackathon a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában, melynek célja a meglévő infrastruktúrából és szolgáltatásokból egy környezetbarát, fenntartható város kialakítása.

Az okos rendszerek egyre nagyobb teret hódítanak a metropoliszok működésében, a jövőben bizonyára elosztott rendszerek és adatvezérelt mechanizmusok irányítják majd a nagyvárosokat szenzorok segítségével. Habár sokakat foglalkoztat az okos városok gondolata, eddig csupán csekély eredmény született a kivitelezésre és megvalósításra. A Future City Hackathon célja ennek tükrében olyan technológiák keresése, melyek lehetővé teszik a zöld, okos városok kialakítását költséghatékonyan, megfizethető áron.

 

A rendezvényre 2020. február 20-ig lehet jelentkezni mindazoknak, akik szakterülettől, életkortól, végzettségtől függetlenül érdeklődnek az okos városok iránt, és a legújabb szenzortechnológia és meglévő városi infrastruktúra felhasználásával készek 2-4 fős csapatokban költséghatékony, kreatív, zseniális, innovatív ötleteikkel olyan technológiát megalkotni, mely fenntarthatóvá és környezetbaráttá teszi városainkat.

 

A Future City Hackathon első három helyezett csapata a mentorokból álló zsűri értékelése, valamint a versenyzők egymás irányába lefolytatott értékelése alapján nyereményekben részesülnek, melyek további lehetőségeket biztosítanak a szakmai fejlődésre és a kapcsolatrendszer kiterjesztésére.

 

 

Első helyezett:

  •  Részvételi lehetőség a Finnországban megrendezett Junction2020-on novemberben, Espooban, az utazási költségek fedezésével
  •  Részvételi lehetőség a Tech Embassy ChaosStack 2020 tavaszi vagy őszi versenyén
  •  A nyertes csapat számára fejenként egy-egy Google Home Hub készülék az ITSHnak köszönhetően

 

Második helyezett:

  •  Részvételi lehetőség Magyarország legnagyobb hackathonján, a Junction x Budapest-en, amit szinten a Tech Embassy szervez
  •  Részvételi lehetőség a ChaosStack 2020 tavaszi vagy őszi versenyén

 

Harmadik helyezett:

  •  Részvételi lehetőség Magyarország legnagyobb hackathonján, a Junction x Budapest-en

 

A verseny alatt a résztvevők rendelkezésére áll majd elsősorban a szükséges adatbázis, melyet kedvükre elemezhetnek és implementálhatnak, a megfelelő technikai támogatás IT szakemberektől és mentoroktól, valamint egész napos networking lehetőség. Az ötletek kidolgozását és tökéletesítését továbbá egy szakmai workshop segíti, mely az IOT megoldásokról, intelligens városokról, a szenzorok alkalmazásáról nyújt tájékoztatást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05