A Thoma Bravo megvette a Sophost

forrás: Prím Online, 2020. március 5. 17:24

A Sophos, kiberbiztonsági szakértő bejelentette, hogy lezáródott az akvizíció, aminek keretében a Thoma Bravo körülbelül 3,9 milliárd dollár értékében megvásárolta a Sophost. A Thoma Bravo egy vezető magántőke-befektetési társaság, mely a szoftveres és a technológiával támogatott szektorokra koncentrál. A felvásárlásra vonatkozó ajánlat 2019. október 14-én lett bejelentve.

A megegyezés feltételei szerint a Sophos részvényesei 7,4 amerikai dollárt kapnak részvényenként. A részvényenkénti ár 168 százalékos prémiumot képvisel az IPO-ja idején aktuális, 2015. június árhoz képest. A részvényesek 2019. december 3-án szavaztak a tranzakció elfogadásáról. A felvásárlási folyamat lezárultával a Sophos törzsrészvényeinek kereskedelme megszűnt Londoni Értéktőzsdén.

 

“A Sophost örömmel tölti el, hogy együtt dolgozhat a Thoma Bravoval, amint a növekedés, illetve a siker új szakaszába lép és folytatja küldetését, hogy a világ leghatékonyabb új generációs digitális biztonsági technológiáját hozza létre.” - mondta Kris Hagerman, a Sophos CEO-ja. “Az átállásunk, mellyel teljes mértékben új generációs digitális biztonsági vezetővé válunk, továbbra is gyorsan halad előre. Az előző negyedévben új generációs termék portfóliónk a teljes üzleti tevékenységünk több, mint 60 százalékát tette ki és évről évre 44 százalékkal nőtt. Továbbá nemrég elindítottuk az eddigi legjelentősebb hálózatbiztonsági technológiánkat, az Xstream architektúrával bíró Sophos XG Firewall termékünket is. Úgy véljük, hogy a Thoma Bravoval, mint partnerrel felgyorsíthatjuk a fejlődésünket és gyorsabban juthatunk el a jövőbe, mely drámai előnyökkel jár ügyfeleink, partnereink, illetve vállalatunk egésze számára.”

 

A Sophos több, mint 53 000 viszonteladóval és távoli szolgáltatást nyújtó féllel (managed service provider) áll partneri kapcsolatban, hogy több, mint 420 000 szervezetet és 100 millió ügyfelet védhessen meg a legfejlettebb digitális veszélyektől. Átfogó termékportfóliója könnyen kezelhető a Sophos Centralon keresztül. Ez egy közös, integrált felhő alapú menedzsment platform, ahol a szolgáltatások együttműködnek a valós idejű információ megosztás és fenyegetés kezelés céljából, mely a Sophos egyedi, “synchronized security” (“szinkronizált biztonság”) megközelítésén alapul. A Sophos Managed Threat Response szolgáltatások továbbá egy, a nap minden órájában aktív biztonsági csapatot biztosítanak az endpointtól a tűzfalig terjedő fenyegetések levadászására, detektálására és kezelésére.

 

“A Sophos folyamatosan emeli a lécet az iparágban vezető szinkronizált biztonsági megoldásával, fejlett deep learning technológiájával és az MSP csatornán belüli gyors növekedésével.” - mondta Seth Boro, a Thoma Bravo ügyvezető partnere. “Izgalommal tölt el minket a Sophosszal létrejött partneri viszony, mellyel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy további innovációkkal jelenhessenek meg a digitális biztonság területén.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. 

2020. május 28. 19:13

Évet értékelt és előrejelzést adott a magyarországi Bosch csoport

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai telephelyén az ipari tevékenységet átmenetileg csökkentette, sőt bizonyos esetekben felfüggesztette, a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készül. A termelés átmeneti mérséklésével a vállalat a gépjárművek iránti kereslet - különösen Európában tapasztalható – nagymértékű csökkenésére, valamint az autógyárakban folyó termelés ezzel összefüggő leállítására reagált. A gyártási kapacitás kiegyensúlyozottságának érdekében a vállalatcsoport számos intézkedést vezetett be, hogy gondoskodjon munkatársai egészségének védelméről a koronavírus-járvány időszakában is.

2020. május 28. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás