Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

forrás: Prím Online, 2020. február 21. 13:15

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

A Gecko SP három méretben érhető el: SP1, SP3 és SP5, melyek a kilogrammban mérhető terhelhetőségükről kapták nevüket. Mindhárom változat lapos, sima, fényes, vagy perforált felületek széles választékát képes megemelni. Mivel a technológia még a nagy fényességű felületeken sem hagy nyomot, nincs szükség tisztítási lépés beiktatására a gyártási folyamaton belül, így idő takarítható meg, a teljesítmény pedig növekszik. Nagytestvéréhez hasonlóan a Gecko SP is képes még a perforált munkadarabok, például nyomtatott áramkörök, alumínium háló, vagy hengerfejtömítések emelésére is.

 

 

A díjnyertes Gecko gripper technológia mikroméretű finom szálak millióit használja, amelyek a szilárd Van der Waals-erők segítségével tapadnak a felülethez — a gekkók ugyanezzel a módszerrel tudnak mászni. Mivel a technológia nem igényel sűrített levegőt, vagy külső energiaforrást, kevesebb költséggel és karbantartással jár. Emellett pedig gyorsan és egyszerűen telepíthető az OnRobot egyrendszeres megoldásának platformjával, melyhez nincs szükség programozási tapasztalatra, és az összes vezető együttműködő vagy könnyű ipari robotkarral kompatibilitást biztosít a megnövekedett gyártási rugalmasság érdekében.

 

“Egyedi Gecko technológiánk olyan folyamatokat automatizál, amelyeket semmilyen más gripper nem tudna. Mindez most egy kompakt, rugalmas formában is elérhető, amivel vásárlóink még több lehetőséghez jutnak.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „Ez egy valódi plug-and-play gripper, amely valóra váltja ígéretünket, miszerint egyszerű, költséghatékony és rugalmas robotikai eszközöket hozunk létre, melyeknek köszönhetően az ügyfeleink a robot helyett az alkalmazásaikra összpontosíthatnak.”

 

 

A Gecko SP jellemzői

  • Kompakt, könnyűsúlyú és rugalmas
  • 1 kg-os, 3 kg-os, és 5 kg-os teherbírással érhető el
  • Nincs szükség vezetékekre vagy levegőellátásra
  • Szinte semennyi programozást nem igényel
  • A fogás fényes munkadarabokon sem hagy nyomot, nincs szükség utólagos tisztításra
  • Erőteljes tapadás perforált munkadarabokhoz is

 

 

Az OnRobot korábban tavaly decemberben is bővítette termékportfólióját. A VGC10 kompakt elektromos vákuumos gripper egy kisméretű, ám erőteljes és nagymértékben állítható, szinte bármilyen alkalmazáshoz használható gripperre irányuló vásárlói igényre ad választ. A díjnyertes OnRobot VG10 elektromos vákuumos gripper kialakításán alapuló kompakt VGC10 kisebb és könnyebb, így ideális megoldásnak bizonyul a szűkebb környezetekhez és kisebb robotkarokhoz, ám ugyanazt a meggyőző, 15 kg-ig terjedő terhelhetőséget hozza, mint idősebb rokona.

 

„Azt a visszajelzést kaptuk a vásárlóinktól, hogy nagyon szeretik a VG10 funkcióit, viszont néha szükségük lett volna egy még jobban igazítható és kompaktabb verzióra, így mi ezt létrehoztuk.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „A VGC10 egy újabb jó példa az OnRobot küldetésére, azaz, hogy nálunk az innovatív együttműködő End-of-Arm eszközök minden elemét egy helyen meg lehet találni, aminek köszönhetően a gyártóvállalatok ahelyett, hogy a robot komplexitásával bajlódnának, a saját alkalmazásaikra koncentrálhatnak.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05