Passzív jövedelem - a legfontosabb tudnivalók

forrás: Prím Online, 2020. február 14. 15:58

Szinte már elcsépelt fogalommá vált a passzív jövedelem kifejezés, ami sokak számára egyenlő a könnyű pénzszerzésbe vetett hit miatti csalódottsággal. Tényleg létezik olyan, hogy passzív jövedelem? Cikkünkben utánajárunk. 

A passzív jövedelem lényege

 

A nap mint nap végzett munkánk során annál több pénzt keresünk, minél több időt töltünk a munkával, így a jövedelem és a ledolgozott óraszámok között egyenes arányosság van. De mi a helyzet a passzív jövedelemmel? Ez egy olyan bevételi forrás, ami akkor is beérkezik, ha éppen nem dolgozunk, akkor is ha pihenünk, nyaralunk, stb. 

 

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem kell dolgozni, csak jön a pénz, és élvezzük annak minden előnyét. A passzív jövedelem lényege, hogy megtaláljuk azt az utat, amely által hosszú távon pénzt tudunk termelni. 

 

Ha nincs ötleted, milyen vállalkozásba kezdj, olvasd el Szendrei Ádám listáját, hátha megtalálod a pénzügyi szabadság kulcsát. 


 

Jövedelemtípusok 

 

A bevételek négy típusba sorolhatók, a kategóriák: a karrier, a rendszer, a meló és a befektetés. Ezek együtt alkotják a bevételi mátrixot, és megmutatják, hogy mik az aktív és a passzív, valamint mik az épülő és a stagnáló bevételi források. Számunkra most a rendszer és a befektetés a legfontosabb: a rendszer lényege, hogy egy korábban kiépített mechanizmus biztosítja a jövedelmet, például egy weboldal. A befektetés esetében a megvett eszköz termeli a jövedelmet, mint a részvények és kötvények. Előbbi épülő, utóbbi stagnáló jövedelmi forrás lehet.

 

Ellenérvek a passzív jövedelemmel szemben

 

A kerítés ez esetben sincs kolbászból, a passzív jövedelemnek is vannak hátrányai. Először is lassabb pénzszerzési lehetőség, időre van szükség, hogy beálljon a rendszer, és stabil jövedelemforrás alakuljon ki. Éppen ezért kockázatot is kell vállalni, akár vállalkozás, akár befektetés nyújtja a pénzügyi szabadságot, lesznek ilyen időszakok. Emiatt pedig számolni kell a stresszel, ami szintén ellenérv az életformával szemben. Ezentúl ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem, és az elkötelezettségről. Ezek nélkül aligha lesz kiépített passzív jövedelmünk. 


Passzív jövedelem építése 

 

A passzív jövedelem kiépítése többféle úton is történhet. Az egyik mód a vállalkozás indítása, de be is fektethetünk, és a hozamok által is szert tehetünk a pénzügyi szabadságra. További út lehet az MLM, de akár online is próbálkozhatunk, sokaknak bejött. Miért ne lehetnénk mi a következők? A lényeg a kitartás és az eltökéltség.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09