Az átalakult hétköznapokra keres innovatív ötleteket a Startup Campus

forrás: Prím Online, 2020. március 30. 12:39

Idén tavasszal virtuálisan indítja el a győri Széchenyi István Egyetemmel közös inkubációs programját a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures. A képzés végén 20 milliós befektetést is szerezhetnek azok a Győr térségi innovátorok, akik a világjárványban megváltozott hétköznapokra kínálnak megoldásokat vagy egyéb innovatív ötleten, prototípuson dolgoznak.

A győri Széchenyi István Egyetemmel közös UNI Győr Startup Program powered by Hiventures & Quantum Leap programra már nem csak egyetemisták, hanem minden innovátor jelentkezését várják. A szervezők kiemelten a járványban megváltozott hétköznapokra választ adó megoldásokat várják, de a korábbi évekhez hűen továbbra is bármilyen más innovatív ötlettel is lehet jelentkezni.

 

Az öt-ötalkalmas virtuális képzések során a résztvevők megismerhetik egy startup indulásához szükséges elméleti és gyakorlati alapokat, olyan témákat érintve, mint a csapatmunka, az üzleti modell felállítása, a pénzügyi terv készítése, vagy éppen a versenytársak feltérképezése és a piacra lépés startégiája. Emellett egyéni mentorálásban és pitchtréningen vesznek majd részt, ami felkészíti őket a programot záró Demo Day-re, befektetési ülésre.

 

 

Az UNI Győr Startup Programtól azt remélik a szervezők, hogy segíteni fog a térségben élő és a járványügyi helyzet miatt újrakezdésre kényszerülőknek is elindítani a saját startupjukat. A képzés végén pitchelő csapatoknak a Quantum Leap és a Hiventures befektetői adnak visszajelzést, a legígéretesebb projektekre pedig 20 millió forintos befektetési ajánlatot. „A megváltozott körülményekben kiemelt jelentősége lehet az innovációnak, hogy új megoldásokkal reagáljunk. Válság idején nagy számban születnek disztruptív technológiák, előremutató megoldások. Partnereinkkel saját lehetőségeinkhez mérten a hazai innovátorokat, ötletgazdákat és új cégek, munkahelyek létrejöttét szeretnénk támogatni” – összegzett Kovács Zsolt, a Startup Campus ügyvezetője.

 

A Startup Campus és a Hiventures egyetemi programjai már számos startup indulását segítették, csak a tavaly őszi szemeszter győri és budapesti képzésein 7 startup kapott egyenként 15 millió forintos befektetési ajánlatot.

 

A képzések nyitottak minden innovátor számára, jelentkezni egy skálázható, innovatív ötlettel és egy minimum kétfős csapattal lehet április 2-ig. 

 

További részletek és jelentkezés itt érhető el: https://www.startupcampusuniversity.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Zoom tanterem

Immár magyar nyelvű kiadásban is elérhető a Harvard Egyetem professzorának sikerkönyve, a Geopen Kiadó gondozásában most megjelent Zoom tanterem, melyben a szerző, Dan Levy gyakorlati útmutatást nyújt abban, hogy miként lehet a Zoom számos funkcióját hatékonyan felhasználni a pedagógiai célok eléréséhez. A könyv nélkülözhetetlen a tanárok számára az online oktatásban, de hasznos a későbbiekben is, visszatérve majd az osztálytermekbe.

2020. november 29. 17:11

Hasznos tippek az első telefon vásárlásához és használatához

Évről-évre egyre több kisiskolás karácsonyi kívánságlistáján szerepel a saját mobiltelefon, a szülőkben pedig sok dilemma merülhet fel, főleg az első kiválasztásakor, legyen szó a telefon méretéről, értékéről vagy akár a megfelelő életkorról. Koren Balázs, a Telenor Hipersuli programjának szakértője – gyakorló apuka – összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat, amiket az első telefon választásakor érdemes szülőként figyelembe vennünk.

2020. november 29. 15:09

5 tipp a tökéletes online benyomásért

Idén tavasszal kénytelenek voltunk a nappaliba költöztetni munkaállomásainkat, az elmúlt időszakban azonban úgy tűnik, egy kicsit hosszabb távra kell berendezkednünk, mint azt gondoltuk. Az ősz és a tél ráadásul tipikusan a rendezvények, konferenciák időszaka, amiket most online események, webkonferenciák és videobeszélgetések váltanak majd fel. Érdemes ezért egy kicsit újragondolnunk az otthoni irodánkat, mégpedig a vizualitás szempontjából. Az LG szakértői most összegyűjtötték, hogyan tehetjük élő közvetítésekre és videokonferenciákra is alkalmassá magunkat és a házi irodánkat.

2020. november 29. 12:03

Folytatódott a növekedés az OTT-ONE Nyrt.-nél

2020 harmadik negyedévében több mint 4 milliárd forintos árbevételt, illetve mintegy 60 millió forintos EBITDA értéket ért el az OTT-ONE Nyrt. – derült ki a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság mai napon közzétett, a 2020-as év első három negyedévére vonatkozó üzleti gyorsjelentéséből. A koronavírus-járvány okozta gazdasági lassulás továbbra sem éreztette hatását a társaság üzleti eredményein: a harmadik negyedévvel együtt éves árbevétele immár több mint 11 milliárd forint, amely közel 10 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi év azonos időszakában elért összeget. Az első féléves eredményeket jelentősen befolyásoló profiltisztítás, elsősorban az amortizációs költségek időarányos csökkenése formájában, a harmadik negyedévben már pozitív hatásként jelent meg a társaság számaiban.

2020. november 29. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás