Mikor használjunk szemcseppet vagy fülcseppet a kutyánknak?

forrás: Prím Online, 2020. február 14. 15:43

Mivel számos érdekes információt olvasni a kutyák fülének és szemének a tisztán tartásától, így mi is összefoglaljuk röviden.

A kutya fülét is ápolni kell

 

Négylábú kedvencünk fülét alapvetően nem kell nekünk tisztítani, ha az egészséges. Mivel, ahogy az nálunk is tapasztalható, a fülben mindig található bizonyos mennyiségű fülzsír, ami időnként távozik, így ebben az esetben szükségtelen bolygatni a hallójáratot. Arról nem is beszélve, hogy a fülben található rengeteg hasznos baktérium, ami felel a kutya egészségéért. Persze ha nem rendszeresen tesszük, akkor bizonyos esetekben nyugodtan kiöblíthetjük a kutyánk fülét egy kis speciális fülmosó folyadékkal. 

 

Amennyiben gyulladás következik be a fülben, akkor természetesen azonnal meg kell kezdeni az állatorvos által javasolt kezelést.

 

 

Ha baj van

 

Megfigyelhető, hogy a legtöbb esetben a kutyák füle jóval gyakrabban gyullad be, mint a macskáké. Ez főként a hallójárataik különbségéből adódik, na meg persze abból, hogy a hideg, nedves idő hajlamosítja őket az ilyen jellegű betegségekre.

 

Amennyiben fülgyulladás áll fenn, akkor az orvosi kezelést kiegészítendő, szükség lehet otthoni fülmosásra. Ehhez használhatunk orvosi fülmosó folyadékot, de akár az erre szakosodott webáruházból rendelt fülmosót is.

 

A Beaphar fülmosó készítmény tökéletesen alkalmas arra, hogy időnként eltávolítsuk a segítségével a kutyánk füléből a felesleges fülzsírt. 

 

A kutya szemének a tisztítása

 

A kutyák szeme is igényel néha egy kis speciális tisztítást. Főleg akkor hangsúlyos a kérdés, ha gyakran csipásodik, azaz a szem alatti szőr el is színeződik a szem váladékától. Ezt megelőzendő, a szemzugba érdemes cseppenteni a szemcseppből naponta egyszer. A rendszeres alkalmazásával még a különböző nagyobb csipa göbök is megszüntethetőek. 

 

Ha nem kényelmes a szemcsepp használata, akkor akár a szemtörlő kendőt is meg lehet próbálni, ami szintén hatékony kezelése a váladékozó szemnek.

 

Ha mindezek ellenére sem múlik a panasz, akkor mindenképp a legjobb, ha felkeresünk egy szakorvost. Mivel akár a bolhásodás is okozhat ilyen tüneteket, így arról is meg kell győződni, hogy nem áll fenn. Ha pedig ez sem mutat a megoldásra, akkor minden esetben ki kell deríteni, hogy milyen egyéb ok áll a könnyezés hátterében.

 

Érdekelnek a fül- és szemcseppek? Ne fogd vissza magad, keresd a Kedvence.hu oldalt!


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Természetfeletti kortyok az újjászületés jegyében

Unikornisokkal vagy éppenséggel varázslatos főnix madarakkal mostantól nemcsak a népszerű fantasy alkotásokban találkozhatunk, hanem prémium kategóriás italok fogyasztásával is közelebb kerülhetünk hozzájuk.

2020. február 14. 16:08

Acélkerítéssel a biztonságért

Családi ház, ipari létesítmény, de még egy üresen álló telek köré is érdemes kerítést építeni. Míg a teleknél a kerítés funkciója csak annyi, hogy ne használja más a területet, addig ingatlan esetében már védelmi szereppel is bír. 

2020. február 14. 16:03

Passzív jövedelem - a legfontosabb tudnivalók

Szinte már elcsépelt fogalommá vált a passzív jövedelem kifejezés, ami sokak számára egyenlő a könnyű pénzszerzésbe vetett hit miatti csalódottsággal. Tényleg létezik olyan, hogy passzív jövedelem? Cikkünkben utánajárunk. 

2020. február 14. 15:58

Milyen vicces ajándékkal lepd meg a párod Valentin-napra vagy nőnapra?

Ki mondta, hogy nőnapon csak virággal kedveskedhetünk női ismerőseinknek? Ha nem a stílusod a virágos, rózsaszín ajándékok kitalálása, akkor maradj velünk és nézzük meg, hogy milyen lehetőségeid vannak. Valentin-napra sem kötelező mindent szívekkel beborítanunk, sokkal jobban értékel a többség valami egyedi és izgalmas ötletet.

2020. február 14. 15:48

Mikor használjunk szemcseppet vagy fülcseppet a kutyánknak?

Mivel számos érdekes információt olvasni a kutyák fülének és szemének a tisztán tartásától, így mi is összefoglaljuk röviden.

2020. február 14. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás